USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Загнати» в чужу область: чому матеріали по 51 ОМБ передали у Чернівці?

11 Лютого 2016 11:19
Військова прокуратура Луцького гарнізону передала частину матеріалів на хлопців з 51 ОМБР у Чернівці. Про це інформує в мережі правозахисник Василь Нагорний.

"Схоже ваших бійців хочуть «добити». Вчора ввечері, вночі, сьогодні зранку дзвінки від бійців та їхніх родичів. Багатьом приходять повістки, а то й підозри з військової прокуратури ЧЕРНІВЕЦЬКОГО!!!!!! гарнізону. Не знаю, яким чином (в супереч статті 218 КПК), але військова прокуратура Луцького гарнізону передала частину матеріалів на хлопців з 51 ОМБР у Чернівці. Не зрозуміло, якими процесуальними документами оформлено таке перенесення підслідності. На Волині хлопці почали себе відстоювати, то вони хочуть загнати їх в чужу область?", - йдеться у повідомленні.

Зі слів адвоката, усе це суперечить здоровому глузду, адже свідки, місце правопорушення, документи знаходиться у Володимирі-Волинському.

"Хворі, контужені, поранені учасники бойових дій повинні їздити в таку далечінь, де будуть позбавлені захисту? Цинізм «зашкалює». До речі, повістки приходять простими листами, оформлені теж з порушенням статті 137 КПК України, оскільки не вказано, в якому статусі викликаються наші бійці", - додає Нагорний.

Окрім того, додає: "Я не вмиваю руки, але в Чернівці, напевно, їздити не буду, бо тут ледь витягую навантаження. Тому думайте, що робити, чим зможу допоможу. А дії військової прокуратури, напередодні нової хвилі мобілізації, можна розцінювати як такі, що направлені викликати невдоволення місцевого населення та зірвати призов на Волині, бо цим же учасникам бойових дій пропонують контракти. (на фото - лист , який додається до повістки)

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus