USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В’ячеславу Хурсенку поставили пам’ятник. ФОТО

8 Вересня 2011 16:19
На могилі відомого волинянина, співака та композитора В’ячеслава Хурсенка у селі Підгайці під Луцьком встановили та освятили пам’ятник.

Нагадаємо, Хурсенко трагічно пішов з життя 8 вересня 2009 року. Йому було 43 роки.

Він хворів на цукровий діабет, періодично недуга загострювалась. В один із таких днів чоловік поїхав на риболовлю у село Шепель Луцького району. Коли трапився діабетичний приступ, співак впав у воду, а поряд нікого не було.

В останню путь В’ячеслава Хурсенка проводжали не лише сльозами, а й оплесками.

Аби вшанувати пам'ять талановитого музиканта, з ініціативи близьких друзів та колег Хурсенка 19 вересня 2009 року в Луцьку відбувся пам’ятний благодійний концерт.

Кошти, які зібрали на цьому дійстві, організатори передали дружині та доньці співака.

Днями на могилі співака у селі Підгайці поблизу Луцька встановили пам’ятник, який спорудили зокрема і за гроші, зібрані на цьому концерті.

Освячення пам’ятника відбулось у четвер, 8 вересня. Цього дня виповнилось рівно два роки після трагічної смерті талановитого волинянина.





На могилі співака, поета і композитора Хурсенка зібрались найближчі люди. Освятив пам’ятник священик луцького Свято-Петро-Павлівського храму УПЦ МП.





«Це людина, яка залишила після себе багато добра… Він залишив після себе велике слово, велику музику. Він залишив після себе велику любов», – висловився священик.





Дружина Хурсенка Ольга розповіла, що після смерті чоловіка її опорою стала донька Марія.



«Він в нас є, але змінилися виміри: він – у тому світі, а ми у цьому світі залишись. Любов не зникла. Ми його любимо, пам’ятаємо, живемо кожного дня з ним. І сни у нас такі сняться, у яких він і мене, і дочку підтримує постійно», – зізналась вона.

«Не піснями він мене підкорив. Він був дуже доброю, милосердною людиною. Про свої пісні він спочатку говорив, що це Антонов написав. Я навіть думала, що це Антонова пісні, якщо чесно. Потім вже він співав, і тоді я зрозуміла, що це його пісні», – пригадує жінка.

«Він був просто такий неординарний, не такий, як всі. Його можна було відразу з натовпу виділити», – розповіла Ольга Хурсенко.

До слова, пам’ятник Хурсенку поставили особливий – на ньому музикант зображений з гітарою, з якої ніби звучить музика. Крім того, викарбували на пам’ятнику і цитати з його пісень.





Як розповіла Ольга Хурсенко, над тим, які слова викарбувати, міркували не самі.

«Дочка на форумі музикантів запитала, які видатні слова тата викарбувати на могилі. Вибрали ті, які найчастіше цитували музиканти», – пояснила вона.

«А цілий світ, як на долоні. І не зупиниться ріка. А теплий погляд на іконі, як ніби батьківська рука. По всьому тому, воля Божа, І щаслива, і сумна, Я підійму за кращу долю, І відіп’ю ковток вина», – пише не пам’ятнику.

«Прикосновения любви Нас поднимают в небеса. Я там немножко задержусь, Вдыхая глубже чудеса, И к вам вернусь…», – викарбувано там.

«Меня во тьме искать не надо, я в шуме страсти водопада Ваших рук…», – можна прочитати на пам’ятнику.

Довідково:

В’ячеслав Хурсенко – уродженець Луцька. Народився 6 червня 1966 року. В Луцьку він закінчив музичну школу й училище. Здобув медичну освіту за спеціальністю фельдшер-акушер.

Починаючи з дев'яностих років минулого століття став відомий як співак, композитор (зокрема, завдяки участі у фестивалі «Оберіг»), висококласний віолончеліст.

Хурсенко – автор і виконавець пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь», «Панує ніч», «Я тебе розлюбив», «Віра, Надія, Любов», «Шалений час», «До рідного дому», «Ковток вина», «Крик белых журавлей» тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дмитро Показати IP 8 Вересня 2011 17:50
подяка "Вол.Новинам" за інформацію,та підтримку. Слава Хурсенко завжди з нами...
SPIKER Показати IP 8 Вересня 2011 21:52
от чиїм імям ВАРТО назвати вулицю в місті...
Вероника Показати IP 8 Вересня 2011 23:10
Вечная память Славе Хурсенко-гениальному, талантливому композитору и певцу Украины.
Влад Показати IP 9 Вересня 2011 00:07
И даже больше...
Муза Показати IP 9 Вересня 2011 08:23
Давайте збиремо підписи на те, щоб назвати вулицю ім`ям Хурсенка! Він вічний!
Mirna Показати IP 9 Вересня 2011 10:30
І я за те, щоб його іменем назвати вулицю, якщо нашим депутатам так кортить їх перейменовувати, аби здихатись радянського минулого)
shyshkin Показати IP 9 Вересня 2011 18:56
Гарна ідея з вулицею. Дуже гарна!
Вольдемар Показати IP 9 Вересня 2011 22:07
Ідею з вулицею підтримую.
lenar Показати IP 10 Вересня 2011 10:15
Підтримую теж!
Львів Показати IP 10 Вересня 2011 11:34
+1 За ідею!
Ковель Показати IP 12 Вересня 2011 09:55
Руками всіх жителей свого міста "зА" !!!!
Коваленко Виктор Днепропетровск Показати IP 14 Вересня 2011 11:14
Хурсенко Слава оставил глубочайший след в моем и в сердцах моих близких и друзей.И улица и другие события,фестиваль его имени,должны быть!
Олександр Показати IP 15 Вересня 2011 08:57
Світла пам'ять талановитій людині, нашому товаришу й колезі. Якби у нашому місті з'явилася вулиця з його ім'ям, богато музикантів туди приходили б, як на прощу. І до Луцька б приїздили... Дніпропетровськ.
Владимир. г, Киев. Показати IP 19 Грудня 2011 18:36
Вечная,добрая и светлая память истенно НАРОДНОМУ поэту,певцу и композитору Вячеславу Владимировичу Хурсенко. Уверен и точно знаю,что пройдет время и его именем назовут не только улицу... Очень сожалею,часто вспоминаю его со слезами на глазах. Власти при жизни не оценили такого многогранно талантливого человека.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus