USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни з'їхалися цілими родинами на патріотичний велопробіг

29 Червня 2015 15:30
Патріотичний велопробіг відбувся у селищі Голоби, що на Ковельщині. Про це інформує ВолиньPost.

28 червня о 10:00 на центральній площі населеного пункту зібралися всі охочі взяти участь у заході. Маршрут пролягав у напрямі смт Голоби – с. Кухарі (урочище Мошок) – смт Голоби, усього 44 км.

Велопарад, до якого долучилося 56 аматорів, поєднав у собі дві суспільно значимі ідеї. З одного боку, він зібрав прихильників двоколісного транспорту, аби пропагувати здоровий спосіб життя й, водночас, екологічну альтернативу авто. З іншого боку, у складний для Батьківщини час надважливим постає єднання як усього народу, так і маленьких громад. Голобчани у цьому контексті продемонстрували добрий приклад, до того ж, вони присвятили велозаїзд Дню Конституції та Дню молоді.

Відрадно, що учасники акції належно поводилися на дорогах, дотримуючись правил безпеки та з взаємною повагою ставлячись один до одного. Вздовж усієї подорожі безпеку руху забезпечували сили представників правоохоронних органів та медичної служби.

У неблизьку дорогу вирушали цілими сім’ями.

З приїздом до с. Кухарі, посеред березового гаю, що в урочищі Мошок, на учасників велопробігу чекала смачна юшка. Підготували трапезу для односельців ініціативні голобчани Олег Ющик та Олена Бенесько. Отаборившись, упродовж кількох годин присутні мали змогу відпочити, освіжитись у ріці Стохід, що протікає поряд, пограти в м’яча, зробити цікаві знімки, досхочу набалакатись одне з одним, чого так не вистачає у стрімкому ритмі життя.

Як зауважують організатори, спочатку велопробіг уявлявся акцією локальною. Однак, як з’ясувалося перед стартом, бажання долучитися виявили як представники району, так і гості з Луцька. Цікаво й те, що діапазон віку учасників досить широкий. Скажімо, найменшим велолюбителем виявилася 2-річна Єва Райчук із Люблинця, яка вирушила у подорож на велосипеді з мамою. З-поміж діток, котрі самотужки подолали дистанцію, наймолодшою стала 6-річна Емілія Свіщук із м. Ковеля. Серед найповажніших – 65-літня Валентина Січкар, директор Голобської селищної бібліотеки, яка надзвичайно вдячна організаторам заходу за можливість у неординарний спосіб провести вихідний день.

Валентина Баланкевич, медичний працівник, яка супроводжувала колону, переконує: «Велопрогулянка приносить чималу користь. Разом із плаванням та бігом велоспорт є одним із найкращих і найбільш доступних видів спорту для тренування серцево-судинної системи. За допомогою велосипеда можна значно зміцнити своє здоров'я і поліпшити витривалість.

Все, що потрібно від людини – наявність двоколісного друга, вміння крутити педалі і періодичні пробіги. Крім того, це ще й прекрасна можливість поєднати приємне з корисним: ви можете спостерігати за красою природи, одночасно тренуючись в своє задоволення».



За активний спосіб життя і Олександр Подзизей, уродженець Голоб, а нині житель обласного центру. Він із 7-річною донькою Даяною (яка вперше на власному велотранспорті подолала таку дистанцію) охоче приєднався до велосвята у рідному селищі, запросивши з собою міських друзів.

Вікторія Самонюк, молодий працівник селищної ради, великим плюсом катання на велосипеді називає зміцнення м’язів рук та ніг, спини. Час диктує свої особливості нашого способу життя, який все тісніше пов’язаний із користуванням продуктами технічного прогресу, і як наслідок – рух людини мінімізується. В такій ситуції – гайда на велик – і настрій бадьорий, і форма відмінна! Такої ж думки і Петро Бедешко, начальник Голобської пожежно-рятувальної частини. Він додає, що велосипед – це найбільш економний, екологічно чистий і красивий засіб пересування.

Голобські велолюбителі повернулися додому втомлені та задоволені, вони висловили бажання повторити велосвято й пообіцяли наступного разу обрати довшу дистанцію та зібрати ще більше своїх друзів і рідних. Подібні заходи надзвичайно потрібні, адже несуть собою важливу місію – єднання місцевої громади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus