USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Волинським учасникам АТО роздають безплатно землю

1 Вересня 2014 16:38
На Волині відпрацьовують механізм, аби учасники АТО могли безплатно отримувати земельні ділянки під господарювання чи будівництво особистого житла. Уже зголосилося кілька сотень охочих.

Із колективним звернення щодо отримання земельної ділянки звернулися учасники АТО до голови облдержадміністрації сьогодні, 1 вересня.

«Сама процедура надання земельних ділянок пов’язана з місцевими органами самоврядування. Згідно із попередніми даними, то вже є вільні земельні ділянки, які можуть дати учасникам АТО в Луцькому, Ківерцівському районах, можливо і на території інших районів буде земля. Де півтора гектара є, де 5, а от, наприклад, в селі Сокиричі пропонують 26 гектарів. Зараз я чекаю пропозиції від різних спілок, організацій, учасників добровольчих підрозділів. Потім, отримавши відповідні заявки, будемо швидко вирішувати через сільради, виконкоми чи сесію облради», - розповідає Володимир Гунчик.

Як повідомляють в ОДА для Інформаційного агентства Волинські Новини, землю виділяють так: під індивідуальне садівництво - до 12 соток, під особисте селянське господарство - до 2 гектарів, під будівництво особистого житла виділяють до 25 соток в межах населеного пункту.

Зауважимо, що за станом на 28 серпня 2014 року в органи місцевого самоврядування надійшло 323 заяви від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців щодо отримання земельних ділянок. Так, уже прийнято 186 рішень на дозвіл розробки проектів землеустрою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
прикольно Показати IP 1 Вересня 2014 16:52
роздають типу благі вчинки, те що по конституції належить кожному громадянину країни
активіст до прикольно Показати IP 1 Вересня 2014 18:06
Так то воно так, тільки раніше взяти землю було зовсім не реально, тільки за нормальні хабарі. І це всі знають, чи ти цього не знаєш? А тепер роздають землю учасникам ато без дєрєбана. А що ти зробив для участників ато? Ти хоть би банку згущенки їм відіслав? Чи для диванної сотні це не по понятіям?
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 17:31
2 х 1 х2
Анна Показати IP 1 Вересня 2014 18:24
Це найменше, що може зробити держава.Можуть віддати і державні дачі.
а в зеленом гае Показати IP 1 Вересня 2014 21:52
не роздают случайно или илличевке
Анонім Показати IP 2 Вересня 2014 09:25
Щось я не вірю в чесне роздавання землі.Там її одержать ті,що близько не були в АТО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus