USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинянин не спить 25 років. ВІДЕО

9 Серпня 2012 11:08
Пенсіонер з Волині вже чверть століття мріє про міцний і солодкий сон. Проте жоден професор у світі не може допомогти йому.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.
Саме уві сні відбувається так зване «перезавантаження» і «підзарядка» мозку. Коли ж ці процеси незавершені, енергії вистачає не на довго, і людина «підвисає», як компʼютер.

Проте у Федора Нестерчука з Каменя-Каширського мозок працює зовсім по-іншому. На самопочуття чоловік майже не скаржиться, хоча повноцінний 8-годинний сон у нього був ще у далекому 1986-му.
«У мене робота була така, що треба було бути більше на ногах, ніж в постелі», ‒ каже чоловік.

За господарство, роботою та відрядженням вгору не було коли глянути, а про недоспані години тоді ніхто й не думав.

Чоловік пройшов через десятки процедур і санаторіїв, на ньому випробовували нові методики, різноманітні гіпнози, але нічого так і не подіяло.
«Кімната спеціальна обладнана була. Коротше все розполагає до сну: і музика, і світло, і цвітки, і рибки. Люди лежать на койках ‒ хропуть. А мені за десять сеансів так і не вдалося задрімнути», ‒ розповідає пан Федір.

Розгадати феномен безсоння не взявся жоден український вчений, проте унікальний випадок дуже зацікавив закордонну професуру.

«Особливо цим питанням японські вчені зацікавилися. Перша делегація приїжджала. То в них машина, бусік, забита апаратурою була. Вони троє суток в хаті тут сиділи. Круглі сутки: де я ходжу, що роблю, ‒ все фіксували. Щоб за дві доби це все записати, треба було 37 пачок ксероксної бумаги», ‒ згадує чоловік.

До чого ж дійшли японські спеціалісти Федору Нестерчуку не повідомляли, як і не пояснювали мотивів дослідження. Але сказали, що апаратура зафіксувала у чоловіка поверхневий короткотривалий сон.

«Зафіксували тоді першу добу 15 хвилин сну вже перед ранком. І на другу щось біля того», ‒ каже пан Федір.

Коли всі у хаті похропують, чоловік дивиться телевізор , слухає радіо та читає книжки.

«Вже ми до цього привикли. Встаємо от серед ночі і бачим кругом всі люди сплять, а в нас то телевізор працює, то світло ‒ читає газети», ‒ розповідає невістка Валентина Нестерчук.

Вже о 5 годині чоловік на ногах. До раннього сніданку звикли і свині, і навіть півні, які не встигають співом розбудити свого господаря.

Юрій Погорецький, президент Асоціації медицини сну пояснює це так: «Якісь частини мозку відключаються, а якісь залишаються активними. Він може розмовляти, може виконувати елементарну роботу, може їсти, гроші рахувати, може керувати машиною».

Інколи пан Федір підробляє сторожем. У цій роботі йому немає рівних: на зміні хропіти не буде і жодного шелесту не пропустить. Себе Нестерчук незвичайним не вважає, як і явище свого рідкісного безсоння, адже понад десяток років отримує листи від людей, які потерпають від такої ж недуги і діляться з волинянином власними рецептами засинання.

«Із Донецької області чоловік написав. То він і хату продав, і машину, дачу. Все продав. Лікувався в Москві. Підлікували його. 6 чи 7 років ішло до норми, а потім знову те саме», ‒ каже волинянин.

Щоліта Федір Нестерчук заготовляє трави і варить із них чаї, які допомагають йому трішки розслабитися із заплющеними очима.

Свого останнього сну чоловік не памʼятає. Каже, що вже не мріє одного ранку прокинутися після солодкого міцного сну: «В моєму возрасті… Як Бог дасть. Що ж тут будеш мріяти. Було б не погано… Зараз он вложить навіки.

«У нього порушений сон: він поверхнісний, він часто прокидається. У нього складається враження, що він не спить», ‒ резюмує Микола Сапон, нейрохірург вищої категорії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чеширский Кот Показати IP 9 Серпня 2012 11:46
Во-во, спать надо обязательно. Не надо рассказывать сказки про Наполеона или Пола Гетти, которые не спали, и много достигли в жизни. Вот дедушка не спал, из-за работы, теперь имеет кучу проблем. Сон - это здоровье.
TV-man Показати IP 9 Серпня 2012 12:25
Ха-ха! Дуже цікаво! :) В минулому році і Інтер і 1+1, центральні газети про цього дядьку розповідали, а ICTV тільки проснулись? :)
сашко Показати IP 9 Серпня 2012 14:46
про нього вже час від часу років 10-ть пишуть і знімають)))
Ирина Показати IP 10 Серпня 2012 04:22
Тоже мне новость- я часто в 5 утра уже бодрствую, мне и 5-6 часов выспаться достаточно. Только не кричу об этом на всю Украину, чтобы попасть на страницы прессы.
:) до Ирина Показати IP 10 Серпня 2012 10:29
Займись сексом, потом будешь сладко спать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus