USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський бізнес стурбований обов’язковістю POS-терміналів

8 Жовтня 2013 18:24
На Волині підприємці занепокоєні ситуацією із обов’язковістю встановлення POS-терміналів.
Вони нарікають, що чинне законодавство, яке регулює ці питання, щонайменше потрібно вдосконалювати. Про це IA ZIK розповів секретар голови Регіональної ради підприємців Волинської області Володимир Кривович.
Зі слів Володимира Кривовича, проблема виникла ще наприкінці 2012 року, але фіскальні органи фактично лише зараз повернулися до неї. «Наскільки мені відомо, здійснюються вже перевірки. Можу сказати, що наслідком цих перевірок будуть досить значні штрафні санкції. Досі податкові органи рідко штрафували торговельні підприємства за відсутність працюючого платіжного терміналу. Позиція фіскалів зміниться відповідно до положення про порядок накладання та стягнення штрафів, яке підтримав Кабінет Міністрів України», – каже він.
На його думку, фінансові санкції застосовуватимуться повсюдно. До просування безготівкових платежів почнуть ставитися набагато серйозніше. «Власникам магазинів, я думаю, буде набагато простіше заплатити за встановлення POS-терміналів, ніж викладати приблизно 8,5 тисячі гривень після кожного візиту. При чому, такі візити можуть відбуватися чи не через день», – зазначив секретар голови Регіональної ради підприємців.
Адже відповідно до Закону «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати можливість здійснення власниками електронних платіжних засобів розрахунків за придбані товари чи отримані послуги. А ще є частина 2 статті 17 Закону України «Про захист прав споживачів», де також вказується, що продавець товару або послуг зобов’язаний приймати різні форми розрахунку. «Я думаю, що до цих законів треба внести відповідні зміни», – каже Володимир Кривович.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ ПЕРЕВІРЯЮТЬ НА НАЯВНІСТЬ ТЕРМІНАЛУ
ЧИТАТИ ЩЕ: ТИСЯЧА ДОЛАРІВ ШТРАФУ - ЗА ВІДМОВУ ПРИЙМАТИ ОПЛАТУ КАРТКОЮ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Місцевий Показати IP 8 Жовтня 2013 19:07
Варшавка очкує чи що? Ті мережі, які себе поважають - давним давно забезпечені терміналами. А Торгаші Спекулянтовичі бояться, що виручка піде не через кишеню, а через рахунок (податкова)))))
Тарас до Місцевий Показати IP 8 Жовтня 2013 22:10
Він пояснює: «Залишається безліч питань, на мою точку зору, щодо самих платіжних терміналів та електронних платіжних засобів розрахунку. Відомо, що платіжних систем є досить багато, а в подальшому буде ще більше, як і самих форм розрахунку. Сьогодні працюють термінали з пластиком, з чипами, а завтра, дивись, і біометричні дані будуть зчитувати. Тож примушуючи підприємців встановлювати термінали, ми фактично змушуємо їх брати участь у своєрідних перегонах розрахункових озброєнь, де переможцями будуть банки та виробники обладнання. Я вже мовчу про витрати на обслуговування і комісію, які беруть із підприємців банки. Бізнес зацікавлений, щоб клієнту було зручно, щоб він міг придбати товар чи скористатися послугою, а не пішов до конкурента».
До Місцевого до Місцевий Показати IP 8 Жовтня 2013 22:22
до "Місцевого" - якщо не розумієте то проходьте мимо.... Проблема дійсно існує моя фірма займається логістикою всі повторюю всі операції здійснюються в безготівковій формі з рахунку на рахунок та ми ЗОБОВЯЗАННІ мати термінал а якщо його не буде то прийде добрий дядя і попросить мани нани.... то кому це вигідно??? банкам чи податковій????
не місцевий до До Місцевого Показати IP 9 Жовтня 2013 09:04
Отож ,щоб не давати мани-нани , придбай термінал ,як всі нормальні підприємці.
До Місцевого до не місцевий Показати IP 9 Жовтня 2013 09:15
То ви може підкажете і який конкретно термінал придбати на магнітну картку чи на чіпову чи стандарту NFC а може відразу для зчитування біометричних даних???? Чи всі відразу купити і виставити перед Вами на прилавку рядочком???? адже якщо ви захочете розрахуватись а в мене неи буде термінала то відразу штраф і не малий.... допоможете платити???
ПІДПРИЄМЕЦЬ до не місцевий Показати IP 9 Жовтня 2013 09:24
для місцевого - Де ви такі розумні беретесь і чому парами не ходите? У нас підприємство спеціалізується на постачаню в магазини товарів відповідно підприємці сплачують за товар з рахунку на рахунок ми їх інколи навіть в очі не бачимо НАВІЩО НАМ ТЕРМІНАЛ????
Ми давно на це чекали до Місцевий Показати IP 9 Жовтня 2013 13:01
Панове підприємці ви самі себе загнали у глухий кут. Чи ви вважали, що постійно купуючи чи не купуючи товар закордоном (виготовлення в Україні - фальсифікація іноземних брендів) продаючи його з 1000% націнками залишитесь без наслідків. Ви у більшості своїй дуже обмежені і дріб'язкові люди і вас треба вчити як правильно торгувати і ставитись до покупців. Відповім вам простою мовою що відбувається: 1. Термінал продемонструє ваш реальний обіг коштів; 2. Середній рівень націнки на одиницю товару; 3. Аналіз ваших справжніх витрат/затрат та доходу; 4. Перегляд правильності встановлених та сплачених податків; 5. Встановлення можливого шахрайства "повернення ПДВ", комісій, тощо; 6. Рахунки та міжрахункові транзити; Одним словом ваші покровителі і ВР вже піднялися на інший рівень і вас злити в унітаз і тепер вам гаплик або будете ділитися у менш вигідних пропоряція щодо себе!!! А ми зате щоб вас також потрясло від сум що треба платити!
Толя до Ми давно на це чекали Показати IP 9 Жовтня 2013 15:33
Шановний ти геть не в темі... кеш він як йде налом так і буде йти... не термінали вирішують цю проблему... питання навіть не в тому чи ставити чи не ставити я думаю всі згідні поставити (там жде хочаб рахз на рік хтось буде розраховуватись карткою) але ж скажіть конкретно які термінали????
А ми не чекали ... до Ми давно на це чекали Показати IP 9 Жовтня 2013 15:44
1. Термінал НЕпродемонструє реальний обіг коштів оскільки термінали можуть бути заведені на різні банки та рахунки вже мовчу про розбивку на підприємців та нал. 2) Націнку (якщо хочуть наварити надто) в останій точці продажу без посередньої ланки) роблять тільки недалекі розумом люди... 3-4-5-6 див 1-2
Продавець до Ми давно на це чекали Показати IP 9 Жовтня 2013 15:47
"постійно купуючи чи не купуючи товар закордоном" - ми купуємо для продажу лише те що купуєте ВИ. Ви будете купувати Українське ми Вам будемо його продавати.... попит породжує пропозицію а не навпаки...
Логіст до Ми давно на це чекали Показати IP 9 Жовтня 2013 16:08
другий раз задам питання ""моя фірма займається логістикою всі повторюю всі операції здійснюються в безготівковій формі з рахунку на рахунок (ВІДПОВІДНО І ЗАРАЗ ПОДПТКОВА МОЖЕ ЗДІЙСНИТИ ВСІ ОПЕРАЦІЇ З КОНТРОЛЮ) та ми ЗОБОВЯЗАННІ мати термінал НАВІЩО??????
888 Показати IP 8 Жовтня 2013 22:42
Плата за обслуговування POS-терміналу коливається від 14,40-79 грн. з ПДВ за місяць. Потрібно врахувати ще комісію за оплату картами банку і % від суми операції, що становить 1,6-2,2% залежності від банка.Рахуйте панове. Думаю, що 300% накрутка на товари в деяких підприємців покриє ці витрати.Чи можливо вони бояться афішування своїх доходів?
777 до 888 Показати IP 8 Жовтня 2013 23:37
до 888 Ви погано рахуєте пане... 300% та більше роблять банки (подивіться хоча б на кредитні відсотки) довожу до Вашого відома, що є певні групи товарів на яких є контрольована державою націнка і вона не така шалена як вами зазначена.... а послуги банків її ще збільшать чи Ви пропонуєте це знову на плечі людей перекласти???? я думаю підприємець сам зацікавлений щоб у нього купили і якщо він вважатиме, що це йому вигідно він не те що термінал а й зайчики готовий буде приймати :)))) не нав’язуйте бізнесу банківські послуги….!!!!
бе_бе до 777 Показати IP 9 Жовтня 2013 09:07
Імхо це не нав*язування , а зручність для мене , десятого ,мільйонного.
ге-ге до бе_бе Показати IP 9 Жовтня 2013 09:11
та питання не в зручності а в доцільності . там де ніколи зроду розрахунки терміналом не відбувались і не будуть навіщо він там???? щоб пилю припадав???? Яка Вам у цьому зручність?????
Толя до 888 Показати IP 8 Жовтня 2013 23:57
БРЕХНЯ!!! ПОВНА БРЕХНЯ!!! середньостатистичним варіантом комісії за еквайринг в останні роки в Україні є «2,2% за карти чужих банків й 1% за карти еквайра» (це відсотки від кожної операції через термінал, які банку заплатить компанія, на чиїх касах встановлені термінали). середня виплата банку за операції з терміналу дорівнюватиме комісії за обслуговування «чужих карт» (у середньому 2,2% від операцій через термінал). + Вартість обладнання + обслуговування (якщо магазин малий або картками не користуються то вал затрат відносно кількості операцій в безготівковій формі може доходити і до 15 % в місяць!!!). Ось і виходить прийде покупець до мене в магазин і захоче придбати булочку собівартість якої 75 коп.+ націнка і того 1 грн. а націнку я не можу зробити більше 15% і що мені робити ??? працювати на дядю в банку????
Толя2 Показати IP 9 Жовтня 2013 00:03
перепрошую в попередньому повідомлені 75 вважати 85 :) І ще ось читав новину на сайті Ощадбанку "У Львові під час міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest 2013 було здійснено перший в Україні платіж через термінал Ощадбанку Ingenico iWL250 Contactless із програмним забезпеченням, розробленим компанією «Банкомзв'язок», за допомогою мобільного телефону c NFC-модулем і SIM-карти оператора мобільного зв'язку за підтримки платіжної системи MasterCard. В Україні оплата товарів і послуг за допомогою мобільного телефона або смартфона з підтримкою NFC є новинкою. На даний момент вона ще малодоступна для держателів платіжних карток, однак ринок платежів в Україні стрімко розвивається." то тепер якщо прийде покупець і захоче в такий сосіб розрахуватись мені і такий термінал потрібно буде мати :)))) маразм :(
іі666 до Толя2 Показати IP 19 Травня 2014 12:03
в нормальних банках термінал підтримує відразу і чіп і NFC, а у якому, здогадайтесь самі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus