USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські телевізійники зняли документальний фільм про Володимира Великого

30 Липня 2015 08:00
Волинська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) з нагоди річниці успіння святого князя Київського Володимира Великого та святкування Дня Хрещення Русі презентувала новий фільм «Володимир Великий: погляд з Волині», – інформують наші колеги з «Телекритики».

Автор сценарію стрічки – Олег Криштоф, редактор Марія Андрушко, оператор-постановник Валерій Фетисов, режисер монтажу Анжела Шабала.

У фільмі наводяться гіпотези українських вчених, що випливають із останніх досліджень пам'яток історії та культури.

Зокрема, згідно з твердженнями окремих істориків, князь Київський Володимир Великий, майбутній Хреститель Русі міг народитися у селі Будятичі, що на Волині, а не у Пскові, як вважалося досі. Найбільший стереотип, вважають волинські науковці, - це історіографічна традиція. Один із перших російських істориків припустив, що княгиня Ольга взяла з собою матір майбутнього князя у Псков і, мовляв, там народився Володимир. Хоча Володимир Святославович народився в інший час - 962-963 роках. Кандидат історичних наук Сергій Панишко наводить точку зору окремих дослідників, що молоді роки Володимир провів на Волині, де й досі про нього збереглося чимало легенд.

«Ми повинні сміливо йти на випередження, а не плутатися в російській пропаганді, яка нас постійно супроводжує», – вважає професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Михайло Кучинко.

Зазначимо, що прем’єра фільму по телебаченню відбулася 28 липня о 21:30 та 29 липня о 10:00. Згодом його можна буде знайти на сторінці ВОДТРК у Youtube.



Водночас, засновника Володимир-Волинського вшанували і у однойменному місті на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
45 Показати IP 30 Липня 2015 12:12
Что-то за последние 20 лет историков расплодилось немеряно. Откуда новость? А пан Кучинко нам разъяснил! И все больше доводов и не надо. Раз пан Кучинко сказал, значит так оно и было. Зачем вести раскопки, искать артефакты. Историю сегодня переписывают "историки" не выходя из дома!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus