USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні стартувало ЗНО

5 Травня 2016 09:52
Зовнішнє незалежне оцінювання розпочинається в Україні сьогодні, 5 травня. Стартує ЗНО тестуванням з української мови та літератури.

Сьогодні, старшокласники які планують вступати до вищих навчальних закладів, складатимуть тести із української мови та літератури. «Абітурієнтів допускатимуть на пункт тестування із 10:15 до 10:50. Початок тестів – об 11:00», – повідомили у прес-службі УЦОЯО.

Потрапити на важливий іспит можна буде за наявності оригіналу документів – паспорта чи іншого посвідчення особи, номер якого зазначався у сертифікаті, власне сертифікат ЗНО та запрошення на участь у тестуванні, яке є перепусткою.

Психологи підготували декілька порад, як правильно налаштуватись та підготувати учнів до ЗНО.

* Найбільша проблема у стресовій ситуації – надмірне хвилювання. Через нього деякі учні повністю забувають матеріал, який старанно готували. Дитина має відчувати підтримку батьків, максимально заспокоїтись напередодні.

Не слід напередодні тестування вживати каву або енергетики, які збурюють нервову систему. Краще, лягти раніше спати, щоб складати тести «на свіжу голову».

* Якщо людина спокійніше почувається, готуючись до останнього, треба попередити її про чергування робочого процесу із відпочинком. Наприклад, оптимальний варіант – після години занять робити десятихвилинну перерву. За три години роботи – перепочити півгодини та перекусити. А ще через 3-4 години – зробити значну перерву на дві години. Включити до цього періоду прогулянку та обід.

* Підготуйте дитину інформаційно. Розкажіть, яка процедура ЗНО та переконайте, що хороший учень зможе показати результат. Підготуйте разом всі необхідні документи звечора, щоб зранку не збиратися нашвидкоруч. Не критикуйте абітурієнта, не давайте негативних оцінок напередодні. Дитина має почуватись впевнено, спробуйте її підбадьорити.

* Під час ЗНО треба намагатись бути максимально зосередженими. Нагадайте перед початком, що треба вчитуватись у інструкцію, оскільки більшість помилок робиться не через незнання, а через неуважність. Важливо також спокійно слідкувати за часом і раціонально його розподіляти на завдання.

Нагадаємо, абітурієнтів, які прийдуть на ЗНО без сертифіката, паспорта (або іншого документа, зазначеного у сертифікаті), або пред’являть лише копії цих документів, до пункту проходження тестів не допустять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus