USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Версію нападу на начальника луцької поліції перекрутили, – ЗМІ

24 Червня 2016 21:15
Згідно з джерелом видання «ВолиньPost» в правоохоронних органах, патрульні стріляли в хлопця, коли той вже втікав, а також були не при виконанні обов'язків, коли трапився інцидент зі стріляниною.

Чоловіка, який буцімто напав на начальника Управління патрульної поліції Олександра Вовченка (на фото), затримали у Луцьку. Про напад, який нібито трапився у ніч на 23 червня, повідомляла прес-служба патрульної поліції Луцька.

23 червня близько 1-ї години ночі начальник Управління патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим автомобілем об’їжджали місто, щоб проконтролювати ситуацію на вулицях. Як запевняють патрульні, їх увагу привернула юрба біля одного з готелів на вулиці Набережній. Це були діти, які в супроводі дорослих зібрались біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Впевнившись, що все гаразд, начальник із заступником повернулись до свого автомобіля. «Раптом двері «Hyundai Sonata» відкрив невідомий чоловік із собакою, схожою на вівчарку, та скомандував Олександру Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ножа та кинувся на начальника Управління. Тієї ж миті Дмитро Хмарук вибіг з автомобіля та попередив, що стрілятиме, якщо нападник не зупиниться.

Натомість, джерело видання «ВолиньPost» переконує, що нападник, 1991 року народження, був у нетверезому стані. Його пес зреагував на якусь із сумок, і коли хлопця попросили забрати собаку, то власник заявив, що тварина натренована на пошук вибухівки. «Я не вірю, що він мав претензії до людей. Вовченко був не при виконанні. Його автівкою підвозили додому. Він живе біля цього готелю», - запевнило джерело. Згідно з офіційною інформацією Патрульної поліції Луцька, коли нападник кинувся на начальника поліції з ножем, інший поліцейський вибіг з автівки та попередив, що стрілятиме, якщо чоловік не зупиниться.

Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл заступника з травматичного пістолета в повітря. І лише тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав та затримав втікача. «Вони потім знайшли ніж, але цей ніж добрий ковбасу різати. Але вони інкримінували статтю «Погроза вбивством», - повідомляє джерело видання «ВолиньPost». На поліцейських, які використали зброю, відкрили провадження за статтею 125 Кримінального Кодексу України (нанесення тілесних ушкоджень).

«Хлопець тікав. Кулі з травматичного пістолета йому попали в шию. І це факт. Його врятувало те, що відстань була велика», - повідомляє джерело «ВолиньPost» та додає, що всі матеріали справи забрала прокуратура для перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Саса Показати IP 24 Червня 2016 22:26
Судячи з "професіоналізм" нашої поліції, більш довіряю волиньплсьа. Хоча всі СМІ, вибачте на слові - пиз##ть
Іван до Саса Показати IP 25 Червня 2016 00:37
А я Пащенку вірю!
Вася Показати IP 24 Червня 2016 22:28
стрилянина в місці скупчення людей, загрози життю поліцейського не було, зброя використовувалааь не правомірно! Воченко Хмаруку ганьба та мінус!
Іван Показати IP 24 Червня 2016 22:49
Генеральну прокуратуру відразу повідомити це по перше, вигнати начальника і його заступника з роботи це о друге, і відкрити кримінальну справу це третє!
Іван Показати IP 24 Червня 2016 22:51
ще раз переконуюсь що окремі інтернетвидання намагаються попіарити патрульну поліцію, а негатив приховати
5678 Показати IP 24 Червня 2016 23:39
Якщо поліцейські були при виконанні службових обов’язків,то запитання для прокурора травматичний пістолет який був застосований входить до переліку тих які дозволені законом України "Про національну поліцію". Це тільки поверхневе питання, дуже багато в цій історії темної сторони
Лех Показати IP 25 Червня 2016 00:36
Поліція всебільше обс*рається
гість Показати IP 25 Червня 2016 01:05
А чому підвозили додому службовим авто? І якщо вони не на патрулюванні то чого зацікавило їх юрба біля готелю, чи в на заборонено збиратись більше трьох? І де тоді травмат в начальника, де прийоми рукопашки, чи не навчили? Я за нову поліцію, але надія втрачається.
душман Показати IP 25 Червня 2016 04:02
Які вси розумни! А якби до когось з вас пидийшов и сказав вилазь з машини щоб ви цикаво робили наверно диялиб так само як патрульни гасилиб баригу лично я б щастрелив нех*й ломатись в чужу машину хату и все инше и по закону був би прав кожний громадянин майе право на захист и прво на життья
месник до душман Показати IP 27 Червня 2016 10:32
коментар було видалено
Шпига Показати IP 25 Червня 2016 08:29
Два до біла єтоооооо сіла
Андрій Показати IP 25 Червня 2016 10:21
На мою думку "душман" правий з того всього шо тут нашкрабано! Піар....х*рар....хороші...погані...повний бред! яка різниця -на службі вони були ,проходили повз.... Факт тут один: неадекват повний ломиться вам в машину!!! ваші дії???
1223 Показати IP 25 Червня 2016 15:01
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus