USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни впорядкували український цвинтар у Польщі. Фото

23 Жовтня 2016 09:56
Група волинської молоді 17-го по 21-ше жовтня впорядковувала українські цвинтарі у Польщі, - повідомляє БУГ.

Робота проводилась на території гміни Мірче Грубешівського повіту в селі Малкув. В облаштуванні українських поховань прийняли участь студенти другого та четвертого курсів, випускники історичного факультету СНУ імені Лесі Українки, історик та краєзнавець Сергій Годлевський та депутат Луцької міськради Микола Собуцький.

Історик Сергій Годлевський є одним з ініціаторів проекту “Пам’ять без кордонів”, в рамках якого 15 років поспіль він разом із волинською молоддю вирушає упорядковує українські кладовища у республіці Польща.
«Польська держава ставиться до такої ініціативи з розумінням. Щорічні поїздки є не лише корисними для молодих людей. Вони навчаються патріотизму та поваги до пам’яті предків», – розповів Сергій Годлевський.

Варто зазначити, що фінансування проекту “Пам’ять без кордонів” надається Міністерством молоді та спорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ольга Показати IP 23 Жовтня 2016 10:11
Молодець Годлевський!!!
Просніться Показати IP 23 Жовтня 2016 11:43
Це стара новинка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus