USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Волинські козаки відсвяткували ювілей биттям скла

12 Жовтня 2008 13:00
11 жовтня пройшли святкування з нагоди 5-ї річниці «Школи козацького гарту», що в селищі міського типу Рокині у Луцькому районі, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Урочистості розпочалися у місцевому будинку культури. Засновник і водночас отаман «Школи козацького гарту» Олександр Середюк розповів про становлення і проблеми цієї громадської організації. За його словами, японці і досі вивчають бойові мистецтва на основі козацьких єдиноборств.
Пан Середюк бідкається, оскільки в Україні не вистачає близько шести тисяч інструкторів з національного бойового мистецтва – бойового гопака. Іншою проблемою є те, що влада протягом 3 років не йде на створення агрокозацького ліцею на Волині. Його, на думку отамана «Школи козацького гарту», найдоцільніше організувати саме в Рокинях, оскільки там є відповідні умови.
 
Перед присутніми виступили депутат Волинської обласної ради, головний отаман Волинського округу МГО «Козацтво Запорозьке» Петро Олешко, верховний отаман Всеукраїнської громадської організації «Велике Козацьке Коло» Володимир Присяжнюк, голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір та інші. Пан Присяжнюк вручив Олександру Середюку родову грамоту, згідно з якою він і його нащадки вважаються козаками.
 
На особливу увагу заслуговує виступ першого інструктора «Школи козацького гарту» Едуарда Косинського. На його думку, різноманітні перемоги «козацьких школярів» на змаганнях – це лише зовнішня сторона. «Якщо забрав дитину з вулиці, щоб вона не пила, не курила, не нюхала клей, і навчилася говорити на початку і в кінці заняття «Слава Україні!», то це і є за словами пана Косинського справжнім, внутрішнім досягненням «Школи козацького гарту».
 
Присутніх у залі розважали виступами художньої самодіяльності, а також показами вмінь та навичок бойових мистецтв учнями школи та її друзями. Особливо феєричним був виступ Волинської Федерації Бойового Гопака, яку очолює ковельчанин Сергій Дружинович.
 
Після цього на території Рокинівського музею історії сільського господарства Волині відбулась посвята у козаки та джури. Вихованці «Школи козацького гарту» показали можливості козаків-характерників – зокрема стрибки і ходіння по битому склі та інше.
 
Крім того, гості мали змогу побачити козацьку артилерію в дії та покуштувати традиційну страву – куліш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
skvngvaw Показати IP 13 Жовтня 2008 12:19
Jfp95P vcobbwimqdfd, [url=http://lhlxylpudmxv.com/]lhlxylpudmxv[/url], [link=http://ahkbpjfmztbr.com/]ahkbpjfmztbr[/link], http://spszhocjvdsm.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus