USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Встановили причини загибелі волинян на Донеччині

23 Травня 2014 08:20
Згідно з доповіддю УВС Донецької області, сьогодні вночі в результаті нападу диверсійної групи противника на мотострілковий підрозділ української армії під райцентром Волноваха Донецької області, вбито 16 військовослужбовців Міністерства оборони України. Більше 30 військовослужбовців поранено, багато з них перебувають у важкому стані.

Причинами розгрому news.eizvestia.com експерти вказують:

1 . Недостатній рівень бойової і тактичної підготовки в організації блок-посту.

2 . Відсутність розвідки місцевості та зв'язків з місцевим населенням.

3 . Відсутність інженерного устаткування позицій блок-посту.

4 . Відсутність бойової охорони, що дозволило противнику впритул наблизитися непоміченим до позицій підрозділу.

5 . Відсутність оснащення українських військовослужбовців приладами опто-електронної розвідки і сучасними приладами нічного бачення.

6 . Відсутність взаємодії з іншими підрозділами, які могли б бути швидко перекинуті та атакувати позиції .

Переслідування бандформування супротивника не було організовано. Пошук бандитів не здійснюється, район нападу не заблоковано. Чисельність банди - понад 100 чоловік.

Як повідомляє "Хвиля", за день до трагедії пропагандисти ДНР безперешкодно відзняли на відео місцевість і розташування техніки на блокпосту.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Вено Показати IP 23 Травня 2014 08:28
І ніодного винного охфіцера і енерала, як що далі так під то капець неньці
Анонім до Вено Показати IP 23 Травня 2014 09:31
ПІДЛІ БРЕХУНИ!!!!!! самі ж казали приїхали на 2 джипах та 2 інкасаторських машинах а тут вже 100 бандитів!!!!!!!!!!!!!!!! НАЩО ПРИБОРИ НІЧНОГО БАЧЕНЯ ПРИ БОЮ (якщо він був БО СУДЯЧИ З ВІДЕО ВЖЕ Й Я СУМНІВАЮСЬ..... ) у СВІТЛУ ПОРУ ДОБИ??????
Андрій76 до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 11:43
А вони в джипах один на одному сиділи.На"колінцях",в три ряди...
Вено Показати IP 23 Травня 2014 08:28
коментар було видалено
Вено Показати IP 23 Травня 2014 08:28
коментар було видалено
Вася Показати IP 23 Травня 2014 08:32
коментар було видалено
Виталик Показати IP 23 Травня 2014 08:39
Дурак ти ВАСЯ!!!!
мама Показати IP 23 Травня 2014 08:42
а сьогодні дозбирують солдат і офіцерів на полігоні і відправляють усіх решту (до 100 чол.) на заміну загиблим і пораненим, так само не забезпечених і не навчених. Слава Українській аомії!
Лучанин до мама Показати IP 23 Травня 2014 10:08
завтра знову відправляють батальйон солдатів з мотострілкової . Знову, як "мясо". Сволоча Бютівська єврейська влада.
Лучанин до Лучанин Показати IP 23 Травня 2014 10:16
Інформація підтверджена. Відправлення буде з Рівненської області.
Антон Показати IP 23 Травня 2014 08:44
Бездарные командиры! Парней жалко,соболезнование родным!
Коля Показати IP 23 Травня 2014 08:45
Які це причини? Як у них нічого не було то для чого відправили дітей на смерть? Своїх заберіть з закордонів і висядьте в полі і тоді будете шукати причини. А то самі жируєте, а дітей вбивають.
Беларус Показати IP 23 Травня 2014 08:50
Наши соболезнования вам Украинцы! На лицо не согласованность действий между летчиками и землей, такой же бардак как и во всей Украине. Одно не раскрытое преступление пораждает массу других. Кто стрелял в людей и ментов на Майдане? Кто стрелял в солдат сейчас? Может кто-нибудь дать ответ? И кто за все это ответит? За молодых ребят-срочников, необученных воевать. А эти бандитские отряды с разными названиями, ну оденьте их хотя бы в форму государственного образца, ведь махновщина какая-то получается.
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:00
і ніхто ж не сказав, що після того всього ще й українські військові стріляли в них з гелікоптерів. Бо бач-но, переплутали. СВОЛОТА
петро Показати IP 23 Травня 2014 09:01
нічого кращого немае краще б було так як було хоч люди були живі. А то зараз все гірше і гірше все знімають
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:02
конкретно: хто ж винен у тому, що наша армія погано оснащена і навчена... Де професійна армія про яку так багато говорили. Чому конкретно за це не відповідають колишні президенти, міністри оборони, генерали, депутати. Чому теперішня влада у цей важкий час не може хоч трохи розкуркулити олігархів на належне озброєння військових. Поки при владі будуть такі як порошенки,тимошенки, і т.д. з народом ніхто рахуватися не буде. Чому ніяка олігархічна сука(чиї бізнес-інтереси зараз захищають солдати) не спромоглася підвести нашим військовим хоча б мішків з піском,щоб хоч який- небудь блок-пост спорудити. Думаю всім зрозуміло,що оці бюти,удари,свободи, регіони,комуністи і т.д. - то ворюги і балаболи. Хочете реальних змін, голосуйте за Яроша!
Света до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 10:45
Во многом согласна с вами ,но несогласна с кандидатурой Яроша, он сейчас со своим Правым сектором основное пугало для юго востока. По поводу его чесности тоже есть сомнения. Иногда мне кажеться что он подыгрывает официальному Кремлю .Я считаю что на протяжении 23 лет независимости наши политики разыгрывают национальную карту стравливая одну часть Украины с другой .Разделяй и властвуй. А если сесть и подумать как следует. Что за проблемы с русским и украинским языком ?Так уже исторически сложилось что юго восток у нас заселен как и украинцами так и русскими, а побольшей части потомками смешанных браков украинцев и русских. Да говорят они на русском в крупных городах и районных центрах , в селах услышиш чисто украинскую речь. Все они понимают украинский язык без проблем ,потому что языки родственные. Надо быть оссобо тупым что бы не выучить украинский за 23 года, хотя бы из программ ТВ и новостей .Чего хотят наши доморошенные националисты .Ну не будут они говорить в быту на украинском, НЕ БУДУТ .Насильно мил не будешь. И истерия развернутая вокруг украинского языка ничего хорошего не даст, а вызывает отторжение. Зато политики умело на этом играют. Страна и так была с трещиной ,а некоторые углубляют эту трещину .Сечас добавился экономический фактор .Нельзя что то подписывать и вступать куда то сломя голову, если мнения народа Украины разделились 50 на 50. Результаты мы видим .Мало того с жертвами и кровью горем и слезами родных. Может пора запретить украинские националистические партии равно как и пророссийские шовинистические, придать какой то нормальный статус русскому языку, ввести статью за разжигание ненависти по национальному признаку и начать заниматься экономикой и искоренением коррупции, а не болтологией .
Так ту до Света Показати IP 23 Травня 2014 12:42
корупцію саме прості звичайні люди і не бажають "іскорєняти". Ну не хоче вчорашній колгоспник, а сьогодні водій маршрутки чи перукар, стояти третім чи четвертим у черзі до лікаря, чи до автослюсаря, чи до нотаріуса. Він радше заплатить , тобто "дасть на лапу" і гордо задерши носа і презирливо косячись на інших пройде без черги. А черга промовчить, або, вилає уряд, президента, кого завгодно лише не себе. Корінь усіх зол в нас самих. Доки не змінимось - все буде по старому.
Анонім до Света Показати IP 23 Травня 2014 14:37
правий сектор на 40% відсотків складається з російськомовних. Правий сектор на відміну від Свободи не виступає за насильницьку українізацію. Правий сектор на відміну від інших не піариться, а конкретно діє. Хто має бажання і цікавиться тими організаціями які входять в правий сектор і чим вони займалися 2-3 роки назад - розуміє, що вони аж ніяк не можуть підігрувати кремлю. По вашому не підігрувати кремлю - це заховатися за подушками і боятися лишній раз пукнути у сваоїй хаті.
Света до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 15:26
Аноним хотим мы или не хотим наши соседи Россия и Путин, как и у всякой супердержавы у них есть свои интересы в Украины. У ЕС и США тут тоже свой интерес ,подгадить России .В нашей хате нам пукать прийдеться осторожно и крайне дипломатично. У нас спрашивать никто не будет ,чего мы хотим .Вот такие суворые реалии нашей жизни. Сейчас выберем Порошенко, посмотрите ,как он в Кремль поедет торговаться за газ и за свой бизнес .Уже забыли как Юля туда ездила? Это обидно конечно и здорово бьет по самолюбию ,но мы не супердержава к сожалению. Так зачем льеться кровь и умирают люди. Ярош тоже не Господь Бог, из Украины которую разворовывали 23 года и которая полностью на всех уровнях коррумпированна не сделает конфетку и ему прийдеться балансировать между ЕС, СШа и Россией.
Володимир до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 13:36
Підтримую повністю. Тільки за Яроша. Людина ні разу не була в партіях. Ідейна. А ідейного можливо тільки знищити.
Олесь Показати IP 23 Травня 2014 09:04
У віїськовий час командира батальйону і зама по бойовій підготовці розстріляли би! Ну хлопці- солдатики-ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ!!! - скажуть - копаємо , не скажуть - сидимо Служба йде ! АЛЕ- охвіцери! Їх же типу готували !??? Скажіть правду - не було НІЯКОГО блокпоста! Сиділи солдатики біля дороги, в кущах, типу на мирній території. Пікнік, млін! Ні окопів, ні обладнаних вогневих точок, ні заголоджень -НІЧОГО!? Та ще й всякі уроди ходять по територііі знімають ситуацію. СТАТУТИ НАПИСАНІ КРОВ"Ю, Безголові офіцери нізащо положили дітей! Тепер медалі дадуть. Генералам. За бойові дії
Анонім до Олесь Показати IP 23 Травня 2014 09:14
10000% правильно...
Андрій76 до Олесь Показати IP 23 Травня 2014 11:54
Зброю купили,воювати...-не купили. На жаль немає в нашій країні своїх Жукових з Суворовами. Війна це та сама тяжка,щоденна робота,яку потрібно знати досконало,якщо хочеш залишитись живим...
Олесь до Андрій76 Показати IP 23 Травня 2014 12:26
жуков - перепрошую м"ясник. Суворов -сила, безперечно. Біда не в тому. Це ЄЛЄМЕНТАРНІ РЕЧІ, розписані у статутах і настановах Жовторотим лейтенантам їх вдовблювали до автоматизиу.- підрозділ у обороні...- міроприємства, сектора , вогневі точки, секрети, інженерне забезпечення І НІЧОГО! Пікнік а узбіччі! Враження що ПРОСТО ОФІЦЕРІВ, якіустави (статути ) читали вже не існує у нашій армії. Яких хлопців положили ні защо , уроди! А пастор віщає що запобігали прориву бойовиків!!!І напевно за це якусь наволоч нагородять!(замість розстрілу). Тому - ДАЛІ БУДЕ, нажаль...
василиса Показати IP 23 Травня 2014 09:11
Коли вже ті хлопці та їх матері зрозуміють, що вони на Донбасі нічого не забували, що це не іх земля, що там живуть такі ж хлопці, котрі живуть и роблять на СВОЇЙ землі , захищають СВОЮ землю! Жодного з донбасських хлопів нема в західних регіонах, ЖОДНОГО!Вон не стріляють в западенських жінок та дітей, але своїх будуть захищати до останньго!Яценюк з Коломойским платять гроші за вбивство свого ж народу! Нема більшого гріха! Якщо хлопці, котрих "пригнали" на Донбасс вбивати, самі цьго не розуміють. то нехай матері іх зупинять, бо вони для них діти, а не воякиІ Народ Донбассу не перемогти, бо вони на своій землі і позаду в них - їх рідні!Хто забув, що це значить, гірко пошкодує!
Сергій до василиса Показати IP 23 Травня 2014 09:47
У Чукатіло також була мама і він був сином, то його треба було залишити в спокої? По мирних громадянах ніхто не стріляє, а коли у тебе АК, чи гранатомет, то який ти вбіса мирний громадянин. Війскові захищають суверенітит України. Хочере в москалію - "чамодан, вагзал, расея." Путін за одне ліве слово в кутузку запроторить. І ніякої свобиди слова, референдумів там не має і не буде. Крим там просився в москалію і що. Ціни в 2 рази підскочили, туристів не має, банки закрити, розруха там. Москва ніколи, нічого хорошого не зробила. Ви бачили російські села, там бідують люди. Так що не смійте навіть головити що наші хлопці воюють з мирними людьми.
Анонім до Сергій Показати IP 23 Травня 2014 10:48
Хто тобі сказав що в Криму ціни підскочили? Пару днів назад взагалі бензин ще подешевшав, не кажучи про те що коштував до цього 8 грн на відміну від наших 16! Ціни на продукти так ж самі як і в нас. Подорожчали тільки комунпослуги, так в 2 рази, але зарплати та пенсіх в них теж більші в 2 рази! Так хто з нас в жо**? Ти в своїй хаті живеш чи вважаєш що на неї має право кожен? А схід живе в своїй і нікого з зброєю туди не допустить! Запам'ятай!
lutchanka до василиса Показати IP 23 Травня 2014 10:05
Якщо істота тупа від народження - то це назавжди!!! Праведниця хе..ва!!! в чому гріх, скудоумна ти наша?! такі. як ти і продаються за тридцять срібників і ще при цьому тявкають про гріх! згинь, нечисть невиразностатева...
Анонім до lutchanka Показати IP 23 Травня 2014 10:49
Прочитай що написала і подумай хто ж таки тупий! Чи вбивати інших людей це благо? Сектантка турчиновська чи що?
Ну що ще Показати IP 23 Травня 2014 09:13
потрібно вчити людину котра сама себе захищати не бажає. Ну невже нормальна людина за стільки років "виховання" російськими телеканалами так і не зрозуміла, що на боці терористів немає друзів, народів-братів, жінок чи дітей, є виключно вороги. Вдень вони вас обіймають, годують, поять, а вночі ріжуть як баранів. Ну командири дурні (чи на стороні ворога), так сам подумавби. Сиджу позую перед камерою беззбройний, а через хвилину розташування техніки, людей уже у інтернеті. Ну який ""нормальний" терорист цим не скористається. І куди та сБУ дивиться? І який звязок, крім спеціального, може бути у бійців? Телефони, камери, а зброя у чохлах. Блокпост називається. Звичайна бригада колгоспних трактористів обідає. Де контрпропаганда? Чому таж СБУ котра все про всіх знає ще не виклала у ційже темі яка сука і звідкіля пише брехливі провокативні коменти і закликає до відвертого непідкоряння нікого і нікому. Набридли одні лиш запитання. Колиж уже нарешті почуємо хоч одну відповідь?
Микола Показати IP 23 Травня 2014 09:14
Потрібно відійти від стеореотипів сформованих у нашому суспільстві протягом останного 100-ліття, починаючи від існування кожного з нас і закінчуючи кожним військовим та співробітником міліції! Нам не потрібні жертви, нам потрібні професіонали! Є хлопці які можуть виконувати складні бойові завдання, навіщо в гарячі точки посилати не підготовлених, не забезпечених належним чином вояків та витрачати як людський так і матеріальний запас. "БЕЗДАРІ"!!!
Анонім до Микола Показати IP 23 Травня 2014 09:18
Цікаво а хто до них раніше йшов...чого вони озброювалися...кого боялися...все російська пропаганда їх налаякала..це все свідомо зробленно з зовні
вітру до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 10:53
Точно, російська пропаганда налякала! А лякала вона чим? Тим що вони загублять тісні зв'язки з Росією? А вони цього не хочуть? То ти з цього висновок зробив що треба примусово зробити те чим лякали? І яких же наслідків ти після цього хочеш?
Еміль Показати IP 23 Травня 2014 09:18
У нас на Волині лише Шаповал герой!
Класик Показати IP 23 Травня 2014 09:21
А В.И. Ленин не дурак был!!! "УЧИТЬСЯ ВОЕННОМУ ДЕЛУ НАСТОЯЩИМ ОБРАЗОМ". Кто поспорит?
Анонім до Класик Показати IP 23 Травня 2014 10:56
Комунізм - це найкраще що було придумане людством. І придумали його далеко не дурні люди. Але будувати його беруться не чесні люди. Звідси й всі наслідки!
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:21
Скоро ці танки разом з донбаськими будуть під ВР
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:23
Хватить битися лобами...треба відділити камтот окремо мухи окремо...мух побити з кампотом іти до ВР
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:25
коментар було видалено
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:32
100%
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:33
Что ж это творится-то, люди? Как жалко, до слез. Может надо просто взять автоматы и пойти расстрелять всю верховну раду? сколько горя...
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:34
100%
Сергій до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:55
Просто прийти розстріляти раду не варіант, це емоції. В країні без ВР, буде ще більший хаос і тоді і громадянська війна і зовнішній агресор просто зайде до вас в квартиру і скаже "Пшол атсюда"(лунає вистріл у голову).
Анонім до Сергій Показати IP 23 Травня 2014 11:06
Шановний, зовнішній агресор сидить вже давно в країні і вказує що агресор не він, а інший і примушує ВР вбивати своїх громадян щоб підставити вказаного їм "агресора". Тому зараз так і виходить, як ви описали в кінці - на майдані стріляють в спину (мабуть з Росії), з вертольотів вбивають своїх (невже Путін?), розстрілюють міськвідділ міліції в Маріуполі створені владою війська (відео повно, але це теж Путін), зпалюють по сценарію людей (росіян-терористів) в Одесі, якими в переважній більшості є мешканці тої ж Одеси. Так що "Пшол атсюда" чи все таки "Get out"(лунає вистріл у голову)?
Лучанин до Анонім Показати IP 23 Травня 2014 11:08
Згідний, але частково...думаю ....для початку слід прибрати Турчинова, яценюка, тимошенко, коломойського...
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 09:37
Хоча це може бути тактикою..і хтось ззовні так і хоче
небайдужий Показати IP 23 Травня 2014 09:38
Скільки причин перерахували - вистачить для доповіді у Генеральному штабі. А причина одна - тільки - кричущі нехлюйство , безпечніссть і непрофесіоналізм командування . Командувач АТО - якщо він офіцер честі повинен застрелитись.
Мая Показати IP 23 Травня 2014 10:07
коментар було видалено
жора Показати IP 23 Травня 2014 10:45
цікаво чи був там хтось з дітей депутатів і чи мобілізують їх взагалі, нехай би пішли сини тульчинових, порошенків, яценюків і остальних глубоко уважаемих представників елітного общества без броніків на блокпост, алеж ні одні штунди, інші жиди, їм незя бо вони багачі а ви бідолахи вмирайте.
Волинянка Показати IP 23 Травня 2014 11:11
Срочно!!!! невже не може наша влада щось зробити!!! Терористи за ноги витягують з лікарні поранених військових, щоб розстріляти!! http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?teroristi_za_nogi_vityaguyut_z_likarni_poranenih_viyskovih_shhob_rozstrilyati__zhurnalist&objectId=445541
андрей до Волинянка Показати IP 23 Травня 2014 11:27
коментар було видалено
Думаючий Показати IP 23 Травня 2014 11:47
В кінцевому результаті, по телебаченню офіційно оголосять, що винні безпосередньо самі бійці, на тому все і закінчится (бо мертві мовчатимуть, а жививим правди сказати не дадуть бо правда може виявитися невигідною для теперішньої влади), так сам як і в Одесі (свдків море), а слідство не може встановити причин (окрім тих що винні самі жертви), а метві як відомо - мовчатимуть.
Антон до Думаючий Показати IP 23 Травня 2014 14:07
Значить треба стріляти владу. Всіх не пересаджають, а задумаються точно, якщо з пару десятків "високопосадовців" люблячий народ поведе на суд Лінча.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus