USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Вулицю Московську вимагають перейменувати на честь Хурсенка

8 Червня 2016 18:19
Перейменувати вулицю Московську на честь волинського митця та співака Валерія Хурсенка вимагають місцеві мешканці, які проживають в цьому районі.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста сьогодні, 8 червня.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко зауважила, що лучанка Зоя Валевська звернулась на урядову гарячу лінію зі зверненням про те, що лучани висловили категоричну відмову перейменовувати Московську.

Депутат Євгеній Ткачук, який був присутніх під час зустрічі з місцевими мешканцями, зауважив, що на зібрання прийшло близько 20 людей. Здебільшого – ті, хто проти перейменування, адже люди, які не протестують, просто не прийшли. Проте, зі слів Ткачука, насамкінець зустрічі навіть ті, хто були категорично проти перейменування, згодом погодились змінити назву вулиці:

«Я спілкувався з тими, хто категорично проти. Наприклад, письменник Сергій Бортніков згодом погодився – вже краще перейменувати вулицю на честь Хурсенка».

Депутати зазначили, що місцеві мешканці найбільше переживають за фінансову сторону питання. Проте запевняють, що перейменування не потягне за собою фінансових витрат з боку людей.

Юлія Вусенко зазначила, що до депутатів надіслали 3 звернення з вимогою перейменувати вулицю Московську на вулицю В’ячеслава Хурсенка, який проживав поруч.

Зокрема, йдеться про дві петиції та звернення мешканця цієї вулиці Троцюка, в якому зазначено, що після агресії Росії люди не хочуть, аби вулиця носила назву столиці країни-агресора.

Аналогічне звернення від імені п’ятьох громадських організацій передав і депутат Євгеній Ткачук.

Зрештою, члени профільної комісії проголосували за те, аби рекомендувати депутатам під час чергової сесії підтримати перейменування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 20:35
Потрібно використовувати топоніміку даної місцевості, її історичні особливості. Кажуть, що першими поселенцями того мікрорайону були репресовані наші земляки. Чому б не пов'язати з цим назву однієї з найбільших і відомих вулиць міста? Або назвати вулицею 51-ї бригади? Петра Косача - батька Лесі Українки, Дмитра Телішевського - легендарного лісівника, Павла Скоропадського - останнього гетьмана України, доля якого теж пов'язана була з Луцьком... Хурсенко хай спочиває з Богом, вічна йому пам'ять, але не такого масштабу для Луцька він був особистістю, вибачте
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Червня 2016 21:08
А може спочатку вулицю впорядкувати?
не декомунізація Показати IP 8 Червня 2016 21:30
а дебілізація
Юрист Показати IP 8 Червня 2016 23:56
Вулиця Хурсенка повинна бути в Луцьку. Якщо хтось вважає інакше потрібно було сходити на концерт його пам'яті в драмтеатр, побачити аншлаг.
Галка Показати IP 9 Червня 2016 00:13
наташка московка проти одназначно
Руслана: проживала п Показати IP 9 Червня 2016 07:24
Я завжди пишалась у дитинстві каштанами, що росли уздовж всієї вулиці. Вона була тиха та затишна. Кілька місяців тому, я з братом навідалась в місця дитинства та була розчарована.Хаотичне самовільне будівництво , перепланування спотворило вулицю. Люди, то в першу чергу ви винні в тому як виглядає вулиця. Звичайно, міська влада теж має дбати про благоустрій, але на ваше прохання. Перейменувати вулицю на честь Вячеслава Хурсенка , який прославив наш Луцьк неповторними піснями , я би підтримала, проживаючи там. Одна з пісень "Соколята" завжди мені "рве душу" ...Я була на концерті , присвяченому пам"яті Видатного Лучанина Вячеслава Хурсенка: його шанують))) Шануйте і ви , колишні мої сусіди з вул.Московської. З повагою Руслана (вул.Московська,34)
Надія Показати IP 12 Червня 2016 18:26
назва вулиці не підпадає під декомунізацію (так сказав Євген Ткачук на зборах).То залиште усіх в спокої

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus