USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Він був великим життєлюбом. Пам’яті Антона Кривицького

20 Січня 2017 18:15
Сьогодні він пішов до Вічності, залишивши по собі добру пам'ять своїми справами. Три каденції міського голови, все свідоме та професійне життя у праці для рідного міста, вулиці, сквери, відбудовані школи і садочки, відремонтований будинок культури, пам’ятник святому Миколаю, що вже став символом міста, парки відпочинку, заквітчані клумби – він жив і працював на благо лучан, мав стратегічне бачення розвитку Луцька як європейського міста, вмів скоординувати роботу фахівців, примирити опонентів мудрим консенсусом, дослухатися до думки містян.

Про Луцьк він дбав на різних посадах, але завжди як про рідне місто. Про нього як про професіонала буде сказано в ці дні, переконана, багато. Але він, передусім, був великим життєлюбом.

Не раз розказував історію про свій перший досвід виживання, хай тоді ще несвідомий. Коли його родину виселяли з рідної хати під час операції Вісла і вивозили на Одещину, то місця його мамі з немовлям у згортку вистачило лише на даху поїзда. Ковдра, в яку був закутаний, приглянулася бандитам, що в ті часи промишляли нападами на поїзди переселенців, щоб поживитися нехитрим крамом. Протистояння було не таким довгим, проте драматичним, адже з одного боку ковдру тягнув розбійник, що підскочив до поїзда конем, а з іншого матір, для якої у ту ковдру був закутаний її найбільший скарб – син. У самому поїзді їхали і військові, втручання одного з них та влучний постріл дали шанс на життя.

А далі було голодне дитинство, коли єдиною поживою на день не раз ставало соняшникове насіння, яке можна було дрібками пробувати в різних продавчинь на базарі. Від такого життя родина втекла ближче до рідних земель і опинилася на Волині. З того часу Антон Федорович і став назавжди лучанином.

Він був зовсім невибагливий у побуті та їжі. Любив сам куховарити, але традиційні страви – варив капусняк, солив помідори з огірками, готував сухофрукти на компоти. Запросто міг обійтися бутербродом з ковбаскою, порізавши її прямо на MacBook Air як на дощечці (сама винна, лишила на столі ноутбук). Фізична праця завжди була для нього відпочинком – підв’язати виноград, попоратися в саду – ох, які яблука та груші росли в саду Антона Федоровича! І з якою гордістю він ними вгощав.
Він знав купу цікавезних історій, був ерудитом, сипав датами, фактами, цитатами з ненав’язливістю інтелігента, який запалював і надихав, а похвала з його вуст сприймалася як дуже висока оцінка. Він був сучасним і прогресивним – останній пост у фейсбуці лише півторамісячної давності, про Луцьк, звичайно. А ще він був прикладом справжньої чоловічої витримки і водночас поблажливості. Строгий і серйозний на роботі, зі своїми дівчатами – дружиною та доньками – він розпливався у ніжності, годив, дуже пишався внуками, яких у нього четверо.
Його більше немає з нами поруч, але він завжди буде у гарних спогадах. А ще, десь там, за горизонтом Вічності, він, певно, візьметься за облаштування міста - з квітучими клумбами та широкими проспектами, адже по-іншому ніколи не міг…

Світла пам'ять.

Нагадаємо, прощання з Антоном Кривицьким відбудеться у неділю, 22 січня, з 10.00 до 12.00 у Палаці культури міста Луцька (вул. Богдана Хмельницького, 1).

Ольга ОЛЬХОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
тетяна Показати IP 20 Січня 2017 18:33
...аферист...
Просто Лучанин до тетяна Показати IP 21 Січня 2017 01:04
А Ви безгрішна людина??? Сходіть до сповіді
Бог до Просто Лучанин Показати IP 21 Січня 2017 09:00
коментар було видалено
Бог до тетяна Показати IP 21 Січня 2017 01:40
Це був комсомолець комуніст а значить ******* одним ******* стало менше
*** до Бог Показати IP 21 Січня 2017 10:21
Як багато серед бувших комуністів порядних людей, так и багато непорядних серед безпартійних. Не треба тих ярликів взагалі. Чим ваш світогляд краще за того ж Сталіна, він також ділив людей на тих кто його підтримував та на ворогів народу. А Кривицькому світла пам'ять... Якщо вам в ньому щось не подобалось, то майте повагу до інших людей і не пишить хочь тут погано про нього...
Бог до *** Показати IP 21 Січня 2017 11:10
Те саме можна сказати і про маньяків і про вбивць теж багато порядних і добрих людей те що зробили комуністи скільки біди ще люди розгрібають
українець до Бог Показати IP 21 Січня 2017 11:35
Щоб ви усі скоріше поздихали злодюги. Проср**и усю Україну "Люди року" продав пів Луцька.
Бог до тетяна Показати IP 21 Січня 2017 01:49
коментар було видалено
тетяна Показати IP 20 Січня 2017 18:39
...хто сказав ,що сердце перестало биться?! А!?
АК 47 Показати IP 20 Січня 2017 18:42
Останній мер який ще допомагав людям! Всі решта тільки брали! Вічна пам"ять!
Наталя Камишникова Показати IP 20 Січня 2017 20:09
Це велика втрата. Він був сильним мером і дуже непересічною людиною. Ми в Нововолинську навіть заздрили лучанам, що в них є Кривицький. Колись він працював і в нашому місті. У нас його згадували завжди з теплотою. Антоне Федоровичу, так і не встигли ви написати книжку про все зроблене. Ех... Світла пам'ять.
Алекс Показати IP 20 Січня 2017 21:10
Вічна пам"ять людині з Великої літери.
лайкам до Алекс Показати IP 21 Січня 2017 11:36
Сілльки б ви не лайкали вор є вор
Лучанин Показати IP 20 Січня 2017 21:59
Велика втрата для нашого міста.Земля йому пухом !!!!
Олег Показати IP 20 Січня 2017 22:15
Самий хороший мер . Який допомагав людям .
Лучанка Показати IP 20 Січня 2017 22:50
Вічна память і царство небесне...Велика людина, яка за першу-другу каденцію багато зробила для Луцька...Але на його ж прикладі прийшла до категоричного висновку - щоб не було розчарувань. не голосувати тричі за одну і ту ж особу...
Платон Показати IP 21 Січня 2017 10:17
А куди ділася музична школа за його керівництва? А потім її "купила" його дочка і вже продавала за мільйони. Стаття - заказуха.
Таня Показати IP 21 Січня 2017 16:44
З Вами Україну не побудуєш.,бездушні люди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus