USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власники луцьких кіосків: мерія лобіює лише обраних

15 Липня 2016 14:11
Приватні підприємці, які ведуть торгівлю на Луцькій автостанції №1 ще з 90-их років, не хочуть покидати напрацьовані місця. На їхню думку, муніципали лобіюють інтереси лише окремих підприємців, які мають намір монополізувати торгівлю на прибутковому місці.

Про це йшлося сьогодні, 15 липня, під час зустрічі керівників виконавчих органів з ініціативною групою підприємців (які здійснюють торгівлю на території автостанції №1 (вулиця Конякіна, 39) з приводу розміщення тимчасових споруд.

Об’єднавшись, підприємці, чиї кіоски опинилися під загрозою демонтажу, найняли адвоката та почали перемовини з міською радою. Причиною їх обурення стало рішення міської ради (від 20 травня) укласти угоду на розробку детального плану території навколо автостанції №1 лише з двома підприємцями: Юрієм Геруном та Вадимом Ляшенком, за умови залучення коштів вказаних суб’єктів господарювання.

Саме тому представник дванадцяти підприємців Віктор Шевчук поставив вимогу внести зміни до детального плану території навколо автостанції, аби врахувати інтереси усіх підприємців, які там працюють, та включити їх у робочу групу.

«Дивує позиція міської ради, що одних візьмемо в майбутній план, а інших – ні. Критерії визначення кого брати, а кого ні, на мою думку, являються сумнівними. Водночас підприємцям Геруну та Ляшенку міська рада обіцяє хороші місця. Ми важаємо, що це не справедливо по відношенню до підприємців, які там вже по 20 років працюють. Наше головне завдання - зберегти робочі місця», – стверджує адвокат Віктор Шевчук.

Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев, у відповідь на обурення підприємців, заявив, що у вищезгаданих двох підприємців є рішення суду про виділення земельних ділянок їм у власність.

«Очевидно, що усі тридцять підприємців, які мають там свої кіоски, не зможуть продовжувати торгівлю. У детальному плані, згідно всіх врахованих норм, чітко пропишуть максимальну кількість та місце розташування торгових об’єктів. Його розробляють відповідні спеціалісти, архітектори, а не я», – розповів Тарас Яковлев.

Врешті підприємцям пообіцяли запросити їх на засідання робочої групи, де вони зможуть взяти участь в обговоренні детального планування торгівих місць на території автостанції №1, проте без будь-якого дорадчого голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Активістка Показати IP 15 Липня 2016 16:26
Козлюк та його команда гроші відмивають, а підприємці не знають як боротись із корумпованими чиновниками. Предрасні обранці народу. Луцьк погряз у бюрократично-кумівській системі. Дуже прикро за місто!
111 Показати IP 15 Липня 2016 17:31
кохана моя активистка покажіть ту мийку де миють гроші ви хоть розумієте розумниця ви наша
123 Показати IP 15 Липня 2016 18:04
Наведіть лад на автостанції. Страшні кіоски, жахливі умови, туалет це просто ганьба, цигани та жебраки Токе чудо ще в Нововолинську тільки є
Кіоск Показати IP 15 Липня 2016 18:05
Знести Все.
пух Показати IP 16 Липня 2016 15:37
казав , що яковлеву нести треба... а ви мер, меру. тарасик разрулить.... чи в сізо хрякнє!!! НАДІЄМОСЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus