USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Верховну Раду закликали встановити межі Луцька

30 Червня 2016 16:14
Оскільки Луцьк досі не має затверджених меж міста, найшвидше розглянути відповідний проект землеустрою міськрада закликала Верховну Раду.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

Як зауважив автор проекту рішення Андрій Козюра, документ спричинений зверненнями лучан, які не знають, живуть вони у місті, чи за його межами. Нині проект землеустрою щодо встановлення меж міста перебуває на розгляді Верховної Ради.

«Метою формування територій і встановлення меж адміністративно-територіальних утворень є створення територіальних умов для самостійного вирішення органами місцевого самоврядування всіх питань місцевого життя. На сьогодні місто Луцьк не має затвердженої межі міста.

Відповідно до рішення Луцької міської ради від 26.11.2014 № 66/2 було погоджено проект землеустрою щодо встановлення меж міста Луцька. Рішенням Волинської обласної ради від 25.06.2015 №35/13 погоджено Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Луцька Волинської області», - йдеться у проекті рішення.

Автори документу зауважують, що встановлення і зміна меж районів і міст належить виключно до повноважень Верховної Ради. Наразі Проект землеустрою щодо встановлення меж міста Луцька пройшов усі погоджувальні інстанції, отримав позитивні висновки і направлений на затвердження до Верховної Ради України.

«З метою гарантування територіальних умов здійснення місцевого самоврядування відповідно до адміністративно-територіального устрою Волинської області, забезпечення реалізації прав Луцької міської ради по регулюванню земельних відносин в її адміністративних межах та ефективного використання потенціалу територій із збереженням їх природних ландшафтів, історико-культурних цінностей, врахуванням інтересів власників земельних ділянок, землекористувачів і затвердженої містобудівної документації, створення повноцінного життєвого середовища і сприятливих умов територіального розвитку міста Луцька, ми депутати Луцької міської ради, просимо розглянути та затвердити Проект землеустрою щодо встановлення меж міста Луцька Волинської області в найкоротші терміни», - йдеться у документі.

Депутати підтримали звернення до Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бім-Бом Показати IP 30 Червня 2016 16:22
Не... чим Верховній раді зайнятися.
Лучанин Показати IP 30 Червня 2016 16:44
Та що тут неясного? Місто - то міськзрада, а все інше село! Той, з довідкою, так і порішить.
Всезнайко Показати IP 30 Червня 2016 17:20
Земельки для дерибану захотіли?
Козюра муфлон Показати IP 30 Червня 2016 23:43
Коли козюра нажеретьсь бізнесмен х**овий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus