USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинські освітяни – шкідливо консервативні, - Клімчук

5 Грудня 2011 11:14
Процес відкриття приватних шкіл, яких на Волині вкрай мало, гальмує корпоративність та консерватизм освітян.
Про це 5 грудня під час оперативної наради в облдержадміністрації розповів губернатор Борис Клімчук, - пише ЗІК .
З його слів, начальники обласних управлінь приділяють мало уваги розвитку бізнесу в підзвітній галузі.
Для прикладу він розповів, що не тільки в Луцьку, але й на Волині, дуже мало приватних шкіл. На його думку, цей процес гальмує корпоративність освітян, які не хочуть пускати інновації в галузь. Мовляв, чиновники обласного управління освіти підтримують директорів шкіл, і не приділяють достатньої уваги розвитку ринку приватних навчальних закладів.
«Натомість вони виділяють гроші на збільшення обслуговуючого персоналу в гімназіях. Оборону тримають директори шкіл. Всі мають розуміти, що має бути альтернатива на Волині», – зазначив Клімчук.
Тому він назвав волинських освітян не «просто консервативними, а шкідливо консервативними».
Також посадовцю не подобається страх чиновників з обласного управління культури перед джазовими фестивалями. Нібито творчі працівники не зрозуміють підтримки подібного дійства. На думку Клімчука, вони все зрозуміють, але чиновники мають активніше працювати в напрямку підтримки приватного сектору галузі. «Не тільки проводити різні свята за бюджетні гроші, але й підтримувати подібні заходи», - зауважив Клімчук.
Щодо спортивної галузі, він звернувся до начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Миколи Зайченка з претензією, ніби той не просить коштів на опалення спортивних шкіл. Саме туди, на думку губернатора, батьки мають віддавати на навчання дітей і нести «свої 20-30-50 гривень». Проте для цього потрібно створити відповідні умови.
Водночас Клімчуку подобається розвиток приватного сектору в медичній галузі. Зокрема – відкриття у Луцьку декількох клінік «європейського рівня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
з преси Показати IP 5 Грудня 2011 16:43
Голова ОДА не правий в будь-якому відношенні: як колишній педагог, як чиновник і як людина. Ми уже настільки напускали "інновацій" в освіту і наплодили вузів в трьохкімнатних квартирах, що сьогодні можна провчитись в такій "альма-матер»", не прочитавши жодної книги. Ми живемо в епоху повної девальвації освіти з глибокими аргументами того, що кількість в цій галузі обернено пропорціональна якості. Щодо "консерватизму" і "шкідливого консерватизму" в освіті за визначенням Бориса Клімчука, то ця категорія в найкращому її розумінні невід'ємна від освіти, як невід'ємне немовля від грудей матері. В Кембриджі, Оксфорді, Сорбонні і інших кращих вузах світу панує консерватизм - кращі традиції середньовіччя. В освіті реформи дуже небезпечні, що й ми сьогодні можемо наглядно спостерігати. А щодо самої Волині, то варто нам сьогодні посадити "на освіту" ще одного поповича, щоб за рік-два цілком перетворити її на первісний бізнес - ти мені кам'яний молоток, а я тобі - шкуру ведмедя. Нехай на перший вигляд ерудований голова ОДА пригадає слова американського президента після повернення Юрія Гагаріна з космосу: він виступив перед американським народом по радіо з закликом «термінового впровадження в США системи освіти СРСР» (можливо, не дослівно, але суть є суттю). Сьогодні від цієї системи залишилось одне дрантя. Іноді погано, що людська пам'ять має властивість забувати хороше.
лучанка Показати IP 5 Грудня 2011 17:21
Клімчук готує грунт для прихватизації деяких шкіл та медзакладів. Мало йому молокопереробних підприємств та нафтобізнесу.
Васько Показати IP 5 Грудня 2011 22:08
Прав губернатор,але для цього треба таких,як Попович,Загрева на вихід,а не пристроювати старого діда ще,чи мало накерувався,є новий керівник,за ним новизна і все у нього вийде,якщо всяку непотріб вичистить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus