USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть врегулювати аварійне перехрестя. Петиція

2 Січня 2017 17:28
Встановити круговий рух чи принаймні світлофор на перехресті вулиць Карпенка-Карого, Задворецької та В’ячеслава Чорновола просять лучани, зареєструвавши електронну петицію.

У петиції, яку зареєстрував Костянтин Гриценко, йдеться про те, що на вказаному перехресті постійно утворюються затори та часто трапляються ДТП.

«Потрібно облаштувати перехрестя вулиць Карпенка-Карого - Задворецької - В'ячеслава Чорновола круговим рухом - це мінімізує затор і зменшить аварійність ділянки. В гіршому випадку можна встановити світлофор, але це не буде оптимально, бо світлофор працює згідно запрограмованого часу, незалежно, чи є авто на перехресті, чи ні», - зазначає автор електронної петиції.

Нагадаємо, що на проблему регулювання руху на цьому перехресті вказували у своїх запитах депутати міськради. Так, у лютому 2016 року до міського голови звертався депутата Микола Федік, повідомляючи, що до нього звернулися лучани з проханням забезпечити безпеку вуличного руху шляхом облаштування регульованого світлофором перехрестя вулиць Карпенка-Карого та Задворецької (залізничний переїзд), а також облаштувати пішохідний тротуар на відтинку дороги від вулиці Карпенка-Карого з вулицею Липинського до рекреаційного комплексу «Срібні лелеки».

У жовтні про звернення лучан з аналогічним проханням у групу оперативного реагування «15-80» повідомляла директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карпяк.

Вирішити питання з небезпечними ділянками доріг у місті закликав також член фракції «УКРОП» Юрій Безпятко. Він нагадував, що під час засідання виконкому обговорювали можливість встановлення світлофору на перехресті вулиць Карпенка-Карого та Задворецька. Схожа ситуація, з його слів, виникає на з’їзді з шляхопроводу біля ТРЦ Порт-Сіті.

«Це створює небезпечні умови для автомобілістів. Також відсутній розворот на ділянці від перехрестя Карпенка-Карого - Задворецька до ТРЦ Порт-Сіті в зворотному напрямку. Прошу обладнати вказані місця світлофорами та зробити безпечні місця для розворотів на вказаній ділянці», - озвучив прохання депутат.

Своєю чергою, директор КП «Луцьксвітло» Іван Кубіцький повідомляв, що встановлення світлофора на перехресті, де лучани «випробовують долю», передбачене у проекті реконструкції світлофорного господарства, який подали у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Проект передбачає будівництво трьох світлофорних об’єктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ACAB Показати IP 2 Січня 2017 18:09
ВРЕГУЛЮВАЛИ АВАРІЙНЕ ПЕРЕХРЕСТЯ Ковельська-Чернишевського і який результат - ніякого!!! http://www.volynnews.com/news/all/u-lutsku-na-perekhresti-mersedeszitknuvsia-z-fordom-i-vyikhav-u-stov/ Костянтин Гриценко може сам там стати в центрі перехрестя і врегульовувати по ходу - якщо так йому болить... Розумні люди придумали багато різних способів як це вирішити і давно користуються цим...Проблему конкретної ділянки транспортної інфраструктури міста не можна розглядати окремо - це складна система і займатися цим повинні відповідні спеціалісти. Чому міська влада не займається цим глобально??? Мабуть комусь це вигідно!!! Враховуючи обєми будівництва в місті робимо висновок що живемо ми небідно. Але де ці кошти??? Якщо жителям міста це нецікаво то чому не роздерибанити це в колі людей яким треба гроші...
Anat Показати IP 2 Січня 2017 18:32
Переведу слова чинуші Івана Кубіцького ми подали заявку якщо вона буде прийнята, і якщо ми виграємо конкурс і якщо ті гроші прийдуть і якщо- якщо якщ- як рак свисне то МОООооже отримаєте від нас люди СФІТЛОХФОРА.... ДЯКУЄМО ВАМ ЧИНОВНИКИ ЩО ВИ Б...,ДЯ МАЄТЕ ГРОШІ НА ПРИКРАСУ ВУЛИЦІ Л. УКРАЇНКИ А НЕ МАЄТЕ НА НЕОБХІДНЕ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ ЛУЧАН ВАШИХ УТРИМУВЧІВ!!!!!
зі сторони чорновола Показати IP 2 Січня 2017 18:33
одні дібіли або маршрутчикі вилетають.зупиняются посеред головноі дорогі та дивлятся баранячими очима
Мою питицію не підтр Показати IP 2 Січня 2017 18:52
Мою питицію не підтримали по цьому переххрестю, тепер після статті щось зміниться
Турист Показати IP 2 Січня 2017 23:39
На вулиці 21 століття, про який світлофор говорить автор петиції, який працює згідно запрограмованого часу, незалежно, чи є авто на перехресті, чи ні. В наш уже э більш розумні системи регулювання перехресть, і коли немаэ авто на одній з доріг, то там горить червоне світло, відразу коли під'їжджаэ авто, загоряэться інший колір світлофора. Все це можна легко зробити, просто деяким людям на це все просто начхати. Як на мене там простіше і дешевше буде зробити кільцевий рух.
Зірочка Показати IP 3 Січня 2017 21:30
Блін, мене з дітьми на цьому перехресіті в грудні чуть два рази не збили. Дійсно як в тому анекдоті: "машину купив, права купив, а їздити не купив". Анекдот анекдотом, але після останніх подій зовсім не смішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus