USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Устилузі - мітинг: люди вимагають повернути прикордонників у сервісну зону

20 Січня 2017 16:23
Перед в’їздом до митно-пропускного пункту Устилугу 20-го січня зібралися люди, які перекрили в’їзд на митницю. Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до МПП, інформує Буг.

Основні скарги протестуючих – збільшився час в очікування черги, а також непорозумілість з тим, як проходять списки.

Протестувальники вимагають, щоб на сервісну зону повернулись прикордонники, або ж поліцейські.

На противагу мітингуючим прийшли люди, які заперечують звинувачення перших та переконують, що активісти працють прозоро.

Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. Щодо мітингу висловлюють думку, що він є проплачений.

Ситуація досить критична. Подеколи із шарпаниною та словесною перепалкою між сторонами конфлікту.

До слова, нагадаєамо, уже раніше повідомлялося, що Устилуг просить прикордонників та поліцію контролювати митну чергу. Йшлося про те, що ситуацію з чергами на МПП «Устилуг» врегульовують силами громадських активістів за порадою облдержадміністрації. Та юридично вони повноважень на це не мають.



Міський голова Устилугу Віктор Поліщук приходив на митницю, але конфлікт не вдалося йому залагодити.

“26-го січня буде позачергова сесія і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо.

А поки ми діємо згідно розпорядження і активісти слідкують за чергою. Ці люди (протестувальники – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав звідки вони. Жодних письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон. Я згідно своїх обов’язків у письмовій формі повідомив голову адміністрації, голову ради, начальника нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені і це питання ми обговорили. Я був там з тими, хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і можливо збільшать штат, але наразі це не вирішує питання.

Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість,” – розповів мер Устилуга Віктор Поліщук.

Нагадаємо, що в Устилузі це вже третій конфлікт викликаний тим, хто повинен контролювати сервісну зону. Перший раз – прикордонники зняли всій пост перед в’їздом у митницю. В результаті цього в Устилузі трапився автомобільний колапс та місто було заблоковане автівками, котрі прямували на митницю. Другий конфлік виник вночі коли на пункт активістів приїхали невідомі дебошири. Після цього, міська влада встановила камеру відеонагляду за сервісною зоною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Активист Показати IP 20 Січня 2017 17:24
А безвiзу вони вже не хочуть ?
Олександр Показати IP 20 Січня 2017 17:38
Всім зрозуміло що мітинг проплачений тими кому це вигідно, а точніше тим кого відсторонили від корита .
Катя Показати IP 20 Січня 2017 17:40
Я була сьогодні учасником цього мітингу. Хочу запевнити, що особисто мені ніхто нічого не платив. Мітинг не є проплачений. Ми вийшли висловити свою думку. Особисто мене не влаштовує чекати на свою чергу 30 годин. Це не реально!!!! Прикордонники пускали чергу за 12 годин. Не можливо, щоб за 2 місяці чесного контролю потік автомобілів збільшився вдвічі. Тим більше, як тільки вони приступили до роботи черга їхала за 5-8 годин. Значить порядок - це можливо. Тим більше, що люди не сліпі і все бачуть. А потім що сталося що черга перестала нормально їхати???? Бо треба брата, сусіда кума пустити. Аби тільки це, але ж люди в чергах говорять скільки коштує "щасливий квиток ". І на сервісній крутяться люди , які допомагають у вирішенні позачергового проїзду. Ось якось так. Державний пункт пропуску став "приватним". Хочеш їхати, підходь, домовляйся, плати 600 грн і їдь. А решта людей почекає, поки хтось робить бізнес. Чому взагалі мер міста вирішує ці питання??? Якщо їх вже треба вирішувати на державному рівні.
мутнік Показати IP 20 Січня 2017 17:44
Нарколиги Нововолинські бунтують на Угринів чому не їдуть. Активісти молодці!!! Порядок тримають. ПрикроДойники і Паліцаї - хапуги ,корупціонери ... Мусор одним словом.
Сергій до мутнік Показати IP 21 Січня 2017 07:43
З ваших слів, прикордонники та поліцаї, були хапугами та здирниками, а якім словом назвете активістів??? Чи може вони по 300грв. Не беруть за чергу ??? Абсурд !!!! 1000% знаю що беруть, і як що розібратись, не має різниці чи він взяв 300грв., чи по знайомству - просто пропустив, чи записав по телефону. Сам вчинок є не порядних і в усупереч встановленому порядку дій. То яка різниця між двома хабарниками??? Ніякої, просто другі, "активи", або ваші знайомі, або той порядок якій вони навязують, вас влаштовує із-за географічного Місце розположення , приїхали - записались- і зразу і митницю! А як тим що з Рівного, Луцька, їдуть ??? І слова : не влаштовує, їжте на Угринові, або Ягодин, є не доречним, візу отримувати, чи карту МПР, ви теж не на Устилуг їздили !!! Тому треба дивитись об'єктивно, на цю проблему, яка дійсно - Є !!! А не за принципом : моя хата з краю....
Валік Показати IP 20 Січня 2017 17:54
Які ж у нас люди суки продажні...погранцам обірвалось лаве косити ,то вони й проплатили цю комедію...найняли всяких алкашів щоб постояли.Все надіються що до "кормешки" назад повернуться.
Катя Показати IP 20 Січня 2017 18:19
Тільки перегаром на людей дихали акт.
Місцева Показати IP 20 Січня 2017 18:39
Закрити нах*р устилуг і буде спокій
Маша Показати IP 20 Січня 2017 18:50
Постійте разом з активістами зміну і все буде ясно як вони працюють і мерзнуть вони працюють добре а невдоволений той активістами хто не може проскочити на ту зміну яка підходе щоб затракованому їхати і всі це добре знають Активісти молодці і терпіння мають до нашого народу
Анонім Показати IP 20 Січня 2017 18:59
Я теж була сьогодні на мітингу....і мені нічого не платили....бо я незбираюся чекати своєї черги по 30 год....і якій порядок активісти...те що вони всіх устилузьких пускають без черги...бо маса була свідком такої ситуації.
Анонім Показати IP 20 Січня 2017 19:01
Да чесне слово люди за кермом поприїжали явно п*яніиі під кайфом це маячня Хто і пив то це активісти певно і Устилуг Звичайно те село все влаштовує бо брати на брамі Хочу щоб швидший був проїзд це не реально
Солдат. Показати IP 20 Січня 2017 19:22
Це правда нам платять дуже серйозні гроші за проїзд поза чергою. Я відверто скажу всі платять.
Турист Показати IP 20 Січня 2017 19:49
Ввести конфіскацію авто і заборону виїзду на пять років за блок цигарок і за черги забудемо.Перетворили кордон на бізнес і поділитись не можуть.
Альона Показати IP 20 Січня 2017 20:02
Активісти - все це тимчасово і несерйозно. І довго це не могло тривати. Прикордонний рух має працювати безперебойно згідно прийнятих правил. А керувати кому завгодно можуть і активісти і ще хтось, хто дорветься до кормушки. Повернути прикордонників або поліцаїв, встановити порядок. Неможливо стояти в чергах по 20-30 годин.
іван Показати IP 20 Січня 2017 20:19
коментар було видалено
Мерс Показати IP 20 Січня 2017 22:02
Ці так звані активісти що сорочки салатові повдягали,напевно в школі не вчились бо і рахувати і читати не вміють,коли до них підізджає спрінтер де в тех.паспорті написано АВТОБУС і стоіть 19 сидінь вони говорять цитую "Ви що нас за дураків маєте стійте загальну чергу" . Поясніть як з цими активістами,про щось можна говорити?!
Микола Нововолинськ. Показати IP 20 Січня 2017 22:12
Хто при прикордойниках їхав без черги той хоче їх повернути за любу ціну!!! Питання контролю черги можна вирішити дуже просто,є варіант, який буде запропонований Меру Устилуга в понеділок!!! Можуть бути активісти,яких достатьньо сім чоловік на зміну,і один наряд поліції разом з ними. По запропонованому варіанту можна дуже просто контролювати і чергу і активістів. Якщо з тим варіантом погодяться Мер і активісти,то все наладиться дуже швидко. А вимогою повернути прикордонників,піднімаєте їм ціну, а надалі повний диктат та безвладья, це буде повна власність прикордонників,і ті,що чесно стоять в черзі по 20-30год. надалі будуть стояти ще довше. Якщо Устилуг погодиться на варіант, то це буде очевидним і всім зрозумілим.
Анонім Показати IP 20 Січня 2017 22:51
І взагалі говорити з людьми не вміють...рахуючи себе там за царів.....
Прикордонники Показати IP 21 Січня 2017 00:50
На своєму місці і вони наведуть порядок бо якщо активісти сьогодні то завтра будуть ультра активісти а післязавтра правосеки гомосеки і різні пустобрехи
Невідомий Показати IP 21 Січня 2017 01:42
Гнати в шию тих активістів,як так то кричать,що вони за порядок,за спасибі стоять на сервісній по 12год ,а як кажуть когось іншого поставити то не бійся так вчипилися за кормушку,що відірвати не можна.Нехай дійсно поставлять людей які мають повноваження,і будуть дорожити своєю роботою,а то поставили сигарєтчиків,які людей нізащо не мають і спілкуються,через мат
Катя Показати IP 21 Січня 2017 08:02
Чому не зробити онлайн чергу. З правом реєстрації раз на добу. І нікого не треба контролювати, їхати прописуватись. Так як зареєструвався в інеті і маєш так звану бронь. А далі на електронному носії, телефоні, планшеті, або у роздрукованому вигляді показуєш і їдиш.
мутнік Показати IP 21 Січня 2017 10:42
Сьогодні, 09:42 На кордоні з Польщею – черги Про це повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби. Так, у пункті «Ягодин авто» у черзі вишикувалося 100 автомобілів, в «Раві-Руській» – 100, в «Краковіці» – 90 машин в основній смузі та 50 в додатковій. 70 авто хоче проїхати через «Шегині», 70 – через «Угринів», 40 – через «Устилуг». АКТИВІСТИ погано в Устилузі працюють???.
Ден Показати IP 21 Січня 2017 13:26
Да,40-й список -это уже 1400 машин,
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 11:36
Захищає активістів той,хто їде на проплату і боїться що при погранцах не проїде без черги!!! Усім відома такса активістів!!! 250-300 грн.і ти їдеш без черги! Але не кожен може проплатити таку суму... Не всі ж машини пакують!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus