USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни мусять завчасно подавати документи на закордонні паспорти

3 Травня 2015 11:00
Міграційна служба звертається до громадян із проханням у майбутньому завчасно звертатися до підрозділів міграційної служби для оформлення документів, оскільки 100 тисяч українців досі не отримали паспорти у встановлені терміни. Про це повідомляє Волинь.info.

Причина затримки - недостатня потужність підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів». Тому ДМС зараз не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством строки.

Прес-секретар УДМС України у Волинській області Наталія Левчук розповідає, що в середньому волиняни отримують паспорти із затримкою у 2-3 тижні. «Якщо ж людина обрала термінове виготовлення закордонного паспорта, то документ отримає вчасно. Затримки у видачі відбуваються при традиційному місячному терміні виготовлення. Громадяни отримують паспорт не за місяць, а за півтора», - зазначає Наталія Левчук.

Черга оформлених та підготовлених до персоналізації ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» паспортів для виїзду за кордон складає майже 150 тисяч, з них понад 100 тисяч – це документи, встановлений законодавством строк видачі яких вже минув. При цьому територіальні органи та підрозділи ДМС щоденно приймають від 6 до 10 тисяч заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, натомість, згідно з інформацією ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», добова потужність автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить лише близько 4,5 тисячі документів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про ажіотаж довкола видачі біометричних паспортів у Луцьку та про подорожчання закордонного паспорта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анатоль_ Показати IP 3 Травня 2015 11:32
І подамо! Разом із панею Наталкою Семенівною, підемо і подамо! Як треба-значить треба! Крапка!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 3 Травня 2015 12:11
Паспорт получишь, а вот по поводу визы - это вопрос. Ты достаточно зарабатываешь, чтобы тебе визу дали? Например, для получения Шенгена необходимо зарабатывать в месяц 12 000 грн.
аяяй до Анонім Показати IP 3 Травня 2015 17:02
Что за бред ты пишешь,сразу видно что за границу ты вообще не ездишь,а сидишь в своем ДНР или ЛНР и ждешь подачек.
Анонім до аяяй Показати IP 3 Травня 2015 17:26
Условия получения Шенгена: - криминальные или несанкционированные действия в одной из стран шенгенской зоны; - запрет на выезд конкретного гражданина из своей страны; - уличение туриста в желании эмигрировать; - неудовлетворительный уровень ежемесячного дохода туриста. Какой минимально необходимый уровень ежемесячного дохода туриста для получения Шенгена?
аяяй до Анатоль_ Показати IP 3 Травня 2015 17:16
О згадав,нарештi,про свою Наталю Семенiвну,а то ми подумали що вас уже вилiкували!
Анонім Показати IP 3 Травня 2015 13:45
Для тих, кому терміново - надрукують вчасно, а хто традиційно через місяць - не встигають. Як так може бути ? Мораль - хочете вчасно - платіть терміново. Зранку гроші - ввечері стільці. .
полішук Показати IP 3 Травня 2015 14:27
УДМС-мусить,згідно чинного ...P.S.На мою думку УДМС мусить займатись мігрантами,а не паспортами для Громадян України.
Водовоз Показати IP 3 Травня 2015 16:28
Если подать документы еще в роддоме,они найдут способ,как затянуть с выдачей к совершеннолетию!!!
Микола Показати IP 2 Червня 2015 10:40
Два місяці,як подав документи на закордонний паспорт. Відповідь на запитання - затримка. Телефоную в приватні фірми, питань немає, все є і все в термін, оплата інша. P.S. В приватних фірмах бланки є, а в державних нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus