USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Бійців, яких підозрюють у дезертирстві, відпустили, - ЗМІ

1 Серпня 2014 22:38
Жовтневий суд Запоріжжя відпустив під особисті зобов'язання 16 військових, яких підозрюють у дезертирстві, - повідомляє Readandtrust.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, 42 військовослужбовці 51 окремої механізованої бригади перетнули кордон з Росією. Офіцер 51 бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив.

Сьогодні ж розпочався суд над 16 біцями 51 бригади, яким висунули обвинувачення за статтею 409, частиною 3, де йдеться, що ухилення військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом самокалічення, або шляхом симуляції хвороби, підробки документів чи іншого обману карається утриманням у дисциплінарному батальйоні на термін до двох років або позбавленням волі на то й же термін.

Окрім того, відмова від несення обов'язків військової служби - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років а дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Жовтневий суд Запоріжжя після багатогодинного засідання визначився з мірою запобіжного заходу - домашній арешт під особисте зобов'язання на два місяці. Таке рішення прийняли щодо всіх 16 підозрюваних солдат 51-ї механізованої бригади, справи яких, сьогодні розглядав суд. Варто зауважити, що серед військових, яких сьогодні судили є і волинянин Вадим Бондарук. Йому 23 роки, він родом із села Поворськ, Ковельського району Волинської області.

Швидше за все, найближчим часом солдати будуть знаходиться в Запоріжжі на території «Уральських казарм».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Зоряна Показати IP 1 Серпня 2014 22:45
Нічого. Головне що живі..
иван до Зоряна Показати IP 2 Серпня 2014 07:27
головне що до цього часу границя не закрита мінними полями і зенітними системами - ЧОМУ :? виникае просто багато простих питань чому- і ще раз чому
Вікторія Показати IP 1 Серпня 2014 23:23
ВН знаю точно, що там є ще один волинянин.
читач Показати IP 1 Серпня 2014 23:29
цих мобілізованих призвали д о б р о в о л ь ц я м и у березні-квітні у В-Волинськ, потім на Рівненський полігон де вони пару раз постріляли і відправили у травні на схід, та це й куда на схід на самісеньку передову із ржавими автоматами і все!!!! тут формують всяки батальони яких вчать по півтора місяця і більше і ніяк не відправлять на схід,а цих в таке пекло та це й забули вивести,а приказували т р и м а ти с ь без зброї, іжи, води !!! якби вони там полягли то тим командуючим легше було б? президент казав що найбільша цінність - це життя солдата! то якже це ? чи це лише пусті слова? якби вони з оружієм перейшли на іншу сторону і здались у полон і не повернулись на територію своєї держави - то інша справа, а то за те що залишились живі - то ще й в тюрьму!!! вони і так за ці 4 місяця натерпілись в нелюдських умовах і казеними харчами, тоді як скрізь іде мирне життя, їх однолітки сидять попивають пивко, возіть візочки з дітками, гуляють з дівчатами а вони як "ізбрані" в окопах!!!! якийсь г е н о ц и д західчан, твориться казна що!! чи то АТО, чи то війна кому як вигідно, так і триває! хлопці тримайтесь!!!!
007 до читач Показати IP 2 Серпня 2014 00:18
судити треба не хлопців а дипутатів,щось наші слідчі наплутали...
Дончанин до 007 Показати IP 2 Серпня 2014 06:58
коментар було видалено
2527 до Дончанин Показати IP 2 Серпня 2014 07:06
Изийди нечисть!
Дончанин до 2527 Показати IP 2 Серпня 2014 07:41
коментар було видалено
Так до читач Показати IP 2 Серпня 2014 11:46
Слова президента пустий звук, на жаль, ще багато хто і дотепер цього не зрозумів.
оля Показати IP 1 Серпня 2014 23:33
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 05:53
На майдані здобули нам свободу від життя, здоров`я, роботи, грошей, гарячої води, а взимку всі перемерзнем.
Патріот до Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 07:08
Не парся, ололоша, усе в нас буде добре)
Анонім до Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 08:53
коментар було видалено
иван Показати IP 2 Серпня 2014 07:08
в нас із росіею офіціально війна неведеться -так якщо так : то любий адвокат розбере цю справу як нікчемну : немае в іх діях складу злочину -а що робиться в душах іх батьків-це до уваги небереться -все як завжди і неполюдськи і нечесно :
Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 10:27
Ну а теперь собственно по этим ребятам, точнее говоря по их показаниям на суде. Вопрос: - Вам предлагали остаться в России? Ответ: - Да, в качестве беженцев. Гарантировали безопасную жизнь и предупреждали о том, что по возращению на Родину нас осудят как дезертиров. Но мы патриоты и поэтому вернулись на Родину." Так вот, вопрос: "Правы либо не правы были россияне, предупреждавшие ребят о их дальнейшей судьбе?"
Даринка Показати IP 2 Серпня 2014 11:55
Згідно законів України хлопці не скоїли злочину.Це я вам як юрист кажу.Інша справа що в нас зараз нова влада вже давно сплюндрувала термін закон.Їм треба щоб хлопців за будь яких обставин засудили,щоб інші боялися.І суддю повірте поставили такого,що буде усе робити,аби хлопців засудити.І в нас на Волині зараз повне беззаконня робиться.Суддям просто дзвонять або з админістрації,або з правого сектора,або з автомайданів і прямо говорять,або зробите як ми скажемо,або завтра до вас приїдуть наші проплачені мітингувальники,назвуть вас зрадниками і викинуть з роботи(або щось зроблять з вашими рідними).І це є зараз по Україні в усіх регіонах.І на міліцію надії зараз немає,їх самих вже давно зашугали і залякали.От так і живемо зараз.Одні українці знищують інших українців,а виродки у Києві по вуха в крові грабують під шумок країну.
Лучанин до Даринка Показати IP 2 Серпня 2014 13:12
як колега, я з вами погоджуюсь. На сьогоднішній день, у суддівській системі, після майдану, а точніше після так званої суддівської люстрації, розпочався повний бардак. Діють на сьогодні судді в супереч будь-яких законів, як процесуальних так і матеріальних норм права, значна кількість дозволяють собі принижувати одного з учасників судового процесу, у відкриту діяти і зацікавлену сторону. Про дзвінки від усяких адміністрацій,посадовців (таких як гузів ....) правосеків і т.п. то це 200% також правда. Так що цим солдатам та їх дружинам та матерям раніше всього прийдеться захищатись у Європейському судді з прав людини, якщо поРошеник не захиститься за цих хлопців. А у МЗСУ взагалі бардак, один із заступників Гелетея, якийсь генерал-полковник, ляпнув, що шкода що у нас сьогодні за таке "ДЕЗЕРТИРСТВО" не розстрілюють солдатів, як під час 2-ї світ. війни, без суду і слідства, тобто. Таке відчуття, що цих хлопців, хочуть показово, хочуть засудити, цим же прилякати інших солдатів, що от "що ти маєш або вмерти , захищаючи нас "супервладу", або ми тебе тоді посадимо". Дожилися, при такій "європейській владі, та європейській судовій системі" ми будемо жити як в Зімбабве
Света Показати IP 2 Серпня 2014 12:20
Если парней засудят, то я прямо скажу, в Украину вернулись сталинские времена. Судить надо дурноголовых генералов и признать, что у нас с Россией идет война. Если Путин решил что он заберет половину Украины, то рано или позно он введет войска, повод найдет.
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2014 16:02
Редакція, уточніть назву статті. Хлопців відпустив все таки суд під особисті зобов'язання. А це велика різниця від домашнього арешту
ника Показати IP 2 Серпня 2014 22:17
А почему не судят предателей милиционеров?Они добровольно перешли на сторону врага и у них все нормально.Их не судить ,а наградить надо.Свою боевую задачу они выполнили.Но с автоматом против градов пусть попробует повоевать тот,кто приказывал держать высоту до последнего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus