USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинські мисливці відстояли свої права

22 Липня 2014 13:57
Рішення про продовження терміну користування мисливськими угіддями для Українського товариства мисливців та рибалок ухвалили у Волиньраді.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 27-ї сесії обласної ради 22 липня.

Ще до початку засідання десятки мисливців із різних районів області зібралися поблизу будівлі облради. Під час сесії вони зайняли місця у сесійній залі та висловлювали оплесками та вигуками своє схвалення тим депутатам,які підтримували їхню позицію.

Як повідомив депутат Ігор Корінчук, УТМР нараховує понад шість тисяч членів на Волині. Йшлося про продовження терміну користування угіддями на чотири роки, натомість представники УТМР просили збільшити термін на вісім років. З його слів, мисливці поставили ультиматум та у випадку негативного голосування готові прийти в облраду в уніформі та з документами.

Депутат Ігор Лех зазначив, що для запобігання у майбутньому судових процесів потрібно зобов’язати членів УТМР взяти погодження у користувачів земельних ділянок та орендарів водних плес. Це, з його слів, це унеможливить втягування облради та УТМР в судові процеси із власниками земельних ділянок, адже відбулися зміни в законодавстві.

Голова облради Валентин Вітер поінформував, що держекоінспекція, управління екології та природних ресурсів ОДА не заперечують проти пропонованого рішення. Водночас Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства пропонує надати у користування угіддя не лише районним організаціям УТМР, а й усім організаціям, серед яких 9 державних, 2 громадські організації та 3 інші.

Борис Загрева запропонував «не посилати мисливців за новими документами», а продовжити договори, які вони уклали ще 15 років тому, коли усе було погоджено.

У підсумку, обранці волинської громади, під оплески та схвальні вигуки представників УТМР, продовжили договори користування угіддями терміном на 8 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
патріот Показати IP 22 Липня 2014 15:46
мисливці відстояли своє право на народні угіддя, молодці!
Назар Показати IP 22 Липня 2014 18:39
Як би був при владі Колісник, то УТМР знищили. Депутати молодці!
sovva Показати IP 22 Липня 2014 18:42
Ще в Волошенюка заберіть Садівську дачу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus