USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ветерани Волині просять розшукати вандалів, які розбили меморіальну дошку

14 Лютого 2016 18:00
Тих, хто познущався над меморіальною дошкою у Луцьку, члени Волинської обласної організації ветеранів України просять розшукати і притягнути до відповідальності.

Відповідне звернення ветерани направили правоохоронцям та волинській громадськості.

Нагадаємо, 7 лютого лучани помітили розбиту меморіальну дошку поблизу ЖК «Центральний». Дошка є частиною історичної пам'ятки - стели Героям Радянського Союзу.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ця споруда потрапила в зону будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з офісами, яке зводить забудовник ЖК «Центральний». У листопаді минулого року стелу Героям Радянського Союзу почали розбирати, однак згодом усе повернули на місце.

Волинські ветерани просять не закривати очі на згаданий інцидент. Текст звернення подаємо без змін.

«Ми, учасники Великої Вітчизняної війни та ветерани праці, обурені злісним актом вандалізму, що мав місце на меморіалі «Вічна слава» у Луцьку. В ніч з 6 на 7 лютого цього року, невідомі зловмисники розбили пам’ятну плиту на стелі Героїв Радянського Союзу, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та в честь яких названі вулиці нашого міста.

Здійснення такого дикого дійства щодо пам’ятника визволителям міста Луцька через декілька днів після урочистостей з нагоди 72-ї річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників, ми сприймаємо як виклик всім людям доброї волі, які пам’ятають та цінують ратні подвиги наших батьків та дідів.

Закликаємо правоохоронні органи міста Луцька вжити термінових заходів по розшуку та притягнення до судової відповідальності винних.

За дорученням ветеранських організацій Луцька

Голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін».

Згідно з інформацією правоохоронців нині триває досудове розслідування. Так, невідомий чоловік зателефонував до чергової частини Луцького відділу поліції й розповів про випадок.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, правоохоронці провели детальний огляд місця події, вилучили частини пошкодженої мармурової плити.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 297 (Осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєного злочину.

До слова, під час дня депутата 12 лютого, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повідомив, що згадана дошка «переїде» у Волинський регіональний музей українського війська.

Посадовець розповів журналістам, що питання про перенесення понівеченої дошки в музей вже узгодили з ветеранськими організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Фен Показати IP 14 Лютого 2016 18:36
Без прошлого нету будущего. Молодежь должна извлекать урок из ошибок или удачь прадедов! То за что они боролись , вы ломаете. Это нормально, у каждого поколения свои взгляды, но уважать то себя же в конце концов нужно! С таким отношением "покращення у нас не скоро", раздерибанят страну по кускам, если не излагать информацию правильно для молодежи.
не пацик Показати IP 14 Лютого 2016 19:26
Не пытайтесь копаться в прошлом-тут повсюду зарыты мины. Что казалось тогда хорошим-оказалось фальшивым мнимым.
Анонім Показати IP 14 Лютого 2016 19:41
Хто руйнує памьятники,меморіали,могили-невдовзі будуть ставити та копати свої!
Анонім до Анонім Показати IP 14 Лютого 2016 22:10
Й тобі видать не забудуть викопати
До лучан Показати IP 14 Лютого 2016 20:04
Це не стела Героів Радянського Союзу потрапила взону будівництва житлового багатоквартирного будинку а навпаки......... Інвестори і організатори останню совість втратили, а батьки іх були ветеранами і тепер з небес дивляться яку наругу роблять іхні діти........ Одне радуе, що коли заходились переносити стелу то було дуже багато людських обурень
Слідчий Показати IP 14 Лютого 2016 21:21
Впевнений, що це справа рук чи грошей, забудовника.
Петро Показати IP 14 Лютого 2016 21:35
Дошку побили це погано, це вандалізм, однак, організація ветеранів Ч О Г О ? «Ми, учасники Великої Вітчизняної війни" - це Булавін учасник, перше???. Друге - Скільки в цій організації учасників другої світової війни. Третє - якщо Булавін є очільником громадської організації України, то йому варто знати, що в українській історіографії є друга світова війна, А Велика Вітчизняна - це російська версія. Булавін - ти з ким?.І четверте Чим ветерани праці кращі за працюючих?.
овва до Петро Показати IP 14 Лютого 2016 22:13
Ще б працюючих пенсіонерів тобто хабарників похвалив
петька до Петро Показати IP 14 Лютого 2016 23:00
ти як ту війну не назви , в ній мільйони простих українців загинули, і боролись вони проти фашизму. Їх генетична память заставить плюнути на .... ну ти знаєш на що)))
Анонім до петька Показати IP 15 Лютого 2016 10:22
і проти України також боролись
читач до Петро Показати IP 15 Лютого 2016 08:18
Пєтя ти дурак
Анонім Показати IP 14 Лютого 2016 22:46
Перенесите эту стеллу в музей. Это сохранит ее от вандалов.
рим до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 06:27
слишком большой музей нужно строить чтобы все спасти от вандалов.
флаг до рим Показати IP 15 Лютого 2016 09:59
Так возми сей маразматический хлам к себе домой тебе идет
Лучанка до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 07:09
як на мене, то в музей. краще б перенести тих, хто руйнує пам'ятника. В якійсь зал під назвою: "знати і пам'ятати, щоб ніколи більше не зустрічалися в житті українців такі у*оди.
товстідзе до Лучанка Показати IP 15 Лютого 2016 10:45
Як повернешся відпрацьовувати на рівненську, відразу ж черговому клієнту поясниш в якому стані окописько, а оскільки вони твої однодумці то грошенят негайно виділять
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 10:24
краще додому до вєтєранов вєлікой атєчєствєной. будуть кожен день тішитись
Анонім Показати IP 15 Лютого 2016 10:23
мишка бігла, хвостиком зачепила , воно і впало ... а може, погано повісили ?
не пацик Показати IP 15 Лютого 2016 11:25
а хто шукати буде? мук-оз ? Ш-ГА? ВОНИ ПАВТРІЙОТИ.
лучанка Показати IP 15 Лютого 2016 18:08
Жах! ПОЧИТАЛА коменти...Яке майбутнє у такого народа? Ніякого! навіть відповідати на ці коментарі противно. Ви б поцікавилися хоча б хто ці герої і що вони зробили для визволення Волині. Якби вони знали за яке лайно вони віддали своє молоде життя! Це такі вдячні нащадки... Моральні уроди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus