USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як бійці Волинського з’єднання вибороли звання найкращих танкістів

23 Серпня 2016 19:00
Танковий взвод 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» – кращий в Сухопутних військах Збройних Сил України!

Про це на сторінці спільноти у Фейсбук опублікувала офіцер прес-служби 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід»лейтенант Надія Замрига.

Так, у повідомленні йдеться, що напередодні 25 річниці Незалежності України, на Чернігівщині завершився другий етап конкурсу на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Впродовж 5 днів на полігоні окремої танкової бригади, що входить до складу військ оперативного командування «Північ», кращі танкісти всіх оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України демонстрували свої професіоналізм та навички в кількох номінаціях: літній військовий біатлон, снайперська стрільба з танків, подолання перешкод з фланговою стрільбою, стрільба на великі відстані та «танкова карусель».

Напруженою та запеклою була боротьба танкістів, яка в результаті завершилася переконливою перемогою танкістів 14 бригади, що входить до складу військ оперативного командування «Захід». Друге місце посіли господарі турніру, третє - військові танкової бригади ОК «Схід».

«Неймовірно урочистою та приємною була мить нагородження наших танкістів. Ще б пак! Адже вони вкотре довели, що волинські воїни-танкісти - НАЙКРАЩІ!», - йдеться у повідомленні.

Взвод-переможець отримав грамоти за зайняті перші місця в окремих номінаціях: «Танкова карусель» та «Рух з перешкодами та фланговою стрільбою», грошовий сертифікат номіналом 27 тисяч гривень, перехідний приз - металеву модель танка, медалі «За службу», грамоти та цінні подарунки від командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. Командир взводу-переможця капітан з романтичним позивним Тюльпан, пройшов не одне коло пекла війни на Донбасі – Савур-Могила, Дебальцеве… Офіцер впевнений, що їхня перемога на цьому етапі змагань – це заслуга всього танкового батальйону й Волинського з’єднання в цілому.

«Дуже відчували підтримку наших побратимів з батальйону та всієї нашої військової частини, тому ми не могли їх підвести. Більшість вправ, які були на змаганнях, ми відточували, якщо можна так сказати, в боях на сході України», - розповідають переможці.
Майор Сергій Корсун днями призначений на посаду командира танкового батальйону, не приховував, що перемога його підлеглим далася нелегко: «Мабуть, це винагорода за ті значні зусилля, які хлопці доклали під час підготовки до змагань. Колектив у нас злагоджений, дружній, що теж, напевне, додало сил і наснаги в змаганнях.

Дуже приємно було бачити, як після урочистого нагородження побратими з інших танкових взводів вітали наших хлопців з перемогою. Ніхто не приховував, що переміг таки кращий! З багатьма нашим танкістам доводилося зустрічатися раніше. На жаль, не на змаганнях, а на передовій».

Підкорена ще одна вершина!
А далі у молодшого сержанта Романа Бузінського, старшого сержанта Олександра Зуєва, прапорщика Олександра Цюпака, старшого солдата Валерія Валюха, старшого солдата Володимира Дем’яненка, сержанта Вадима Перегіняка, молодшого сержанта Олександра Касьяна та солдата Сергія Білака знову виснажливі тренування, адже невдовзі їм доведеться захищати честь найкращого танкового взводу Сухопутних військ на третьому етапі змагань – серед всіх видів військ Збройних Сил України. Але їм не звикати до труднощів військового життя, адже за плечима в кожного з них пекельні бої з ненависним ворогом на буремному сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus