USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Унікальні писанки в Луцьку

18 Квітня 2014 14:42
Писанки з різьбленням та художньою ковкою представили в Луцьку. Автор робіт запевняє, що ці унікальні роботи показує вперше . Окрім того, на персональній виставці народного умільця Анатолія Бойка експонуються вироби, зроблені в 10 різних стилях художньої творчості.

Презентація персональної виставки майстра народної творчості Анатолія Бойка із Володимира-Волинського відбулася в мистецькому салоні «Артист» Палацу культури міста Луцька сьогодні, 18-го квітня.

На виставці - більше сотні екземплярів, серед них особливої уваги заслуговують писанки. Вони зроблені з різьбленням та металевим оформленням.
Окрім того, є чимало робіт, які виготовлені в одному екземплярі з природних матеріалів в оригінальній техніці.

Серед унікальних робіт - ваза з очерету, яка складається з 7600 деталей, виготовляв її майстер півроку.
Це вже 8 виставка. Свої роботи народний умілець презентував і в Києві на міжнародному фестивалі.

«Я освоїв 14 технік народного мистецтва. До починань надихає мене усе красиве. У кожній моїй роботі є Україна, я працюю з різними техніками, втім завжди додаю національну символіку. Так, мої роботи стають самобутніми з авторською технікою виконання», - говорить народний майстер Анатолій Бойко.

За фахом автор виставки - різьбяр по дереву й художній дизайнер, усі інші вміння набув з досвідом роботи.

Його життєве кредо: «Якщо впродовж дня я нічого не зробив, то вважаю, що день пройшов марно».

Анатолій Бойко робить різьбу на яєчній скорлупі, по дереву, займається живописом, вишивкою, в’яже гачком, робить вироби зі скла, очерету, лози, виконує графічні роботи олівцем та багато іншого.

Народний умілець каже, що він не може стояти на місці й завжди шукає щось нове: як бачить новий стиль, то не заспокоюється, допоки його не освоїть.

У планах – новий вид народної творчості: Анатолій Бойко працює над тим, щоб зробити такі собі трансформери, тобто вироби з кількох складових й які можна розбирати на окремі самостійні деталі,після чого вони матимуть естетичний вигляд.

Для реалізації цього задуму, каже автор виставки, треба 2-3 роки.


У Анатолія Бойка є мрія - відкрити народну майстерню, де зможе навчати дітей, передавати своїх навики усім охочим. Приміщення в майстра вже є.

Довідка. Анатолій Бойко народився в селі Буглів Ланівецького району Тернопільської області. Батьки, сільські трудівники, навчили дітей шанувати працю. Закінчив Дубнівське училище декоративно-прикладного мистецтва. Під час строкової військової служби отримав групу інвалідності. Працював на новобудовах в Росії, Молдові. Освоїв чимало робітничих спеціальностей – від шевця до будівельника. З 2003 року проживає у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наташа Показати IP 18 Квітня 2014 14:45
краса)
Наталя Показати IP 18 Квітня 2014 20:36
Талант!! Шкода тільки, що про такі події можна довідатись не попередньо, а лише по факту їх проходження!! Редакція сайту!! Давайте анонс КУЛЬТУРНИХ подій у Луцьку, а то лише про "майдани та віче"!
Виставка до Наталя Показати IP 19 Квітня 2014 00:40
Виставка ще триває, приходьте панянчко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus