USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин їздить на автомобілі, як у Майкла Джексона

15 Жовтня 2016 19:00
Житель села Струмівки Луцького району Василь Міндала дуже любить ретро-автомобілі, тому мріє зібрати колекцію таких транспортних засобів.

– Нині можу похвалитися двома елітними ретро-автомобілями: маю королівську машину Toyota Krown та білий лімузин Oldsmobile Cutlass. Якщо говорити про «Тойоту», то це авто направду королівського рівня. Річ у тім, що всі сучасні королі під час одруження на весільні церемонії завжди беруть такі автомобілі. Пояснити це можна надзвичайним комфортом транспортного засобу, великим салоном та всіма потрібними вигодами у ньому, як-от кондиціонер, холодильник, шкіряний салон.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 37).

– А чи беруть лучани у вас цю машину на якісь святкові церемонії?

– Навіть доволі частенько, адже цей автомобіль у мене вже дев’ять років. Загалом авто не примхливе. За цей час я практично жодного разу серйозно його не ремонтував, хоч і катаюся нашими поганенькими дорогами.

– Як люди реагують, коли бачать ваше авто?

– Дехто фотографується на фоні автомобіля, іноді просять посидіти за кермом, яке, до речі, з правого боку. Я не забороняю. Щодо «Тойоти», то кажуть, що така машина була у героїв серіалу «Бригада». А ще на подібному автомобілі їздив свого часу американський король поп-музики Майкл Джексон.
– У вашій поки що невеликій колекції є також білий лімузин. Де його взяли?

– Придбав це авто порівняно недавно, кілька років тому. Автомобіль американський, але виготовлений у нас: перероблений із седана на лімузин. Його основне призначення – весілля, корпоративи. Правда, зараз замовлень небагато, адже у людей немає грошей, тому не кожен може замовити таке авто навіть на весілля.

– На лімузині дорого їздити?

– Я не сказав би, адже пального він споживає порівняно небагато. До речі, заливаю бензин марки А-92 і у «Тойоту», і в лімузин. Щоправда, доводиться їздити лише на якісному пальному, тому заправляюся зазвичай на дорогих АЗС.

– Це небезпечний автомобіль?

– Та ні. Невмілому водієві, можливо, було би важко на ньому їздити, але я – професіонал, тому особливих труднощів із цим не маю. Звичайно, на дорогах, надто на поворотах, доводиться тримати дистанцію від інших авто, обережно входити у повороти.

– Правоохоронці якось реагують на авто?

– Я не порушую правил дорожнього руху, от і не зупиняють.
– Коли немає замовлень на весілля, як використовуєте лімузин?

– Доглядаю за ним. Якщо треба, то щось ремонтую, прибираю у салоні. Іноді виїжджаю у місто, щоб люди могли подивитися.

– Мабуть, паркуєтеся лише на просторих майданах?

– Не обов’язково. Люблю ставити авто біля РАЦСу або біля Свято-Троїцького собору на Театральному майдані, але буває, що і в магазин по продукти на ньому заїжджаю. Завантажити у таке авто можна багато, адже місця вистачає.

– І все-таки чому вирішили придбати такі нетипові автомобілі?

– Люблю їздити. Авто – це моє життя, адже я багато років працював водієм, начальником гаража на одному з транспортних підприємств Луцька.

– А хто лагодить такі престижні й вишукані авто?

– Я сам. Щось замовляю, якщо потрібно, а загалом самотужки кручу, рихтую, удосконалюю, дороб­ляю. Люблю цю справу.

– Хотіли би ще поповнити свою колекцію автомобілів?

– Звісно. Накинув оком на ексклюзивні автомобілі, виготовлені ще в Радянському Союзі. Це машини, якими возили партійних діячів, як-от, наприклад, «Чайка». В одному з сіл Луцького району чоловік має таке авто, але не хоче продавати, тому тішуся поки тим, що маю.

Сергій ЖУКОВСЬКИЙ
Фото автора
Луцький район
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
авто Показати IP 15 Жовтня 2016 19:13
Бригада- Лінкольн
123 Показати IP 15 Жовтня 2016 20:33
така тільки у мене і М.Джексона....
добряк Показати IP 16 Жовтня 2016 00:08
Весілля на такому авто? Що небудь
Іван Показати IP 16 Жовтня 2016 05:49
Корч старий ще й з правим кермом?!
Віктор Показати IP 16 Жовтня 2016 10:33
Добре що не Бик з Облради
рррр Показати IP 16 Жовтня 2016 10:39
Оце новина, таких кроунів по Україні декілька тисяч, і в Японці це машина таксистів А в бригаді був лінкольн Писаки) А на такій машині як в мене їздила королева Великобританії, і їх в Україні штук 150 напишіть про мене )
Ната Показати IP 16 Жовтня 2016 12:28
Весілля на корчу, краще пішки
марічка Показати IP 16 Жовтня 2016 18:32
вишиванка там якось не ліпиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus