USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українцям можуть відключати світло, як у 90-ті роки

1 Вересня 2014 13:13
Тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, можливе у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

Для кожної області встановлено конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, в дію буде введено графіки аварійних відключень. Про це повідомляє УНІАН.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

«Рішення вдатися до таких методів обумовлене розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів», - йдеться в повідомленні «Прикарпаттяобленерго» з посиланням на документ Міненерговугілля.

«Виконуючи рішення державного підприємства «Національна енергокомпанія України», «Укренерго» й профільного міністерства, енергетики вимушені запроваджувати так звані графіки аварійних відключень із метою економії палива», - наголошується в повідомленні обленерго.

Як зазначили в компанії, відключення проводитимуться за узгодженими з облдержадміністрацією графіками аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00.

«Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що раніше такі обмежувальні графіки були запроваджені для підприємств і юридичних споживачів області, але вони не дали очікуваного ефекту.

«Зазначимо, що для кожної області встановлено конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, в дію буде введено графіки аварійних відключень. Зараз наша область не вкладається в певні ліміти, тому відключення цілком вірогідні», - зазначається в повідомленні.

Довідка. Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована більша частина діючих шахт.

47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, 43% – виробляють ТЕС шляхом спалювання газу й вугілля, решта - гідро- та зелена енергетика. Брак газу й зупинка 80% шахт викликали дефіцит енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
волинянин Показати IP 1 Вересня 2014 13:28
дожились. мали жити краще після майдану а тут от що с так само мабуть і з зарплатами скоро буде і пенсіями будуть морозити нема слів
Анонім до волинянин Показати IP 1 Вересня 2014 13:36
"Нет сомнений, что российские офицеры запаса или солдаты присутствуют везде. И в Киеве, и в Тернополе, везде. Уже есть признаки того, что будут диверсионные действия в других городах", - сказал Анатолий Гриценко. Источник: http://censor.net.ua/n300506
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 13:33
чмо ватне закрий єба...ник
Анонім до Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 14:02
Шоб тобі падло відключили газ, воду, світло та апарат штучного дихання.
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 13:35
Избранный председатель Европейского совета Дональд Туск признал, что в Украина идет война, и призвал всю Европу встать на защиту своего союзника. Об этом он заявил на мемориальном мероприятии по случаю начала Второй мировой войны, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Gazeta Wyborcza. Источник: http://censor.net.ua/n300529 Источник: http://censor.net.ua/n300529
оля Показати IP 1 Вересня 2014 13:37
Ото здобули!!!!!!кінець вже близько.
ахтунг! Показати IP 1 Вересня 2014 13:41
Тролі це про вас: "Нет сомнений, что российские офицеры запаса или солдаты присутствуют везде. И в Киеве, и в Тернополе, везде. Уже есть признаки того, что будут диверсионные действия в других городах", - сказал Анатолий Гриценко. Источник: http://censor.net.ua/n300506
ліля Показати IP 1 Вересня 2014 13:49
знову повернення в 0-ті аби ще не гірше бо ще такого не було як зараз
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 14:01
коментар було видалено
Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 14:32
Чого розпустили соплі? Яка це проблема? Ця ситуація тимчасова, елементарно контролюється і проходить безболісно для споживача… Це було не тільки у 90-і роки, аналогічна ситуація була характерна при радянській владі десятки років… І нічого, лишень поліпшиться демографічна ситуація в державі… Не потрібно скиглити, звинувачувати когось і в чомусь… Всім ясно, що проблема у нас одна – війна на сході і винуватець один-єдиний – путлер… Панікери і боягузи, не уподібнюйтесь пропутінським тролям, не ганьбіть волинян, все рівно переважна більшість нас – свідомі патріоти.
Дід Панас до Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 14:49
Патрік, це так свідомо, підкажи, патріот якої держави будеш?
Patrik до Дід Панас Показати IP 1 Вересня 2014 16:16
Не можеш зрозуміти? Ну що ж, тут медицина безсила: неможливо навчити літати того, хто народжений плазувати, не можливо з іуди створити праведника...Якщо не зрозуміло, то читай діду між рядками... Твоя хвороба всім відома: тішся своїми 30 срібняками, став собі черговий "плюс", ну а мені і таким, як я - "мінус"... Для того ти хазяїном з москви тут поставлений і, як старанний раб, викладаєш свої пропутінські маразматичні запитання і різні "умовисновки", але знай, що нам твої бредні - що слону дробинка, нас все-одно більше і правда за нами.
Дід Панас до Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 17:03
То ти Патрік чи все таки Петро?
віра до Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 17:05
Молодець! Правильно!!!
Дід Панас до віра Показати IP 1 Вересня 2014 18:27
закупи лучину!
Patrik до Дід Панас Показати IP 1 Вересня 2014 18:54
Все ніяк не зспокоїшся жалюгідній рабе? У мене багато імен: Петро, Іван, Степан, Андрій, Василь, Володимир, Віктор, Олександр, Тарас і ще десятки інших, а однодумців у мене - мільйони... А ти убогий сам -один-єдиний, як будяк у чистім полі, і ім'я у тебе одне-єдине - іуда... І майбутнє твоє всім відоме і воно у тебе єдине, сам знаєш яке, того й маєшся нещасний, чіплєшся тут до нормальних людей, стараєшся плюнути їм в душу, все ніяк не можеш заспокоїтись христопродавцю... Так що "закупи но лучину" скоріше ти, а то дуже вже людей просиш!
Дід Панас до Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 19:00
сіль і cпічкі в мене завжди лежать, з вашою владою і продуктів треба купити.
Patrik до Дід Панас Показати IP 1 Вересня 2014 19:12
Залякати хочеш, натякаєш на війну іудо… Для чого тобі нещасному сірники та сіль, для чого продукти купувати, коли відсутня совість і розум? Хіба це тебе врятує? Вибач, хотів би помилитися, але здається мені, що мило і мотузка – ось для тебе найбільш пріоритетні речі.
петя до Patrik Показати IP 1 Вересня 2014 15:45
Правильно кажеш. Зберігаємо спокій та мирно чистимо кулемет. Сучасним людям піде на користь відключений зомбоящик і чимось приємним зайнятись )
OTAK OT до петя Показати IP 1 Вересня 2014 19:16
іграшковий кулемет можна і не чистити, він і так стріля
CoBa до OTAK OT Показати IP 1 Вересня 2014 19:27
Тра-та-та!
OTAK OT до CoBa Показати IP 1 Вересня 2014 19:28
Ти мене вбив.
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 15:31
а якого милого Україна в Крим електроенергію дає, вони зараз в іншій ворожій державі, ще й радіють,що їх так "мирно" путін захватив,а зараз сподіваються на обіцянку,що міст за рік побудує. Тільки ми ж то українці знаємо,що то за "міст" планує провести пупкін по кістках наших хлопців через південні області. Чому ми такі добрі до зрадників і путінососів, треба щоб вони відчули всі "прелести жизни" без України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus