USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Урок мужності: бійці роти «Світязь» у луцькому ліцеї

22 Жовтня 2014 09:57
Бійці роти "Світязь" провели "урок мужності" майбутнім правоохоронцям. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Як ідеться в повідомленні, вихованці Луцького навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою” очікували цей день по-особливому. Вишикувавшись на плацу, майбутні правоохоронці чекали на тих, хто в непростих умовах війни, ризикуючи життям, боронить на Сході незалежність і територіальну цілісність. Вигуками «Слава Україні! Героям Слава» розпочалася урочиста лінійка, яку керівництво навчального закладу ініціювало з приводу зустрічі командира роти особливого призначення «Світязь» капітана міліції Олександра Фацевича та його заступника лейтенанта міліції Ігоря Дрючана.



Майбутні правоохоронці продемонстрували гостям свою вправну стройову виправку та майстерність виконання стройової пісні. Адже одна з основних цілей навчального закладу – належно підготувати учнів до вступу у вищі навчальні заклади системи МВС, Збройних сил України, де, в першу чергу, потрібна дисципліна, фізична загартованість, витривалість та вміння швидко виконувати накази командирів.

Окрім того, вихованці ліцею приготували для правоохоронців подарунки – листи, обереги та малюнки, які урочисто вручили героям зустрічі, аби ці сувеніри оберігали всіх бійців.



Заступник директора закладу із навчально-виховної роботи Лідія Чепела розповіла:

«Оскільки наш ліцей готує дітей до вступу у вищі навчальні заклади системи МВС, ми вирішили організувати «урок мужності» із нашими правоохоронцями, бійцями роти «Світязь». Ліцеїсти ж підтримали наш задум та ініціювали проведення урочистої лінійки, до якої старанно готувалися».

Згодом учні запросили міліціонерів до діалогу, адже юному поколінню хотілося поспілкуватися з учасниками бойових дій. Командир роти розповів про історію створення підрозділу, про тих людей, які добровільно вирішили вступити до його лав, та про завдання, які виконували у зоні АТО.



Офіцер-наставник вихованців правознавчого ліцею Ірина Зейко зауважила:

- Хотілося порадувати правоохоронців своїми навичками, щоби вони знали: що ми теж переживаємо, підтримуємо та молимося за них. Ліцеїсти прагнули показати гостям виправку, дисциплінованість, врівноваженість. Ми сподіваємося, що ця зустріч залишиться в серці кожного. А душевна і тепла розмова віч-на-віч, максимально наблизить їх до глибокого та свідомого розуміння ситуації, що склалася на Сході.

Наприкінці порцію веселощів подарували всім присутнім веселі й кмітливі брати Павло та Андрій Сохацькі своїми віртуозно прочитаними гуморесками.

- Для себе я зробила один висновок: у будь-якій ситуації потрібно залишатися вірним своїй країні, піднести патріотичні настрої серед громадян, аби вони пишалися Україною, відстоювали свій народ, мову, державу. Хочеться допомогти тим, хто зараз на Сході, підтримати їх своїм малюнком, листом і запевнити: ми з ними - усім серцем, всією душею, – поділилася своїми враженнями від почутого ліцеїст 22 взводу Анастасія Данкіна.

Олександр Фацевич оцінив високий ступінь стройового гарту вихованців правознавчого ліцею та був приємно вражений їх наполегливістю і щирим патріотизмом:

- У будь-який навчальний заклад приємно завітати, а особливо, коли це вихованці правознавчих чи військових навчальних закладів, де навчаються ті хлопці та дівчата, які в подальшому прагнуть посвятити свою долю служінню Вітчизні. Це достойна професія для справжніх патріотів, тому першочергово хотілося відвідати саме їх.

Насамкінець учні та колектив навчального закладу подякували правоохоронцям за щире та відкрите спілкування і побажали їм миру й спокою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus