USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Головний міліціонер міста зібрав «Варту порядку»

29 Березня 2015 14:11
Багатьох членів «Варти порядку» обурює думка лучан, що вони, начебто, нічого не роблять. "Що, треба щодня хизуватися, ходити перед людьми у формі і казати, що ми всю ніч охороняємо територію міста спільно з міліцією? Хвалитися, що ваші діти ночами ходять по барах спокійно? Це треба щодня рекламувати?», - дивуються учасники формування.

Так, неформальна зустріч членів ГФ «Варта порядку» з очільником Луцького МВ УМВС Ігорем Муковозом відбулася вчора, 28 березня.

Головною метою зустрічі стало обговорення питань подальшої співпраці між правоохоронцями і громадськими активістами для охорони порядку в місті, а також вирішенння ситуації, яка склалася зовсім нещодавно: після більш як річної підтримки Фонд Ігоря Палиці призупинив фінансування організації.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що в Україні не повинно бути «кишенькових» армій, не роз’яснивши сам термін. Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Денисенко, який, до слова, написав заяву про вихід із фракції, заявив, що таким чином стартував процес знищення добровольчого руху в Україні.

Однак, зважаючи на рішення Гаранта Конституції, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» таки призупинив фінансування організації, яка разом з правоохоронцями захищає спокій лучан.
Під час зборів начальник Луцького міськвідділу Ігор Муковоз пригадав, що раніше «Варта порядку» існувала лише на папері. Раніше до її лав вступали хіба лише для того, щоб отримати дозвіл на носіння пристроїв несмертельної дії. Та після приходу нових керівників «Варти» все істотно змінилося.

«Цей світ рухають небайдужі, люди яким не все одно. В нашому суспільстві є два типи людей: люди, які говорять як треба робити, і люди, які роблять. На сьогоднішній день «Варта порядку» працює. Ми всі розуміємо, що ця громадська організація діє в законодавчому полі, відповідно до Закону України Про участь громадян у охороні громадського порядку та охороні кордону. Є ряд інших ГО, які співпрацюють з органами внутрішніх справ, але до честі сьогодні присутніх співпраця з вами є однією з найкращих. Насправді нас зібрала в цьому залі єдина мета – щоб був спокій в цьому місті», - пояснив він.
Та додав: в сучасному суспільстві багато проблем від того, що люди розповідають, як треба робити, нічого при цьому не роблячи особисто.

А замість того, щоб критикувати бездіяльність одних, варто розпочати з себе. Він розповів приклад з свого життя, коли нещодавно став свідком порушення водієм правил дорожнього руху. Коли порушника зупинили, з'ясували, ним виявився «один з потужних місцевих активістів». Як результат – на порушника працівники ДАІ склади протокол про адміправопорушення.
« Зміни треба починати з самого себе. Я не знаю, який формат буде, як організація буде далі працювати, які кошти виділятимуться - це не мене стосується. Але я знаю, якщо приїжджає машина «Варти порядку» , люди діють по схемі єдиної дислокації і виконують ті задачі, які перед ними ставилися. І хоч правоохоронці і члени «Варти порядку» не підпорядковані один одному, але ми чітко виконуємо свою роботу в межах чинного законодавства з головною метою – щоб був спокій в нашому місті. Така структура потрібна і потрібно, щоб вона працювала. В нас громадських організацій багато, але ефективність роботи залишає бажати кращого. Міськвідділ, своєю чергою, чітко дотримуватиметься законодавства і не займатиметься політичними ігрищами», - пояснив він.

Власне, багатьох членів «Варти порядку» обурює думка лучан, що вони начебто нічого не роблять. Про це зауважив і голова обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович. Адже до складу «Варти порядку» входять і ветерани-афганці.

Він пригадав революційні події річної давності, коли молоді люди ходили містом з битами, в масках, а нацгвардійців заблокували в частині.
«Місто було злякане, дітей не випускали. Всі молилися Богу, щоб хто-небудь прийшов і допоміг. То серед білого дня скло побили, банкомати почали чистити, одного з наших афганців підстрелили. Тільки потім міліція врешті вийшла. А коли я читаю коментарі по варті порядку – та це ж маячня. Ми вас не знаємо, ми вас не бачили.

Що, треба щодня хизуватися, ходити перед людьми у формі і казати, що ми всю ніч охороняємо територію міста спільно з міліцією? Хвалитися, що ваші діти ночами ходять по барах спокійно? Це треба щодня рекламувати?», - обурювався він.

Крім того, з його слів, в нинішній ситуації треба бути надзвичайно обачними і не купуватися на оманливе перемир’я.
Григорій Павлович розповів, що днями повернувся з 29 блок-поста, де воюють афганці в роті батальйону «Айдар». Зі слів бійців, наразі на Донбасі активізувалися диверсійні групи, які діють за осетинським сценарієм. До їх складу входять такі фахівці, які вночі знімають розтяжки, встановлені українськими військовими. Відтак, пильність сьогодні втарчати аж ніяк не можна.

«Невдячний в нас люд. Рекламу повинні нам люди давати і дякувати Богу, що є люди, які сьогодні це організували. Люди розслабилися. Три дні підряд ховають людей, а в нас бари, гульки… Сьогодні вони не розуміють, що вже тут є люди, які вичікують, вивчають ситуацію. Не доведи Господь, щоб десь «бахнуло» - буде паніка. Можна сказати: давайте розбіжимося. Але це наше місто. Я хочу, що моя донька ходила ним спокійно, як і решта дітей», - пояснив ветеран-афганець.

Своєю чергою, очільник організації Олександр Тиводар запевнив усіх членів, що, оскільки організація діє в правовому полі, жодні політичні заяви не припинять її діяльності.
«Варта порядку» була до нас, є з нами, і буде після нас. Ніякі політики не можуть трактувати закон, як їм це бажається. Адже є закон, є Конституція України і ми виконуємо їх. До нас і пред’явити нічого немає. Ми займаємось у вільний час, робимо роботу, якою ніхто не хоче займатися і люди виконують планову підготовку. В нас є люди різних поглядів, є й радикальних. Але нас об’єднує патріотизм, ми хочемо, щоб в нашому місті був порядок, не було радикальних поглядів, погромів. Нам потрібно, щоб наші діти ходили в школи, садочки, гуляли в парку», - резюмує він.

Власне, у «Варти порядку було чимало ідей, які вони прагнули реалізувати. Однак, з’явилося огульне звинувачення про створення «кишенькових армій» і виникла ситуація, коли Фонд призупинив фінансування.

Зауважимо, голова правління Фонду "Новий Луцьк" Олександр Товстенюк під час зустрічі присутній не був.

Підсумком зборів та спілкування між керівником луцької міліції та представниками варти стало рішення звернутися до Фонду з проханням продовження фінансової підтримки.

Адже, кажуть, організація діє в правовому полі, не використовує вогнепальну зброю. А розформувати їх не можуть, хіба в разі побудови диктаторської держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Вася Показати IP 29 Березня 2015 14:31
Алєксєєв ти що там робиш......??? Ще й Молдаван до кучі.......
Сергій до Вася Показати IP 29 Березня 2015 14:39
Алєксєєв,то таке. А ось яким чином там Тиводар править,то дійсно незрозуміло !!!
Вася до Сергій Показати IP 29 Березня 2015 15:18
Так Алєксєєв вже давно під Тиводаром....
Тарас до Вася Показати IP 29 Березня 2015 15:58
"Я не знаю, який формат буде, як організація буде далі працювати, які кошти виділятимуться - це не мене стосується" Муковоз що знову прийшов з будуна, нехай уважно читає Закон."це не мене стосується". акого стосується Палиці, в нього свій інтерес.Поки правоохоронцями керують такі барани, доки і ми будемо мати те, що маємо.
еее Показати IP 29 Березня 2015 14:39
а їх багатенько...
не пацик Показати IP 29 Березня 2015 14:47
----- як організація буде працювати це мене нестосуеться- ? бахнуло буде паніка ? ----- а кого стосуеться ? ПОГОВОРИЛИ- ПОПІ-ДІЛИ -Розійшлись : це мене нестосуеться а кого ?
Любі свині Показати IP 29 Березня 2015 16:25
Ну Муковоз,ясєн пєнь, тримає ніс по вітру- завтра з посади попросять - під Волинського Котигорошка ( П. ) "ляже". Тут як то кажуть мости палити не тра.... Багато дійсно в залі знайомих та достойних людей. Але щось при спілкуванні з ними не чув ні разу що вони місто патрулюють... Слабо уявляю "Молдована" зі свістком в зубах на охороні громадського порядку.Да й Алєксєєва перший раз у формі побачив - а хто він у них "по званію"? Шо там робе? Руку на серце - плакати хочеться коли ці дядьки розповідають як вони під час "смути" стоячи на руках місто тримали. Брехня то. Автомайдан, ПС бачив , міліціянти були ( які не злякались ) - бачив. Авганців бачив. А тих козаків більшість шо в залі не було ніц ніде. Так шо не треба ля-ля, панове
світлана Показати IP 29 Березня 2015 16:52
порядок в країні буде коли рівень життя буде кращий а пока є люди які за копійки продаються ніякі охоронці ситуацію не спасуть
ВОЛИНЬ Показати IP 29 Березня 2015 18:04
ПОДИВИТЬСЯ ХТО КЕРУЕ ИВАМ УСЕ СТАНЕ ЯСНО
місцевий Показати IP 29 Березня 2015 18:08
Що за звичка завжди прикриватись назвою "афганець"?! Якщо "афганець" то вже прям святий? Да серед тих "афганців" хворих на всю голову вистачає і бандюганів і пройдох різних!!!
СИРИЙ Показати IP 29 Березня 2015 18:16
МОЛОДИХ НА ФРОНТ А СТАРИХ НА ПЕНСИЮ А ТО В ЛУЦЬКУ ШАРОМИЖИТИСЬ
депутат Показати IP 29 Березня 2015 18:16
А яке вони всі мають відношення до будівли облради, що там засідаютиь? Аренду сплатили, що використовують державне майно?!
лучанин Показати IP 29 Березня 2015 18:22
якого куя це куйло Алексієв там робить , джентельмен ука в пошуку десятки.
Лучанин Показати IP 29 Березня 2015 20:49
Звичайно в Інтернеті всі розумні.зробіть краще,щось особисто.чи може краще,щоб не було нічого.
лучанин Показати IP 29 Березня 2015 23:14
Тиводар сказав що не припинить роботи , ну ну якщо грошової користі там не буде то ..... Як ця брехня набридла.
я є волинь Показати IP 29 Березня 2015 23:18
Скільки знайомих облич, яких треба гнати в шию. А керівництво цієї организації нема просто слів. Небуде фінансування не буде і їх.
голуб свободи Показати IP 30 Березня 2015 09:03
Гнати, там неп.тріб..... хай за собою дивляться.
7777 Показати IP 30 Березня 2015 10:35
д-а-а-а, без грошей патріотизму різко меншає.... а хто заважає порядок стерегти безплатно? пройдіться у формі вечорами дворами, щоб люди вас дійсно бачили, порозганяйте компанії п'яних, чиї салюти відслідкуйте, та з дільничним поговоріть - йому помагайте бо сам не справляється...
8888 до 7777 Показати IP 30 Березня 2015 11:14
100%респект
У-ух! Показати IP 30 Березня 2015 10:48
ПРИЖИВАЛИ...присмокталися до грошовоi цицьки,
до алексієва і Палиц Показати IP 30 Березня 2015 12:07
Іди працюй організатор. Скільки ще при грошах тебе будуть кормить? Шановний Палиця коли Ви вже від себе проженете таких алексеївих, невже Ви не розумієте з пристосуванцями Україну не побудуєте.
106 Показати IP 31 Березня 2015 22:43
Ти ба, як воно згадалося: "Він пригадав революційні події річної давності, коли молоді люди ходили містом з битами, в масках, а нацгвардійців заблокували в частині..." - так от воно що, ввшників заблокували, щоб на майдан до Києва не випустити - забули, чому пікети стояли, чи може то в ваших інтересах було їх випустити на Київ і дати команду ФАС!!!??? "Місто було злякане,... Тільки потім міліція врешті вийшла. " - а ви забули, з ким пліч-о-пліч міліція вийшла на піші патрулювання? Хто на велосипедах і на власних машинах ночами патрулював вулиці міста, щоби людям не лячно було? Хто, я вас питаю - варта порядку? - та сам Зотов бідкався, що докликатися людей раз на місяць і втримати їх на маршруті до 23-23.30 було не реально. Деякі тупо матом посилали по телефону. А тепер ОРЛИ? Тільки от як у повітрі запахло прийдешніми виборами, варту палиці нарешті стало видно й чутно, і то вряди-годи... Пройдуть вибори, і знову вас не дошукаєшся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus