USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські озера визнали найбільш унікальними

4 Травня 2016 16:02
Два волинських озера потрапили у ТОП-10 найдивовижніших водойм України.

Озеро Світязь входить у групу Шацьких озер і числиться у списку «7 чудес України». Світязь - одне з найбільших озер країни, – інформує Волинська газета з посиланням на depo.ua.

При цьому вода в озері чиста і прозора, тож взявши човна і запливши на середину водойми, можна помилуватися розмаїтим підводним світом.

А в селі Оконськ Маневицького району знаходиться вельми оригінальна природна пам'ятка - невеличке озерце з двома фонтанами посередині. Через підземні води озерце Оконськ сполучається з Шацькими озерами.

Вода у озерці багата на мінеральні солі, хоча її властивості повністю не вивчені і для лікувальних цілей вона не використовується.

Купаються в озері хіба що екстремали - температура води тут ледь досягає позначки у 9° С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місцевий Показати IP 4 Травня 2016 16:23
На Світязі в заплаві скоро берег з берегом зустрінуться. Раніше хоч підводними комбайни чистити інемаленькі кошти заробляли на водоростях. Сушили і на птахофабрика відправляли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus