USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянин став головним героєм фільму. ФОТО

17 Травня 2013 13:55
В'язень польських та німецьких концтаборів Данило Шумук, який провів за ґратами майже 43 роки, став головним героєм однойменного фільму, представленого у Луцьку.

Презентація фільму «Данило Шумук» відбулася у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 17 травня.

Автор сценарію, поет та громадський діяч Іван Драч розповів, що фільм є документальним та ілюструє реальні події з життя дисидента.



«Фільм документальний - про вашого земляка Данила Шумика. Це - унікальний чоловік, який сидів по таборах довгі роки. Спершу він сидів у польській тюрмі, як комуніст. Після того, як зневірився у комуністичній ідеї, його забрали у полон до німецького концтабору», − каже Іван Драч.

Також на презентацію завітав український літературознавець, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України Микола Жулинський.







Зауважимо, Данило Лаврентійович Шумук – дисидент та учасник українського руху опору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 17 Травня 2013 15:35
Старик в пасхальных брюках разозлился, но паузы между фразами не уменьшились. -- Я -- Фунт, -- повторил он с чувством. -- Мне девяносто лет. Я всю жизнь сидел за других. Такая моя профессия -- страдать за других. Я-- зицпредседатель Фунт. Я всегда сидел. Я сидел при Александре Втором "Освободителе", при Александре Третьем "Миротворце", при Николае Втором "Кровавом". -- При Керенском я сидел тоже. При военном коммунизме я, правда, совсем не сидел, исчезла чистая коммерция, не было работы. Но зато как я сидел при нэпе) Как я сидел при нэпе! Это были лучшие дни моей жизни. За четыре года я провел на свободе не больше трех месяцев. Я выдал замуж внучку, Голконду Евсеевну, и дал за ней концертное фортепьяно, серебряную птичку и восемьдесят рублей золотыми десятками. А теперь я хожу и не узнаю нашего Черноморска. Где это все? Где частный капитал? Где первое общество взаимного кредита? Где, спрашиваю я вас, второе общество взаимного кредита? Где товарищество на вере? Где акционерные компании со смешанным капиталом? Где это все? Безобразие!
Макар до Александр Показати IP 17 Травня 2013 15:43
З кого смієшся олух?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus