USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський боєць загинув у день, коли мав отримати орден «За мужність»

2 Березня 2017 08:52
На Світлодарській дузі побратими згадують двох бійців - 23-річного Сергія Мокренка з Волині та 52-річного Геннадія, йдеться у ТСН.

Вони загинули на різних позиціях, від різної зброї. Сергій так і не встиг отримати свій орден «За мужність», Геннадій – передати трофеї до музею Історії цієї війни.

Сергій на псевдо «Крук» загинув від прильоту міни. В той день, коли його, хлопця з Шацька, мали нагородити орденом «За мужність» третього ступеня.

Сьогодні траурний кортеж із загиблим бійцем прибув на Волинь. А вже 3-го березня об 11 годині на головній площі селища Шацьк (біля монумента Шевченка) відбудеться останнє прощання із Сергієм. Через смерть бійця з 28 лютого по 3 березня оголосили дні жалоби.

«Він такий сміливий був, ніколи не бачив, щоб він щось не робив», - кажуть побратими.

Він відзначився у контратаці на Світлодарській дузі, до цього воював у «Правому секторі» та «Азові», виходив з Іловайського котла та неодноразово був поранений.

«Одразу після шпиталю потрапив на передову, і так сталося», - розповідають бійці.


52-річний Геннадій планував передати в музей каску. Він, луганчанин, зберіг для історії символічні речі.

«Постріл з РПГ – людини немає», - кажуть товариші.

Родині вже передали речі, серед яких його годинник. На ньому зупинився час, коли власника вбили. Перед своєю смертю він встиг подзвонити дружині – планував, як зустрінуться. Після окупації Луганська Генадій перевіз родину в Харків, а сам пішов воювати. В день загибелі, кажуть товариші, мав погані передчуття.

Проїхати до позицій, на яких загинули хлопці, зараз практично неможливо – війна геть вкрита багнюкою. Весні за календарем радіють ті, хто вижили, і ті, кому тепер тримати позиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Теремно Показати IP 2 Березня 2017 09:00
Хай спочивають їхні душі. Слава героям.
Думка Показати IP 2 Березня 2017 10:56
А Пєтька закони видає що без Донбаса нема життя на Україні. Хлопці загинули, а країну влада всеодно прос@рає. Верніться краще в свої сім'ї та не гиньте за козлів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus