USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Військова техніка та зброя – у центрі Луцька

26 Квітня 2015 15:03
Для того, аби допомогти учасникам АТО, бойову зброю та військову техніку демонстрували лучанам.

Відчути себе українським вояком та пожертвувати кошти на підтримку учасників АТО пропонували на Театральному майдані у Луцьку 26 квітня.

Бійці Нацгвардії пропонували усім охочим взяти до рук бойову зброю, яку нині використовують наші солдати на сході України, потрапити всередину бронетранспортера та інших зразків військової техніки, яку розмістили на Театральному майдані. Найбільше зацікавлення дітлахів викликав бронетранспортер, а дорослі лучани охоче фотографувалися зі смертоносною зброєю у руках. Захід мав не просто розважальний характер, а був призначений для збору коштів на потреби бійців у рамках арт-марафону «Поезія перемоги».

Гранатомет РПГ-7, як пояснили нацгвардійці, призначений для підбою танків та важкої артилерії. Лучанам демонстрували навчальний зразок 1962 року випуску вітчизняного виробництва, пояснивши, що на фронті зараз використовують новішу модифікацію гранатомета.

Демонстрували також ручний кулемет РПК-74, пістолет Макарова та автомат Калашникова калібру 5,45 із сучасним коліматорним прицілом, який використовується нині нашими вояками.



Як розповіла координатор проекту «Захисти Волинь – збережи Україну» Олександра Фальчук, щодня на адресу Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану (проспект Молоді, 14) звертаються бійці 40 різних підрозділів, тому що волинські бійці служать скрізь. Волонтерам відомі їхні потреби, тож мета сьогоднішнього заходу – підтримка волинських бійців, яких вирвали з буденного життя та відправили на фронт на захист вітчизни. Для них важлива ця підтримка, вони повинні знати, що про них не забувають, збирають для них кошти. З її слів, волиняни досі активно підтримують заходи на користь бійців, приносять допомогу у приміщення спілки ветеранів Афганістану. Сьогоднішню акцію підтримала, зокрема, Художня школа, учні якої розмалювали писанки, які передадуть українській діаспорі у Вашингтоні. На отримані від продажу кошти придбають препарат «Целокс», кровоспинний засіб для солдатських аптечок. Приблизно 5,5 тисяч упаковок цього засобу вже відправили на фронт.



Для продажу виставили свої роботи діти з Палацу учнівської молоді, також на майдані розташували дошку, на якій листи з побажаннями бійцям можуть написати усі охочі. Ці листи вже за декілька днів будуть на фронті. Захід організували спільно із Національною гвардією та Центром культури та дозвілля Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
пр Показати IP 26 Квітня 2015 15:30
коментар було видалено
оля Показати IP 26 Квітня 2015 15:50
Кілька десятків людей разом із дітьми-ооо народ вже прозріває.Якщо чесно -і направду нема нічого толкового.
БЕРКУТ ТА СОВІСТЬ ,, Показати IP 26 Квітня 2015 17:04
коментар було видалено
Анонім Показати IP 26 Квітня 2015 17:56
більше немає чим зайнятися від того що її показали її більше нестане
bender Показати IP 26 Квітня 2015 19:34
https://www.youtube.com/watch?v=EamE-Bn8pFc
Знайка Показати IP 26 Квітня 2015 20:25
нас поволі призвичаюють до воєнних атрибутів. провсяк випадок(
Володимир Показати IP 27 Квітня 2015 02:21
хех. толку западенцям з цих атрибутів?) Більшість втіче закордон)
зброя російська Показати IP 27 Квітня 2015 07:55
то чим вихвалялися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus