USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від української свинини відмовилися вже 5 країн

24 Жовтня 2016 11:14
Білорусь, Вірменія, Молдова, Румунія і Росія заборонили поставки української свинини і це певним чином позначилося на розвитку зовнішньої торгівлі. Найбільші втрати учасники ринку очікують після заборони з боку Росії.

Про це пише ”Сегодня”.

Як повідомляє прес-служба Асоціації “Свинарі України”, заборона Білорусі значних втрат не принесла, адже в 2015 році поставки в цю країну не здійснювалися, а в 2014 році вони не перевищували 1%.

Молдова заборонила ввезення свинини з України, побоюючись замету на свою територію Африканської чуми свиней, хоча протягом попередніх 9 місяців торгівля з цією країною не велась через протести місцевих тваринників.

“Найбільші втрати можна очікувати після заборони з боку Росії, адже саме цей напрямок довгі роки залишалося головним ринком збуту, де продавалося майже 90% свинини, яка вивозилася з України”, – зазначають аналітики.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські постизі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.

Нещодавно ІА Волинські Новини повідомляло, що в Україні різко подешевшали свині. Так, у другій його половині середня цінова позначка трохи вища 28 гривень за кілограм і тяжіє до зниження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сем Показати IP 24 Жовтня 2016 12:06
Де ж ті свині вигодовують? Чи із Польщі тушки нелегально возять і за свої видають.
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2016 12:10
Їжте самі
Семен Семенченко Показати IP 24 Жовтня 2016 13:29
Я не понял, мы воюем или торгуем с Россией!!??? Давайте определяться.
анонім Показати IP 25 Жовтня 2016 10:42
Так шо нам росія ми хочемо в європу завозити товар.Європа не відмовилась? А вона й не дозволяли......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus