USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни допомагають морській піхоті*

19 Жовтня 2014 19:00
У Луцьку організували виставку-аукціон дитячих робіт та благодійний концерт, аби зібрати кошти для волинських військових морської піхоти, які зараз потребують ліків та теплих речей.

Захід відбувся у Палаці культури Луцька сьогодні, 19-го жовтня.

Свої роботи, які зроблені власноруч, представили учні 20 луцьких шкіл.

«Мій брат Андрій Олійник зараз на Сході України, якраз в «гарячих точках». Ми їм допомагаємо, як можемо, але власних сил не вистачає, тому виникла така ідея виставки. Я пішов до директора ЗОШ № 21, він з радістю погодився. Потім мені порадили звернутися в управління освіти - там і направили листи-звернення в різні школи. Відгукнулися майже всі. Зараз нашим воїнам потрібні ліки, вітаміни і каміни, щоб грітися. На це і планують витратити зібрані кошти», - розповідає організатор виставки Віталій Олійник.
Гроші збирають для бійців-волинян В/Ч А 2777 Першого окремого Миколаївського батальйону морської піхоти, які перебувають в зоні АТО.

Чому вирішила взяти участь у виставці розповідає шестикласниця.

«Я зробила родове дерево «Козацькому роду немає переводу». Воно символізує єдність, а це - дуже актуально. Адже я хочу, аби між українцями і в Україні була єдність і мир. Я про це мрію», - розповідає Олена Стасюк.
Долучилася до благодійного заходу і кандидат у народні депутати, голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірини Констанкевич.
«Наш фонд бере участь у багатьох благодійних акціях, ми їх підтримуємо, особливо ті, які сприяють допомозі учасникам АТО. Тому, коли нам запропонували долучитися, то ми не могли стояти осторонь, бо це відповідає нашій місії допомагати. Зокрема, мені імпонує, що ці речі зроблені руками дітей, вони зігріті теплом, наповнені любов’ю. Я знаю від наших військових, які перебувають на Сході України, як важливо для них отримувати такі речі. Вони вголос читають листи від школярів, цінують кожен такий подарунок, зроблений руками дітей. Це не лише знаки поваги, вони мають символічне значення оберегів. Коли я сьогодні подивилася на ці роботи, то зрозуміла, що наша Україна – країна переможців, адже ідея миру присутня у кожному виробі», - розповідає Ірини Констанкевич.

Сама, каже, придбала картину випалену на дереві під назвою «Мирне небо», яку зробив школяр із 9-ї школи. «Цю роботу оцінили символічно, а я кинула в скриньку у 10 разів більше, бо вважаю, що дитяча творчість повинна цінуватися дуже дорого. За цим стоїть праця, талан дітей і бажання щось змінити в нашій країні. Їх потрібно підтримувати. А ще мені сподобався ангел охоронець в АТОшному стилі, в камуфляжі, це - така новаторська річ», - додає голова правління благодійного фонду.

З її слів, придбані речі, які планують закупити за зібрані кошти, також передадуть воїнам-захисникам на Схід України.

Зауважимо, що, перш за все, бійці потребують вітамінів, ліків, теплої армійської форми, спальників, зимових берців, радіостанцій з гарнітурою.

Благодійний рахунок: 292448825509100

Приватбанк МФО 305299

ОКПО 14360570

ІПН 2950313514 Олійник Віталій Васильович


Після виставки-аукціону відбувся концерт зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка», Палацу культури Луцька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus