USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинського бійця Олександра Кінаха нагородили орденом. Посмертно

11 Липня 2016 09:37
Бійця з Волині нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, згідно з указом президента.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 11 липня.

Так, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що орденом «За мужність» посмертно нагороджений боєць 128 бригади Олександр Кінах, уродженець села Годомичі на Маневиччині, який зник безвісти під час виходу з-під Дебальцево.

Більше року він вважався зниклим безвісти. Його тіло розпізнали за аналізом ДНК. У Олександра лишилась дружина Тетяна та маленька донечка Ліза, яку він тримав на руках лишень два рази. Поховали його в рідному селі 12 березня.

Також голова ОДА нагадав, що орденом Богдана Хмельницького нагороджений Павло Пивоваренко – командир військової частини польова пошта 51 ОМБ. З його слів, перепоховання тіла Павла Пивоваренка відбудеться наприкінці липня.

«Було багато трактувань відносно Пивоваренка, і що він в Росії, і що всіх продав і сам втік. У кінці липня відбудеться перепоховання там, де живуть його дружина і діти - в Києві. Я хотів би ще раз нагадати про 51 бригаду. Напевне, наші солдати у 2014-му, на той час не зрозуміли до кінця, що вони дійсно йдуть на війну. Можливо, на ситуацію вплинуло розпорошення бригади, коли комбриг не міг зібрати в кулак всю бригаду. Історія розсудить, думаю, ми отримаємо більше інформації про останні 2 роки бригади. Але факт залишається фактом: аналізуючи з 2014 по 2016 рік бойовий шлях частини, свідчить - це наше волинське з’єднання з честю виконало свій військовий обов’язок. І я хотів би щоб ми завжди говорили позитивно про бойовий шлях 51 ОМБ», - звернувся до присутніх голова ОДА.

Крім того, орденом «За мужність» нагороджений старший солдат Микола Глум з села Озденіж Рожищенського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus