USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинянин проміняв місто на хутір і вивів нову породу свиней

29 Листопада 2014 10:40
Володимир Прокопчук проміняв місто на хутір, де вивів нову породу свиней. Про це пишуть наші колеги в газеті «Вісник+К».

Дістатися до обійстя Володимира та Ніни Прокопчуків, які мешкають на хуторі Комарівському Солов'ївської сільради Старовижівського району, без сторонньої допомоги важко, - пишуть журналісти, яким довелося трохи почекати на подружжя. Так, Прокопчуки саме поїхали до Ковеля, де живуть діти та одинадцятеро онуків.

Володимир Анатолійович родом з Хмельниччини. Жив та працював у Ковелі, полюбляв ходити на полювання. Так, власне, й занесла його доля на Комарівські хутори, де нині залишилося лише шість хат. Свою ж оселю купив у одного діда, який мав дочку заміж віддавати. Поки працював, приїздив сюди лише час від часу. Проте вже п'ять років минуло, як після виходу на пенсію оселився у цьому райському куточку. Придбав тракторця, посадив сад, завів чимале господарство... Поки Ніна Миколаївна порається на кухні, її чоловік проводить своєрідну екскурсію, а заодно й годує своє господарство.

Оселя хуторянина, незважаючи на пізню осінню пору, оточена різнобарвними квітами. Навіть старий дерев'яний віз переобладнали у клумбу. Володимир Анатолійович розповідає, садити квітки любила його бабуся. Уквітчаний віз, каже, також ще її ідея.

У великому загоні проживає чимале поросяче сімейство - в'єтнамська свинка Даша з виводком прудких поросяток. Поряд походжає угорський пуховий кабанчик Рембік, який має густу довгу щетину, а на зиму покривається пухом і стає схожим на баранця. Тут і добродушний величезний кнур Кєша, улюбленець Володимира Прокопчука, який навіть персональну ванну має. Окремо від інших утримуються представники нової породи клаповухих, виведеної господарем: в'єтнамські, схрещені з дикими.

- Випустив якось своїх в'єтнамців на волю. Боявся, що не повернуться, але, нагулявшись, в загін таки прийшли. Тож відтоді почав відпускати їх у ліс, де вони й спарувалися з дикими свинями, - розповідає Володимир Прокопчук. - Порода вийшла досить цікавою: від в'єтнамців поросятка успадкували колір шкіри та зовнішню схожість, щоправда, без відвислих животів, а від диких - густу жорстку шерсть. Тварини досить агресивні, але дозволяють торкатися до себе. У їжі також невибагливі.

Схрещена господарем порода вже навіть потомство приводила, на яке знайшлися покупці. Нині поросні ще дві свиноматки.

З двору поважно виходять гуси, за ними - свійські та дикі качки. Тримають Прокопчуки й декоративних курочок і нутрій. У двох ставках видно, як плаває риба.

Дивлячись на всю живність, дивуєшся: як дати їм раду? Господар запевняє, справлятися зі всім важко лише тоді, коли дружина їде до Ковеля, де із сестрою по черзі доглядають старого батька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вітя Показати IP 29 Листопада 2014 15:46
Дайте більше фоток, Це корито мене зацікавило, таке собі зроблю, думаю, так кормити свинок буде зручніше.
знавець до Вітя Показати IP 29 Листопада 2014 20:56
Решта фоток - зоо-порно, цензура не пропускає:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus