USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вілкул вручив ключі від квартир у зведеній ЛДБК висотці. ФОТО.ВІДЕО*

12 Липня 2013 11:00
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Волинської ОДА Борис Клімчук вручили сертифікати та ключі від нових помешкань власникам квартир у будинку, зведеному ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» в межах реалізації Держпрограми «Доступне житло».
Церемонія введення в експлуатацію житлового будинку на вулиці Федорова, 4д, що у Луцьку, за участю Олександра Вілкула, Бориса Клімчука та першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Григорія Семчука та інших посадовців відбулася 11 липня.
Дев’ятиповерховий будинок на вулиці Федорова, 4д споруджений ПрАТ «ЛДБК» за участі ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
У будинку – 72 квартири, які становлять майже 5 тисяч квадратних метрів житлової площі. Середня ж ціна 1 квадратного метра – 6,2 тисячі гривень. Чотири десятки квартир у цій дев’ятиповерхівці придбали саме за державними програмами.




Під час заходу Олександр Вілкул зазначив, що новосілля – одна із знакових подій у житті людини. Мовляв, самому довелося протягом 3-х років жити у гуртожитку, а потому – у найманій квартирі з батьками, тож, він добре розуміє, що таке – своя квартира.

Він додав, що з 2010 року понад 7 тисяч українських сімей за допомогою держави змогли реалізувати свою мрію і отримати власне житло. Ще 6 тисячам родин планують допомогти із цим цього року. Тож, Олександр Вілкул зауважив, що йому дуже приємно, що 40 квартир у збудованому «ЛДБК» будинку на Федорова, 4д вдалося реалізувати у межах державних програм.
Так, дві квартири у дев’ятиповерхівці площею майже 70 квадратних метрів збудована за програмою пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам за рахунок коштів обласного бюджету та коштів статутного капіталу «Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву» відповідно. Обсяг кредитних ресурсів, які залучили для будівництва цих квартир – понад 700 тисяч гривень.





Ще 21 квартира загальною площею понад 1,47 квадратного метра збудована за програмою «Доступне житло». Для цього залучили понад 2 мільйони державних коштів та 7 мільйонів грошей громадян.
Сімнадцять квартир загальною площею приблизно 960 квадратних метрів збудовані за програмою здешевлення іпотечних кредитів. Для цього надали майже 4 мільйони кредитів.
Привітавши будівельників із ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат», віце-прем’єр-міністр України зауважив, що найголовніше те, що підприємство продовжує працювати у цьому напрямку, зважаючи на будівництво нової висотки поблизу зданої в експлуатацію. Мовляв, це - знак продовження реалізації держпрограм та розбудови України і Волині.
Своєю чергою, Борис Клімчук додав, що робота у межах реалізації 5 різних програм «доступного житла» успішно тривають у всіх великих містах Волинської області. Згадав і про минуле, коли у Ковелі отримав кооперативну квартиру. «Це було класно, на правду. Я хочу, щоб так тут було і у вас. Щоб ви після поселення давали собі раду», - звернувся голова ОДА до новоселів.

Генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман, підприємство якого зводило багатоповерхівку на вулиці Федорова, 4д зазначив, що держава йде на зустріч людям, які хочуть отримати житло, допомагаючи зводити будинки, якими є 2 уже збудованих ПрАТ «ЛДБК» та третій, де лише розпочали будівництво, на вулиці Федорова у Луцьку.



Таким чином, держава допомагає не лише громадянам, які хочуть стати власниками нових квартир, але й значно покращують ситуацію в будівельній галузі: створюються нові робочі місця, збільшуються розмір заробітної плати, нарощуються обсяги виконання будівельно – монтажних робіт (до 30 % в рік) та стимулюються суміжні галузі економіки.
«Ми піднімаємо економіку. Тобто, програми ефективно працюють», - додав Руслан Вайман.
Тож, здача в експлуатацію збудованого «ЛДБК» будинку свідчить про те, що державні програми успішно реалізовуються на Волині. Так, державною підтримкою, а саме: 30% від вартості житла, скористалися 88 сімей. Програма діє з 2010 року, коли її учасниками стали 8 сімей. Уже в 2012 році їхня кількість збільшилася у 5 разів. Так, участь у Програмі взяли 40 сімей. Наразі ж підписано ще 19 угод, 13 з яких – із ПрАТ «ЛДБК».
Не менш ефективною є й Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3% річних. Хоч працює вона лишень з 2012 року, утім, уже показала гарні результати, довівши свою ефективність.



На Волині пільговим іпотечним кредитуванням скористалися 73 сім’ї. І що прикметно, 32 з них придбали житло саме у тих будинках, які звів «Луцький домобудівельний комбінат».
Підприємство «ЛДБК» уже четвертий рік поспіль бере участь у державній програмі «Доступне житло» 30/70, а з минулого року – і в програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів. Так, люди отримали квартири у побудованих «ЛДБК» 108-квартирного та 72-квартирного будинків на вулиці Федорова, останній з яких і урочисто ввели в експлуатацію разом із віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом.
Окрім того, закінчується будівництво багатоповерхівки на вулиці Ветеранів, де за держпрограмами цього року реалізували вже 17 квартир. Введення в експлуатацію будинку запланували на грудень 2012 року.
Опісля привітань новоселів та вручення їм сертифікатів та ключів від нових квартир, Олександр Вілкул та Борис Клімчук разом із 4 малюками перерізали стрічку біля одного з під’їздів будинку.
Опісля цього посадовці оглянули новозбудоване житло та поспілкувалися із новоселами, які дякували владцям та забудовникам за можливість мати власні квартири.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus