USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни готують пропозиції для Кабміну

26 Грудня 2014 18:33
При Волинській облдерджаміністрації над пропозиціями для Кабміну працює робоча група. Серед нововведень, які хочуть розробити, - механізм обов’язкового оформлення землі у власність чи користування.

Про це йшлося під робочої зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з окремими головами районних та сільських рад з приводу виконання планових показників бюджету сьогодні, 26-го грудня.

Секретар Прилуцької сільської ради Галина Попович скаржиться на недосконале законодавство. З її слів, через недопрацювання законотворців, сільрада недоотримує значні кошти, й посадовці не мають впливу на недобросовісних односельчан.

«Ми відповідаємо за все, але реальних важелів впливу на людей не маємо. Зокрема, ми не можемо змусити людину оформити землю, яка має на ній майно у власності. Ми говоримо, але толку - жодного. Відповідно, сільрада недоотримує кошти у бюджет. Усе це через недосконалий Земельний кодекс. Ми просимо, аби повернути його хоча б до зразка 2011-го року, бо потім почали вносити поправки, які були не на захист громади, а для того, щоб недобросовісні люди наживалися», - розповідає Попович.

Із цього приводу губернатор запросив секретаря Прилуцької сільської ради до співпраці із робочою групою при ОДА, аби виробити пропозиції для Кабміну.

Нагадаємо, що раніше у Луцьку дискутували щодо продажу «найбільшого багатства України». З цього приводу зауважували, що через мораторій на продаж землі - багато територій заростають чагарниками. Втім, як казали представники влади, що перш за все потрібно підготувати підзаконні акти, які регулюватимуть продаж земель сільськогосподарського призначення. Мовляв, якщо цього не зробити, то за рік-два «ділки» стануть фактичними власниками багатьох паїв. Також фермери наголошували, що будуть протестувати проти зняття мораторію на землю.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло які сільради на Волині не виконали бюджет 2014-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віто Показати IP 26 Грудня 2014 19:17
Надеемся на успех наших предложений в Кабмине Украины!
38 Показати IP 26 Грудня 2014 21:53
Що за група? Хто туди входить? Впевненний,що всі " друзі" Гунчика. " Деребан" землі запеспечать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus