USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Визначили, що лучани бажають бачити в центральному парку

24 Листопада 2016 15:12
Парковка автомобілів, атракціони та пляж – депутатам міськради презентували концепцію розвитку центрального парку, під час розробки якої керувалися опитуванням лучан.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 24 листопада.

Депутатам презентували концепцію розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що документ сформує бачення того, як парк розвиватиметься впродовж наступних 10-15 років. З його слів, документ є стратегічним і не передбачає конкретних фінансових показників.

Парк поділили на сектори, щодо кожного з яких прописано, як він буде використовуватися. Так, розписаний план пріоритетів на 3-5 років. Серед пріоритетів, які визначили шляхом опитування лучан – автомобільна парковка, пляж та атракціони. Це, зі слів посадовця, те, що найбільше потрібно лучанам у парку. Наступного року планують облаштувати парковку вздовж вулиці Глушець, пляжем пропонують займатися у 2018 році, оскільки потрібно розробити складний проект, щоб пляж був безпечним (через високі береги річки та сильну течію).

Щодо атракціонів, пропонують у 2018 році провести аукціон та визначити інвестора, паралельно проклавши комунікації – водопостачання і водовідведення території атракціонів, зоопарку, комплексу «Спартак», зоопарку та ротонди.

На території іподрому створять спортивне ядро, мистецька зона передбачена на території від центральної алеї до ротонди. Ця зона переходитиме в зону інтелектуальних ігор та розваг. Зону паркових розваг планують створити на території, де нині діє мотузковий парк – саме в цій зоні хочуть сконцентрувати усі об’єкти торгівлі, щоб вони не були хаотично розкидані парком. Зона ристалище буде розташована ближче до Старого міста, її хочуть присвятити лицарській тематиці. Нічого наразі не планують здійснювати на території заказника «Пташиний гай»,який є однією з найбільш проблемних ділянок парку.

Також передбачають систему менеджменту парку – адміністратора, сімох озеленювачів та кількох прибиральників. У рамках підприємства «Парки та сквери міста Луцька» хочуть створити дільницю з обслуговування парку, яка займатиметься розподілом цих працівників.

На запитання члена комісії Вікторії Побережної про те, чи не призведе створення парковки до знищення дерев, посадовець запевнив, що парковку планують зробити лінійною з заїздами на ділянці від Центрального ринку приблизно до центрального входу у парк. Під час її облаштування, мовляв, «може, два дерева попаде», адже на ділянці тротуару та майданчику, де планують створити парковку, майже немає дерев.

Щодо підприємців, які працюють зараз на території парку, він зазначив, що підприємець, який обслуговує атракціони, зараз має в оренді конструкції, а згодом пропонують відвести земельну ділянку з цільовим призначенням під обслуговування атракціонів. Можливо, на території парку атракціонів розмістять торговельні об’єкти, включивши їх в комплексну схему розміщення тимчасових споруд.

Члени комісії рекомендували підтримати проект концепції розвитку центрального парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
не лучанин-2 Показати IP 24 Листопада 2016 15:24
Ура! Уявляєте парк- Старий базар. автостоянка. "пивнушки" і в далекому майбутньому можливо пляж.якщо до того часу Стир не замулиться повністю -отож проблема з пляжем відпаде сама собою! слава моклиці!
Клоун Показати IP 24 Листопада 2016 17:10
Проблему старого ринку потрібно вирішувати кардинально: привезти 3 величезних бульдозери Катерпіллер, згорнути кхєрамсобачим той ср\ч у величезну купу, а потім величезними екскаваторами Вольво завантажити все те лайно на величезні 50-тонні самоскиди МАН і вивезти все кхєрамсобачим на Брище.
екстримал Показати IP 24 Листопада 2016 18:56
мотузковий парк то найлыпше що в тому парку є. не чіпайте і не забирайте його
Анонім Показати IP 25 Листопада 2016 10:11
думаю, парк ще більше заставлять непотрібом - очевидно, багатьох при владі не залишають думки про заробіток бабла на території парку - буде те ж саме,що й з Гідропарком у Києві, колись було гарно, а тепер гидко. Що у нашому парку було гарно -це пташиний гай, який охоронявся, до певного моменту, доки якомусь виродку не приперло все зрізати
петя до Анонім Показати IP 25 Листопада 2016 22:13
Олег Бойко та Степан Москвич а не "якісь виродки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus