USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вихованців школи-інтернату привітали зі святами

19 Січня 2017 20:04
Новорічно-різдвяні свята – час подарунків та приємних несподіванок. Делегація із представників Волинської обласної ради, підприємців та громадських активістів відвідала Сенкевичівську загальноосвітню школу-інтернат I-III ступеня, щоб привітати вихованців закладу та подарувати спортінвентар, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Акція «Подаруй дітям радість» проводиться вже протягом декількох років. Її засновник директор Волинського обласного екскурсійного-методичного центру Юрій Лобач розповів, що кожного року перед Водохрещем обласна рада спільно із підприємцями вітають учнів шкіл-інтернатів Волині.

«Діти, які виховуються у таких закладах часто обділені любов’ю та увагою. Тому ми намагаємось не лише купити необхідне, але й особисто відвідати заклад, – каже Юрій Лобач. – Попередньо спілкуємось із директором школи-інтернату, який нам повідомляє, чого учні потребують. Цього разу ми закупили спортінвентар та індивідуальні гігієнічні засоби».

До акції долучились підприємці Сергій Книш, Іван Іщук, Валентин Шабунін, обласну раду представили голова фракції «УКРОП», радник голови облради Вячеслав Рубльов, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Мирослава Якимчук та заступник начальника відділу фінансово-господарського забезпечення діяльності ради Олена Мельничук.

Директор закладу Валентина Чижук провела гостям екскурсію школою, яка складається із навчального корпусу, двох гуртожитків та побутових приміщень. Тут навчається 117 учнів з різних районів Волині. З понеділка по п’ятницю діти перебувають у стінах цього закладу освіти, а на вихідні, зазвичай, вирушають до батьків.

У світлих просторих класах - тепло і затишно. На стінах висять інформаційні плакати, що стосуються того чи іншого предмету. Валентина Чижук зізнається, що уроки мають більш теоретичний характер, оскільки бракує спеціальних приладів для кабінетів хімії, фізики, біології.

Проте тут є клас інформатики з відносно новими комп’ютерами.

На коридорі юрмляться діти, переважно з початкових класів. Одна дівчинка крадькома підходить і обіймає мене. Її звати Богданка і вона навчається у другому класі. У цій школі також перебувають її старші брат та сестра. Богдана сміливо розповідає про себе та каже, що найбільше любить саме інформатику, оскільки там має можливість погратись на комп’ютері. Дівчинці не хочеться прощатись і вона веде у свій клас, де на всю стіну намальований пейзаж з рікою, лісом та будиночками.

Директор зазначає, що у всіх дітей у цьому інтернаті є батьки, проте, зазвичай, це неблагополучні сім’ї, у яких ніхто не працює або ж зловживають алкоголем. Попри некомфортні умови, які чекають учнів у їхніх рідних домівках, на вихідні майже усі туди повертаються, адже незалежно від віку ці діти, так як і Богданка, хочуть тепла та уваги від дорослих.

Після огляду усіх приміщень Вячеслав Рубльов зауважив, що Сенкевичівська школа-інтернат перебуває у непоганому стані, хоча, наприклад, корпус гуртожитку збудований ще у 1923 році.

«Ми завітали до цього комунального підприємства із двома цілями – привітати дітей зі святами та ознайомитись із проблемними питанням для їх вирішення, – зазначив депутат. – Видно, що керівництво закладу намагається робити все можливе, аби кожна копійка була вкладена із результатом. Тут покращене опалення, водопостачання, стан будівель. Але є питання, які потребують значного фінансування. У приміщенні гуртожитку потрібно облаштувати додаткові санвузли. Ми домовились, що керівництво розробить документацію, а обласна рада у свою чергу сприятиме виділенню на це коштів. Підтримка шкіл-інтернатів має бути одним із першочергових завдань для влади, адже ці діти потребують особливої уваги».

Анастасія Корецька
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus