USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Волинський тербатальйон: повернути не можна розформувати

22 Жовтня 2014 13:34
Рідні бійців першого батальйону територіальної оборони врешті дочекалися голови обласної ради Валентина Вітра і домовилися не виставляти ультиматум з перекриттям доріг і голодуванням.

Нагадаємо, більше сотні волинян прийшли сьогодні, 22 жовтня, під стіни ОДА, відстоюючи цілісність батальйону як окремої військової одиниці.

Військовий батальйону Олег Кивлюк пояснив, що нині їх намагаються переформатувати і ввести до складу однієї з регулярних частин Збройних Сил України.

«Ми не відмовляємося воювати. Ми не хочемо, щоб нас переводили в інший підрозділ. Якщо ми станемо іншим підрозділом – перейдемо на забезпечення Міністерство оборони, а донедавна все фінансування йшло через облраду. А забезпечення Міноборони – нуль. Якщо за кошти з обласного бюджету нам вдавалося купувати запчастини, боєкомплект, то на забезпеченні Міноборони не буде й цього. І фактів, щоб це казати в нас досить. У деяких частин є танки, які їздять, та не стріляють, а є БМП, які стріляють, та не їздять. А як тільки нас віддадуть в Міноборони – нас порвуть, розпорошать», - каже військовий.

Нагадаємо, перший батальйон територіальної оборони створювався для оборони Волині на випадок НП. Але бійці зараз на передовій, і готові стояти далі в тому ж складі.

Крім того, у багатьох є чимало запитань до військових комісарів. Голова облради Валентин Вітер каже, що в батальйоні 90% - добровольці. А батьки кажуть протилежне – що майже всі чоловіки мобілізовані. Тож голова облради пообіцяв запросити і військового комісара на зустріч і запропонував тези листа.

«Ми маємо чітко визначити вимоги: щоб залишився тербатальйон, який має захищати терени Волинської області, щоб лишився він як сама бойова структурна одиниця – перший територіальний батальйон, в тому складі в якому він був. Відповідно до тих заяв добровольців, які писали тоді. Він переходить в пряме підпорядкування Міноборони. Ми хочемо почути відповідь - навіщо таке робити? Батальйон тер оборони, вважаю, свої обов’язки має виконувати на волинській землі. А якщо розформовується – то хай відправляється додому», - зазначив Валентин Вітер.

Водночас, він додав, що лист-звернення варто трохи відкоригувати: забрати ультиматум про перекриття доріг і голодування.

Якщо цей лист буде підписаний головою облради та головою ОДА, його можна буде надсилати Президенту, в Міноборони та Генштаб, і сесії скликати не потрібно. Родичі військових налаштовані рішуче, і йти з облдержадміністрації, поки не зустрінуться з Володимиром Гунчиком, наміру не мають.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus