USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відомий вуличний «клоун-саксофоніст» Луцька змінив інструмент

25 Квітня 2014 08:16
Відомий вуличний музикант міста Владислав Старинков, якого лучани звикли впізнавати у образі клоуна із саксофоном, змінив своє амплуа та взяв до рук домру.

Полтавчанина Владислава можна зустріти на вулицях Луцька досить частенько. Однак вуличний музика має повне право називати себе лучанином, адже 19 літ власного життя він мешкає у обласному центрі Волині. Із них – 15 років тішить мешканців міста неперевершеною грою на різних музичних інструментах. Найчастіше – на саксофоні. Романтичного клоуна з червоним носиком та у кольоровій плетеній шапочці знають усі – від малого й до дорослого. Артист намагається вловити настрій кожного перехожого, й заграти для маляти – «Танець веселих каченят», для сумної леді – твори Вівальді, а для грізного валютника із барсеткою – щось із шансону.

Хоча, як зізнався музика, в основному віддає перевагу класичним шедеврам. Полюбляє використовувати у власному репертуари твори Баха та Вівальді.
Окрім цікавого хобі, музикант викладає уроки гри на гітарі у Луцькій музичній школі №3. Загалом, здобуттю музичної освіти пан Владислав віддав 16 років свого життя: 7 - у музичній школі, 4 - в музучилищі і 5 – в музичній консерваторії.

До слова, митець досконало володіє багатьма музичними інструментами: саксофон, домра, туба, тенор, сопілка та гітара. А це – зовсім «полярні» інструменти, тобто й духові, й струнні.

Тож, цього разу артист дивуватиме лучан неймовірною грою на домрі.

Нагадаємо, у вересні минулого року Владислава Старинкова визнали «Обличчям Луцька».

Довідково:
Домра — лютноподібний щипковий інструмент з 3 або 4 металевими струнами. В Україні широко розповсюджена виключно 4-струнна домра, яка н емає широкого розпосюдження в Росії. 4-струнна домра замінила мандоліну і в деяких районах скрипку в народному побуті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
музло Показати IP 25 Квітня 2014 11:29
дійсно клоун, на саксафоні грав так що аж ву в"янули, тепер і балалайкою, музику портить!!!)))
Ірина Показати IP 25 Квітня 2014 12:34
Сам ти клоун!Зрозумів?і по перше це не балалайка,а домра....навчись відрізняти інструменти з початку,а тоді вже щось пиши.І доречі він дуже не погано грає.Молодець!!!!!!! А ви з початку навчіться хоч на чомусь грати,а тоді вже щось пишіть!!!(це дуже не легка праця,і невсім вдається!)
лучанка Показати IP 26 Квітня 2014 14:02
Молодець!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дякуємо!!!!!!!!!!!!!!!!! Побільше б, таких людей!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus