USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Від домашніх побоїв на Волині постраждало 19 дітей

24 Жовтня 2014 18:23
Волинські сімейні дебошири застосовують фізичне насильство, часто, поєднуючи з психологічним та економічним. На думку правоохоронців, до домашніх кривдників слід застосовувати крім адміністративного покарання ще й трудове виховання.

В управлінні МВС у Волинській області розповіли, що найчастіше жертвами домашнього насильства стають жінки. Саме від волинянок упродовж 2014 року надійшло 2139 повідомлень про вчинення насильства. Всього до міськрайвідділів внутрішніх справ Волинської області надійшло 2323 звернення громадян щодо вчинення насильства в сім’ї, з яких 19 повідомлень, де постраждалими від насильства є діти.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що, зі слів експертів, Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» потрібно змінювати. Власне, про недосконалість законодавства кажуть і самі правоохоронці. Адже в більшості випадків судами усіх рівнів до домашніх дебоширів застосовується покарання у вигляді штрафу. Та водночас таке покарання не є індивідуальним покаранням насильника, оскільки його можна розцінити як покарання всієї родини. Жінки, які потерпають від сімейного насильства, у фінансовому плані залежать від кривдників-чоловіків, а тому накладання штрафу негативно позначається на самій постраждалій.

Власне, на Волині у 2014 році скоєно 33 тяжких злочини на побутовому ґрунті: 25 фактів умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень та 8 умисних вбивств.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАМІЖНЯ ЗА ДЕСПОТОМ: ЩО РОБИТИ ВОЛИНЯНКАМ

За вчинення насильства в сім’ї, згідно зі статистикою МВС області, на профілактичний облік поставили 1627 осіб. З них 611 протягом року вчинили насильство повторно.

Із загальної кількості фактів вчинення насильства в сім’ї 1346 вчинені з ознаками психологічного насильства, 29 – економічного. Фактів вчинення сексуального насильства в сім’ї з-поміж них не зареєстровано.

На думку правоохоронців, покарання за вчинення домашнього насильства повинно поєднуватися з трудовим вихованням – призначення адміністративного стягнення у вигляді виправних громадських робіт. В разі повторного порушення, кажуть в УМВС, варто було б запровадити покарання у вигляді адміністративного арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 25 Жовтня 2014 00:19
готуйтесь волиняни скоро ваші діти будуть не вашими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus