USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин планує відкрити на Волині єдину в Європі «школу фаберже»

8 Грудня 2015 18:46
«Волинський Фаберже» Анатолій Бойко мріє відкрити власну школу, проводити терапію мистецтвом для учасників АТО і сподівається, що влада виділить йому належне приміщення.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбувся круглий стіл на тему: «Декоративно – прикладне мистецтво на Володимирщині. Досягнення і перспективи розвитку». Завсім нещодавно на Волинь прилетіла дуже гарна звістка, що володимир-волинець Анатолій Бойко, якого вже давно назвали «волинський Фаберже», став рекордсменом України, встановивши рекорд з «Найбільшої колекції яєчної шкаралупи, оздобленої металом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИРОБИ ВОЛИНСЬКОГО МАЙСТРА ПОТРАПИЛИ ДО КНИГИ РЕКОРДІВ УКРАЇНИ



Автор неймовірних шедеврів поділився своїми враженнями та подальшим баченням розвитку цього мистецтва: «Моя ціль, щоб саме у Володимирі-Волинському була запатентована єдина в Європі школа з правом продажу виробів тільки в нашому місті. Зараз саме випав такий шанс, що це можна зробити, адже маю хорошу підримку з Києва. Зволікати не можна, адже потім все знову прийдеться робити з нуля, знову доказувати, отримувати дозволи тощо».



Єдине, що хоче Анатолій, це приміщення в якому можна відкрити повноцінну майстерню, яка б повністю відповідала санітарно-гігієнічним нормам. Наразі в приміщенні, в якому працює майстер, є проблема з туалетом. Дітки, які приходять і хочуть перейняти ремесло, в основному в суботу, не мають куди піти елементарно помити руки. Тому майстру доводиться ходити з ними в туалет через дорогу на ринку.

«Окрім діток, я хочу відкрити майстерню, в якій би можна було проводити реабілітацію для учасників АТО. Це буде своєрідна арт-терапія для молобілізованих воїнів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оксана Показати IP 8 Грудня 2015 19:07
Яка то краса. Золоті руки в майстра Анатолія
Руслан Показати IP 8 Грудня 2015 19:08
помилки виправте в кінці статті. Волині є ким пишатися
Директор Показати IP 8 Грудня 2015 19:12
Буде відкритий єдиний в Європі портретний клас, викладання портретів Т.Шевченка з гречаної крупи та пуху тополі.
Вася Показати IP 9 Грудня 2015 12:48
То просто неймовірний талант у пана Анатолія. А те дурне Саганюковське кодло приміщення людині не дає. Та його на руках теба носити, щоб тільки до Києва не переїхав. Складається враження. що митці для володимирської влади зайвий баласт((
Анатолій Показати IP 16 Грудня 2015 15:02
На рахунрк приміщення! Уже вирішуться, приміщення буде з виставковою залою та класом для навчання та майстеркласів. Будуть як мінімум 4 види мистецтва для обдарованих людей будь якрго віку та соціального статусу. Також будуть майстер-класи по простих техніках з природніх матеріалів, яких на волині вдосталь. Також великий акцент буду ставити на дітях з обмеженими можливостями та учасників АТО. Я буду працювати на власній ініціативі без платні,і навчання буде безкоштовним! Але є одна процедура, яка швидко не робиться, це процедура тендеру, договори оренди, ремонт. Потрібно створити всі санітарні вимоги. На даний час там немає водопостачання, туалету! Я був на прийомі у міського голови, він за, на баланс бере відділ культури. Так що лишається технічна сторона та правова по документах !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus