USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин з вадами слуху «настріляв» на світовий рекорд

1 Листопада 2013 08:00
Новий рекорд установив нечуючий волинянин Олександр Колодій, який неодноразово здобував призові місця на чемпіонатах світового масштабу.

Від народження маленький Сашко не чув. Навчався у спеціалізованій школі у Львівській області. Спочатку займався боротьбою, як брат Тарас, але швидко зрозумів, що це йому не цікаво, - пише «Віче-інформ».

Одного разу батько запропонував хлопчику постріляти у тирі. Олександру не просто сподобалось тримати у руках зброю - з’являлось відчуття ейфорії кожного разу, коли випущена куля досягала мети. Активно займатися кульовою стрільбою хлопець почав з 2005 року, а у 2006 лучанин виграв чемпіонат України з кульової стрільби. На нього звернуло увагу київське керівництво УТОГу та включило хлопця до складу збірної України серед нечуючих.

Посилене тренування у волинському центрі інвалідного спорту – і вже наступного року на чемпіонаті Європи, що відбувся у Женеві, хлопець здобув команді золоті та срібні медалі, а також золото індивідуально.



У 2009 році на міжнародних Дефлімпійських іграх у Тайвані Олександр став чемпіоном. На рідній волині хлопця теж відзначили. Він - «студент-спортсмен» 2009. Отримав це звання, навчаючись у Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» за напрямом підготовки «здоров’я людини». Ці перемоги спонукали хлопця тренуватися ще більше. Постійні наради у Києві, стрільба із п’яти видів зброї, спілкування та обмін досвідом з спортсменами не завадили юнаку розгледіти нову учасницю в команді – Світлану, яку в спорт теж привів батько.



Спочатку дівчина активно займалась легкою атлетикою, поки не зрозуміла, що не така вже й легка ця атлетика. Тоді вирішила постріляти, сподобалося. Особливо із гвинтівки. Тендітна юнка із трикілограмовою зброєю виглядає солідно. Світлана родом із Дніпропетровської області. Із волинським хлопцем Олександром швидко здружилися.



У 2011 році на чемпіонаті Європи у Мюнхені талановитий стрілець здобув 6 золотих та 3 срібні медалі. Хлопця визнали найкращим спортсменом Європи серед нечуючих. А наступного року Сашко одружився зі Світланою. Створення нової спортивної сім’ї стало найвизначнішою подією у житті молодих людей.

Цьогоріч на Дефлімпійських іграх у Софії Олександр установив новий світовий рекорд зі стрільби із швидкісного пістолета, а його дружина стала двократним призером ігор: саме вона принесла Україні першу бронзову медаль, а пізніше й срібну. За винагороду, здобуту влучною стрільбою, молоде подружжя придбало житло у Луцьку.

Олександр Колодій випускав свої перші кулі під пильним оком наставників – Вікторії Свереди та заслуженого тренера України Олександра Платонова. Зі слів чемпіона, мовний бар’єр у спілкуванні з тренерами відсутній, вони добре розуміють один одного навіть з погляду.



Молода сім’я не збирається зупинятись на досягнутому. Попри господарські клопоти подружжя ходить на тренування, як на роботу. Адже мрія Олександра – виграти чемпіонат світу зі стрільби серед нечуючих!

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ЗДОЛАВ ЗБІРНУ БРАЗИЛІЇ. ІНТЕРВ’Ю
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
РБ Показати IP 1 Листопада 2013 09:56
Тараз займався боротьбою? Він же кікбоксер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus