USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинянам пропонують користуватись БАДами замість ліків

5 Березня 2016 16:43
Волинянам пропонують активно використовувати препарат «Йодіс концентрат» для відновлення балансу йоду в організмі. При тому, що препарат не є лікарським засобом, а лише біологічно активною добавкою (БАД).

Про це йшлося під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства у п'ятницю, 4 березня.

Координатор громадської організації на Волині «За здоров’я народу України» Надія Воронюк заявила, що Волинь є ендемічною зоною, де є дефіцит органічного йоду в біосфері, тому його недостатньо і в харчуванні, і у воді, і у повітрі. З її слів, головним наслідком дефіциту йоду є нестача енергії в організмі, найпоширенішими симптомами якої є швидка втомлюваність, втрата інтересу до життя, до навколишнього світу, до спілкування, повільність, нервозність, дратівливість і депресивний стан.
Серед інших – це зайва вага, порушення ритму серцебиття, постійне відчуття замерзання, підвищення рівня холестерину, нічні кошмари або безсоння, постійне відчуття втоми або сонливість, зниження кров'яного тиску, випадіння волосся, сухість шкіри, зниження зору і слуху, поява відчуття грудки в горлі, хрипота, формування зобу тощо.

Надія Воронюк стверджує, що «Йодомарин», який приймають для поповнення дефіциту йоду в організмі, не продукує гормони. Тому жінка пропонує використовувати в цих цілях препарат під назвою «Йодіс концентрат». Жінка переконує, що це - вітчизняний продукт, який популярний на всіх континентах, «але, чомусь, не в нас».

Заступник голови профільної комісії Сергій Сівак зауважив, що це не лікарський препарат, а біологічно активна добавка.

«Ми користуємось загальновизнаними медичними препаратами. Є чимало аналогів. Чим «Йодіс концентрат кращий?», - поцікавився лікар Сівак.
На що пані Воронюк відповіла, що молекулярна структура препарату – унікальна і відповідає природній формі. Мовляв, ще ніхто не зміг з’єднати йод з водою. Вдалось це лише Василю Мельниченку, легендарному Чорнобильському атомнику, який отримав велику дозу опромінення свого часу.

Відповідно до технічної документації, препарат являє собою звичайну воду, яка штучно насичена йодом. Випускається у пляшках, місткістю 0,5 літра.
Члени профільної комісії заявили, що інформацію про препарат спрямують на управління охорони здоров’я, аби вони знали про цю біологічно активну добавку. Проте підкреслили, що розгляд таких питань - не в компетенції комісії.

«Проштовхувати БАДи через облраду - це не наша функція», - заявив член комісії Михайло Бегаль насамкінець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 5 Березня 2016 17:44
Палець Сівака якби натякає на відповідь :))))
Клава Показати IP 5 Березня 2016 18:19
Я цього Сівака бачила на базарі у куфайці - сміття на воіку віз, а хто ж він такій тоді ???
Анонім Показати IP 5 Березня 2016 19:32
А ЧУПА -ЧУПС ........ТОЖЕ ДОБРЕ
лучанка Показати IP 5 Березня 2016 19:37
скажіть будь ласка де можна придбати цю воду?
а до лучанка Показати IP 5 Березня 2016 21:45
беремо чекушку йоду робимо ковток запиваємо джерельною водою з водоканалу вуаля - ми здорові
ніка Показати IP 5 Березня 2016 19:50
сівак лікар !!!
Анонім Показати IP 6 Березня 2016 16:13
Дорогі депутати займіться ділом,а що кому приймати чи ні люди вирішать!Знайшли проблему,вам з себе не смішно?Це проблеми ,які треба вирішувати вам?
Вікторія Показати IP 17 Квітня 2020 20:43
Йодіс - концентрат за останні 20 років врятував багатьох від численних операцій(щитовидки, жіночих органів, численної онкології, анемій тощо), затверджений давно МОЗ, а державні мужі досі не знають, що є фармакологічна і натуральна медицина. І та і інша практикуються світовою високопрофесійною медициною. А хто в постчорнобильській Україні "проштовхування" тільки хімію? Може нагадати у чиїх руках українські фарм. компанії ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus