USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дітей-чорнобильців у Китаї прийняли, як депутатів ВР. ФОТО

10 Серпня 2012 13:12
У складі української делегації дітей-чорнобильців на відпочинок до Китаю найбільше підлітків поїхали з Волині.

43 волинських дітлахів, які тиждень провели у Китайській Народній Республіці, повернулися до Луцька 9 серпня.

Загалом же у складі української делегації відпочило 200 дітей з Волинської, Київської, Рівненської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Діти із захопленням розповіли, що у Китаї їм вдалося відвідати міста Пекін та Цінда. За словами членів делегації, в останньому місті вони зупинилися у найбільшому готелі, який до того ж був 5-зірковим.

Окрім того, всі були в захваті від побаченої Китайської стіни та найбільшої площі у світі та імператорського палацу, що знаходяться у столиці КНР. Також дітям вдалося побувати у Національному музеї Китаю.

За словами супроводжуючого делегації Андрія Гурського, діти відвідували молодіжні центри, займалися розмальовуванням кераміки і ліпили різноманітні статуетки з глини, грали на китайському інструменті, схожому на велику арфу. «Програма була дуже цікава. Один день тривав, як три. Організовано було все буквально до хвилини», ‒ розповів хлопець.

А приймали делегацію, «як депутатів Верховної Ради», ‒ зазначив Гурський. Так, щоразу українців супроводжувало приблизно 5 поліцейських машин. А щоразу, коли діти їхали на екскурсію, у місті перекривали дороги. «Будь-які музеї, коли ми заходили, просто відкривали коридор і просто нас заводили, не зважаючи на черги», ‒ додав супроводжуючий.

Також Гурський розповів, що всім українським делегатам роздали футболки червоного або синього кольорів. Нібито для того, щоб вони не загубилися, адже дітей було досить багато.

За словами однієї дівчини Катерини Бай, яка була членом делегації, відпочинок для дітей організували дуже добре. Вона розповіла, що українських дітлахів містом завжди супроводжували волонтери. «Як міністрів зустрічали, серйозно», ‒ поділилася Катерина.

З її слів, українці проживали в найкращих готелях, а їли у найкращих ресторанах. «Найкращі страви, найкраще обслуговування, привітні люди», ‒ захоплено розповідає дівчина. Так, у кожному з готельних номерів жили по двоє дітей.

«Це просто казка», ‒ розповідає про умови у готелі Андрій Гурський.

У ресторані готелю у місті Цінда українці влаштували одногодинний концерт. «Почали з Гімну України. Потім – китайський гімн, потім – українські пісні про рушник, про калину», ‒ розповідає Андрій Гурський. Так, учасницею імпровізованого концерту стала волинянка Настя Романюк.

Розповіли діти і про китайську кухню, яка була дуже «цікавою». Зокрема, підліткам вдалося скуштувати національну страву – качку по-пекінськи. Діти ділилися враженнями, що спочатку було досить важко їсти паличками. «Але в останні два дні ми самі просили їх», ‒ зауважила одна з делегаток.

Окрім екскурсій, діти мали можливість пограти в ігри на узбережжі Жовтого моря. Однак, чи не єдиним мінусом стало те, що дітлахам не дозволили купатися у морі, адже делегація була надто чисельною.

За словами Гурського, з китайцями діти спілкувалися переважно російською. Однак, дітям вдалося вивчити й кілька слів китайською. Зокрема, дуже часто звучали слова подяки «Сє сє!», адже майже щовечора діти дякували організаторам з боку Китаю за хороший прийом.

Волиняни привезли дуже багато сувенірів, зокрема китайські палички. А в останній день організатори подарували дітлахам диски з фотографіями, які робили протягом тижня. «Ми фотографувалися з китайськими дітьми, вони – з нами», ‒ розповіла одна дівчинка. Окрім того, китайців дуже вразила українська вишиванка, адже у перший день в Китаї всі були вдягнуті саме в українські сорочки.


Уже вдома, у Луцьку, із поверненням дітвору привітав заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.


Він зазначив, що поїздку організували за тогорічною домовленістю президента України із лідером КНР. А профінансував її Всекитайський благодійний фонд імені Сун Ціплін.


Для заступника губернатора привезли й подарунки. Так, волиняни вручили Курилюку сувенірні маски та справжній китайський чай.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Катюша Показати IP 10 Серпня 2012 21:21
Я б тоже хотіла б там бути. Як все таки класно побувати закордоном безплатно і побачити Китай
Оксана Показати IP 10 Серпня 2012 23:56
Поясніть, будь-ласка, які це діти-чорнобильці? Мої сестри-двійнята народилися у вересні 1986 року і вже у цю категорію не попадали. А тут на фото діти до 18 років.
гогае Показати IP 14 Грудня 2012 00:48
А родители ваши были ликвидаторами на ЧАЭС?
Анонім до гогае Показати IP 30 Грудня 2013 22:16
это дети родителей, пострадавших от Чернобыльской катастрофы и в этом нет ничего такого. ликвидаторы свои деньги получают до сих пор а то что детей свозили за границу раз в жизни это прям такое страшное ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus