USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вдова «айдарівця»-добровольця не може отримати допомогу

12 Вересня 2014 11:14
Валентина Королько вже кілька місяців б’ється з бюрократичною машиною. Вона досі не може оформити документи на пенсійне забезпечення двох малолітніх дітей.

Черговий візит до військового комісаріату відбувся сьогодні, 12 вересня. Підтримати вдову приїхали бійці «Айдару», які нині перебувають у Луцьку. Зокрема, представляв інтереси вдови командир роти «Айдару» Ігор Лапін.

Нагадаємо, Микола Королько загинув у боях 21-22 липня.

Він навіть не розповів дружині про те, що йде воювати. Вдома залишилося двоє діток

Тепер жінка не може оформити соціальної допомоги. А все тому, що Микола Королько пішов воювати добровольцем в батальйон «Айдар». Загинув чоловік за день до вступу в силу Закону «Про мобілізацію».

Її вже «ганяли» у СБУ, в Нацбанк, довідок зібралося ціла гора, та оформити документи їй так і не вдається.

Вона каже, що працівник районного військкомату при ній подзвонив у обласний комісаріат, а там сказали не приймати документів, мовляв, у неї неповний пакет. Хоча, переконує вона, головні документи при ній, зокрема, довідка про те, що її чоловік загинув під час виконання своїх обов’язків у бою.

Жінку прийняв виконувач обов’язків обласного військового комісара майор Руслан Яцій. Він зазначив, що керівництво нині перебуває у Володимирі-Волинському, у 51 ОМБ, куди повернулося чимало військових.

Тому він запросив вдову з юристом і керівним складом «айдарівців» до кабінету, аби вислухати і прийняти рішення.


Згодом всі учасники вийшли, але без бажаних документів. Річ у тім, що в жінки немає з собою грошового атестату, адже він не приписаний до якоїсь військової частини, не оформлений військовослужбовцем, а волонтером-добровольцем.

«Треба зараз придумати, як оформити грошовий атестат, і зібрати ще низку документів. Наступного разу, я так думаю, прийду сюди не лише з пресою, а з батальйоном «Айдар».

Однак, активісти кажуть, що так просто цього не залишать, і шукатимуть шляхи виходу з цього зачарованого кола бюрократії. Зокрема, юридичну підтримку надала Валентині Королько сестра покійного Сергія Климчука Тетяна.

«Поки що таку заяву розглядати немає сенсу, поки немає необхідних документів. Коли все буде в порядку, або ми можемо подолати цю проблему, то ми зможемо вирішити питання», - зауважила Тетяна Климчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus