USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська трагедія: у гонитві за словами не забуваємо жертв

13 Червня 2013 13:35
Депутат польського Сейму українського походження закликає гідно вшанувати пам’ять убитих на Волині поляків і українців у 1943–44 роках.

Заступник голови парламентської комісії з питань національних і етнічних меншин сказав в інтерв’ю Польському радіо, що саме це є найважливішим завданням у 70-у річницю Волинської трагедії, - інформують на сайті радіо.

«Часто в гонитві за словами ми забуваємо про жертв. Уже 27 червня, за тиждень перед річницею апогею Волинської трагедії, до Варшави приїде Верховний Архієпископ Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук. У польській столиці ми хочемо відслужити панахиду за жертв Волинської трагедії. І це дуже важливо», – каже він.
На богослужіння запросили президента Польщі, спікерів Сейму і Сенату. За жертв Волинської трагедії також моляться греко-католики в Україні.

Додамо, що у вівторок 11 червня підкомісія культури польського Сейму запропонувала назвати злочинні дії українців у Західній Україні, жертвами якого стали близько 100 тисяч поляків, «етнічною чисткою, що має ознаки геноциду». Польські депутати обговорювали текст ухвали впродовж кількох годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Семен Показати IP 13 Червня 2013 13:52
А козаків не ляхи мучили, вбивали, калічили, колесували?
Олександр Показати IP 13 Червня 2013 14:28
Та що там про козаків згадувати... Вони знищили у 1940-их більше українців, як українці поляків. Жодного такого Сагриня нема у поляків... Я вже не кажу про те, що саме національна політика Другої Речі Посполитої привела до того, що у 1940-их роках розпочалася різня. Польська нація одна із самих самозакоханих у Європі - їм нічого не докажеш і нічого їх не вчить.
Aleks Показати IP 13 Червня 2013 14:51
ЗАЯВЛЕНИЕ Антифашистского комитета Украины Рассмотрение польским Сеймом вопроса о признании ОУН-УПА преступными организациями имеет большое международное значение. Давно пора признать преступными действия вооружённых формирований ОУН-УПА после того как Волынский краевой провод ОУН(б) принял решение об изгнании с Волыни местных поляков. Жертвами нападений стали десятки тысяч мужчин, женщин и детей. Своего пика трагические события достигли 11 июля 1943 года, когда одновременно было атаковано более 150 польских населённых пунктов. В течение 1943 года на территории Волыни было создано до 100 польских баз самообороны, большая часть из которых была уничтожена отрядами УПА. Уцелели лишь крупные, имевшие хорошую материальную поддержку со стороны Армии Крайовой и пользовавшиеся помощью советских партизан. В Польше ОУН и УПА давно признаны преступными организациями, о чем свидетельствует множество решений судов, которые никем не отменялись. В современной Украине ряд депутатов ВО «Свобода» внедряют программу бандеризации, провозглашают нацистские лозунги, призывают чтить память тех, кто сотрудничал с немецкими нацистами и боролся с Красной Армией. Доходит до объявления новой Колиивщины. Поэтому признание деятельности ОУН-УПА преступной имеет большое международное значение. И мы надеемся, что вслед на польским Сеймом аналогичное решение примет и Верховна Рада Украины.
Макар до Aleks Показати IP 13 Червня 2013 15:07
Спершу має відбутись справедливий народний суд,над комуно-фашистами,які в рази більше знищили українців ніж навіть німецькі націрнал-соціалісти,заморили глодом,згноїли в сибірських таборах,та на поселеннях і просто вбивали пострілом в потилицю.І лиш після такого "Нюрберга",можна починати шукати тих ,членів ОУН і воїнів УПА,що реально здійснили злочини проти мирного населення(думаю були й такі).А саму добровільну Повстанську Армію,що стала на заваді окупантам нашої землі,потрібно поклонитись в ноги.Бо впевнений,що якби не було УПА,не булоб й сьогоднішньої незалежності.Думаю,що це позиція більшості волинян,пане Каноновіч.
Штефан, Луцьк Показати IP 13 Червня 2013 14:57
Заколотили різанину тоді, червоні партизани під керівництвом НКВД. А тепер, із подачі їхніх дітей та онуків - заквасили квашу у Польському Сеймі. Що цікаво: невже вони там такі дурні, що піддадуться на комуняцьку провокацію? Коли русич і лях ріжуть один одного - москаль мліє від щастя. Нещодавно по всій Україні прокотилась хвиля антифашистських заходів. Слухай, комуно і комса!, ви при своєму розумі - фашизм у центрі Європи, у ХХІ столітті?! На жаль, дехто із польських друзів заковтнув аж у кишки, більшовицького гачка. Націоналістичні організації України, вони і собі, почали називати, фашистськими. Даруйте, але і про польський націоналізм,особливо у нас на Волині, ми знаємо не із чуток. Тому, це слово (fashismo - пучок, в'язанка, італ.)можна застосувати і до націоналістів Польщі. Ось тільки запитання: а для чого? Це московська імперська брехня. Ані ми, ані поляки не дивлячись на трагічні події, які були поміж нас, фашистами не були ніколи. Фашисти - це комуно-імперський СССР.
Ореста Показати IP 13 Червня 2013 16:10
Звернули увагу в заяві вціліли поляки "пользовавшиеся помощью советских партизан".Але ж українці-волиняни входили до складу Радянського Союзу.Чому ж мирному населенню Волині не допомагали совєтські партизани? Німці мовчки спостерігали,як чубляться 2 нації.Це зрозуміло Меньше народу більше кислороду. Але червоні партизани повинні були захищати українців.Але... Тепер появилися українські (та чи українські?) продовжувачі справи Сталіна.Я дивуюся,як можна так ненавидіти землю, на якій живеш,історію,культуру.все і всіх,що тебе оточує.А поляк гоноровий і собі такого не позволить.Це у наших можновладців ні ума,ні честі,ні совісті.
Микола Показати IP 5 Липня 2018 15:20
ВОЛИНСЬКА ТРАГЕДІЯ Варто знати правду про колаборацію поляків з німецькою владою та НКВД у період 1943-1944 років. Фільм "ЛУКАВЕ ЛЮДОБУЙСТВО" (телевізійна версія) - український погляд на події того часу - https://www.youtube.com/watch?v=JaN0zJoo_OA Він заклик до відміни скандального польського закону про "геноцид" та важлива передумова до початку правдивого висвітлення подій на Волині з боку двох країн. А правда завжди лікує...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus